Ασθένειες Θηλυκό καναρίνι με συνάχι

Jhonathan

PB New Member
Εγγραφή
27 Μαρ 2021
Μηνύματα
3
Πόλη
Άγιος Παντελεήμονας
Καλημέρα σε όλους τούς φίλους και τής φίλες Χρόνια πολλά και ευλογημένα να έχετε! Εχω ενα θυληκο καναρινακι το οποίο αγόρασα εδώ και δύο μέρες.."Δυστυχώς δεν το πρόσεξα καλά όταν το πείρα αν είναι υγείες δηλαδή" και το πρώτο βράδυ έκανε κάτι ήχους σαν να είναι βουλομενα τα ρουθούνακια του κάτι σαν φτέρνισμα.. Επίσης αυτό το έκανε και κατά τής διάρκεια της επόμενης ημέρας. Παρατήρησα να δω μήπως κάνει και αυτό το τσικ τσικ που έχω διαβάσει για άκαρεα τραχείας αλλά δεν το έκανε καμία φορά... το μόνο που κάνει είναι να "φτερνιζετε" σας ευχαριστώ πολύ που με ακούσατε όποιος μπορεί ας βοηθήσει!
 
@Jhonathan Καλημερα!

Οταν το ειδες πριν το παρεις το εκανε αυτο;
Ποτε το κανει αυτο;μονο το βραδυ;ή και κατα την διαρκεια της ημερας;
Εχεις δει να ανοιγοκλεινει το στομα της;
Η διαθεση της ποια ειναι;
Τα ποδια της πως ειναι;

Αν εχεις κι αλλα καναρινακια καλυτερα να το απομονωσεις (που επρεπε να εχει γινει ηδη αν δεν το εχεις κανει) πριν το βαλουμε στα αλλα καναρινακια διπλα!

Thread 'Καραντίνα στα πτηνά' https://community.petbirds.gr/threads/Καραντίνα-στα-πτηνά.17677/

Πρεπει να το πιασεις καποια στιγμη να βαλεις το καναρινακι κοντα στο αυτι σου να ακουσεις αν κανει καποιο θορυβο!επισης αφου το πιασεις βγαλε μας μια φωτογραφια της κοιλιας (να φαινεται ολοκληρη) και οταν το επαναφερεις στο κλουβι βγαλε μας φωτογραφια ποδια, ραμφος, ολοκληρο το καναρινακι, και το κλουβι το οποιο μενει!Ολες αυτες οι φωτογραφιες να ειναι σε φως ημερας!

Η παρατηρηση των καναρινιων (πριν παρουμε οποιο μας κανει το κλικ) ειναι το Α και το Ω! Πρεπει να διαλεγουμε καναρινακια που ειναι σπαθατα, χαρουμενα, να χοροπηδανε κτλ δηλαδη εμφανιση ενος καναρινιου με υγεια!

Ευχομαι να μην ειναι κατι σημαντικο🙂
 
@Elli σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια σού ήθελα απλώς και μια γνώμη από το φόρουμ! Θα επισκεφθώ πτηνιατρο για την καναρα και ότι μου πει... Η καναρα είναι ζωηρή τρώει κανονικά, φλερτάρει, είναι σε ξεχωριστό κλουβακι εννοείτε απλώς μόνο που φτερνιζετε. Ελπίζω και εγώ να μην είναι κάτι το πολύ σοβαρό και να θεραπεύεται. Σε ευχαριστώ πολύ να Elli να είσαι πάντα καλά!
 
@Jhonathan Παρολο που ειναι σε ξεχωριστο κλουβακι πρεπει να ειναι και σε διαφορετικο χωρο απο τα υπολοιπα καναρινακια!Μην ρισκαρουμε και την υγεια των υπολοιπων καναρινιων αν ειναι ηδη αρρωστο!Μπορει να συμπεριφερεται κανονικα αλλα αν τυχον υπαρχει κατι και ενα αλλο καναρινακι το κολλησει μπορει να ειναι χειροτερα τα πραγματα μετα!Ελπιζω η τροφη και αυγοτροφη που χρησιμοποιεις να ειναι συσκευασμενη!Μπορει να εχει (λεω τωρα) και λιπος το καναρινακι ή στο pet shop που ηταν μεσα - εξω το κλουβι να κρυωσε και να ηταν και σε ρευματα αερα!Η μονη λυση ειναι ο πτηνιατρος να δωσει μια σωστη διαγνωση και θεραπεια!

Thread 'Πτηνίατροι, Ειδικευμένοι στα Πτηνά Κτηνίατροι' https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/

Ευχομαι ολα να πανε καλα και οταν εχεις νεα να μας ενημερωσεις!
Μην ευχαριστεις δεν εκανα τιποτα! 🙂
 
@Jhonathan Με ολο το θαρρος κ χωρις να ειμαι ειδικος... Μπορει να παιζει ρολο κ η αλλαγη περιβαλλοντος.Πριν απο λιγο καιρο, χαρισα σε ενα φιλο,2 λουγαρους ,ζευγαρι κ ενα φλωρο με την καναρα του, ζευγος,σας πληροφορω οτι την 1η μερα κανανε αραια κ που, ενα τσιου εξασθενημενο κ την επομενη ψωφισαν κ τα 4.
 
Καλησπέρα σε όλους τούς φίλους!ήθελα να σας ενημερώσω ότι εχθές επικοινώνησα με αυτόν από όπου προμηθεύτηκα το πουλάκι και μου είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι δίνει στα πουλάκια του crd92 για μυκοπλασματωση προληπτικά. Αυτά φίλοι μου. Προσοχή στης αγορές σας Όχι γρήγορες αγορές στο πόδι. Καλό υπόλοιπο Κυριακής σε όλους!
 
Back
Top