Αναπαραγωγή Θηλυκό καναρίνι που κελαηδάει είναι έτοιμο για ζευγάρωμα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης stra.tsa
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

stra.tsa

PB New Member
Εγγραφή
7 Αυγ 2019
Μηνύματα
172
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλή χρονιά σε όλη την παρέα!
Εδώ και μια εβδομάδα περίπου το θηλυκό καναρίνι μου κελαηδάει δυνατά και χαρούμενα για 2 με 3 ώρες την ημέρα. Μήπως αυτό σημαίνει πως ήρθε η ώρα να ζευγαρώσει ; Ή μήπως είναι πολύ νωρίς ακόμη ;
 
Μιλάμε για εσωτερική ή εξωτερική εκτροφή? Και εάν μιλάμε για εσωτερική δώσε μας κάποιες πληροφορίες σχετικά με υγρασία φως ημέρας και θερμοκρασία
 
Το καναρίνι παραμένει σε εξωτερικό χώρο (μπαλκόνι) από τις 8 το πρωί ως τις 6 περίπου το απόγευμα που βραδιάζει. Τις υπόλοιπες ώρες παραμένει σε εσωτερικό χώρο σπιτιου με κανονική θέρμανση, σκεπασμένο και με χαμηλό φωτισμο ,ώστε να μπορεί να κοιμηθεί. Το ίδιο ισχύει και για το αρσενικό. Η θερμοκρασία αυτόν το Κάιρο κυμαίνεται τις ώρες που είναι ναι έξω μεταξύ 12 και 18 βαθμών. Η εσωτερική θερμοκρασία είναι δωματίου 22-24 βαθμών.
 
Δεν ειναι εποχη για τετοια.Δεν εχουν προετοιμαστει κατάλληλα τα πτηνα αυτη την εποχη για αναπαραγωγες.Επισης το μεσα εξω του πουλιου του κανεις πολυ κακο ,καλο ειναι να βρεις μια μονιμη θεση ειτε μεσα ειτε εξω.Αν ειναι μεσα με την θέρμανση πολυ πιθανον να κανει ασκοπη πτεροροια.Οποτε μακρια απο σωματα και απο χωρους με θερμανση οσο δυνατον.Αν ειναι εξω φτιαχτεις κατι καταλληλο να προστατεύεται απο αρπακτικα,σιτα για κουνουπια(που υπαρχουν ακομη και τωρα)και ειναι φορεις διαφορων ασθενειων και φυσικα καπου που να μην εχει ρευματα και να ειναι προστατευμενη απο το κρυο σε ενα βαθμο!
 
Σύμφωνα με την μικρή μου εμπειρία τα πουλάκια σου κακο τα κάνεις παρά καλό... Χίλια συγνώμη που στο λέω αλλά πιστεύω ότι δεν έχει έρθει ακόμα η καναρα αλλά με την συχνή αλλαγή θέσης ούτε θα έρθει αλλά ούτε και καλά αποτελέσματα θα έχεις.τα πουλάκια τα αφήνουμε η μέσα ή έξω και τα προσφέρουμε όλο τον χρόνο ότι καλύτερο μπορούμε από τρωφη καλούδια υγειηνη και όχι σε βορινή πλευρά που θα επηρεαζει το πουλάκι το χειμώνα από πολύ κρύο... Και να είσαι σίγουρος ότι την περίοδο της αναπαραγωγής το ζευγάρι σου θα σε ανταμείψει!
 
το θηλυκό καναρίνι μου κελαηδάει δυνατά και χαρούμενα για 2 με 3 ώρες την ημέρα.
Η κανάρα έχει αρχίσει να πυρώνει, μπορεί να σου κάνει και κάποιο αυγό.
Αν μπορείς άλλαξε θέση στο κλουβί της κανάρας τοποθετώντας το σε σημείο που δεν θα ακούει τον αρσενικό.
 
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Όσον αφορά βέβαια, τις αλλαγές στη θέση των πουλιών, θα μου επιτρέψετε να έχω λίγο διαφορετική άποψη. Από τον πατέρα μου ήξερα πάντα ότι το να βγάζω τα καναρίνια έξω, όταν ο καιρός είναι καλός και η θερμοκρασία το επιτρέπει, μακριά από ρεύματα και με ηλιοφάνεια, δεν είναι κακό. Απεναντίας, νομίζω ότι η αλλαγή θερμοκρασίας της τάξης των 5-6 βαθμών δεν τα επηρεάζει. Ίσως κάνω λάθος, αλλά όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν δεν καταλαβαίνω,γιατί δεν πρέπει να βγαίνουν στον καθαρό αέρα.
 
@stra.tsa Άλλο για λίγο για τον ηλιο και άλλο όλη μέρα έξω και το απόγευμα μέσα
Ναι, έχεις δίκαιο. Άλλωστε, από αύριο χαλάει ο καιρός που ως σήμερα ήταν καλοκαιρινός. Μέσα λοιπόν.
 
Back
Top