Ασθένειες Θηλυκό καναρίνι που κλωσάει ανοιγοκλείνει το στόμα

Irene26365

PB New Member
Εγγραφή
25 Μαρ 2020
Μηνύματα
17
Πόλη
Κοζάνη
Καλημέρα σας και καλώς σας βρηκα.. εχει λιγες μέρες που το θηλυκό καναρίνι μου ανοιγοκλείνει το στομα.. Να σημειώσω κλωσαει τα αυγουλακια της ολες αυτες τις τελευταίες μερες αλλα τελευταια παρατήρησα αυτο το πρόβλημα.. ανησυχώ πολυ τι μπορεί να φταίει; Εχω βιντεάκι για να δειτε το παραθέτω κι αυτό..

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Καλημερα, αυτο το κανει μονο οταν καθετε στη φωλια;
Πριν που σηκωθηκε να φαει και να πιει νερο παρατηρησα οτι το κανει κι οταν βγαινει απο τη φωλια.. κατα τα λοιπα τρωει και πινει κανονικα..
 
Εχεις μηπως παρατηρησει οταν ειναι εκτος φωλιας αν υπαρχει εντονη κινηση της ουρας του πτηνου, κατι περα απο το συνηθισμένο δηλαδη.
Ρωτω γιατι αν υπαρχει σε καποιο πτηνο δυσκολια στην αναπνοη,υπαρχει ενα εντονο χτυπημα της ουρας συχνα.
 
Εχεις μηπως παρατηρησει οταν ειναι εκτος φωλιας αν υπαρχει εντονη κινηση της ουρας του πτηνου, κατι περα απο το συνηθισμένο δηλαδη.
Ρωτω γιατι αν υπαρχει σε καποιο πτηνο δυσκολια στην αναπνοη,υπαρχει ενα εντονο χτυπημα της ουρας συχνα.
Είναι σαν να κουνιέται ολόκληρη οταν αναπνέει και είναι εκτός φωλιάς.. και βγάζει και έναν θόρυβο απο το στόμα της σαν να ζορίζεται κάπως..
 
Αυτο υποδηλωνει ασθενεια Ειρηνη. Θα πρεπει να παρεις την γνωμη ενος γιατρου οσο πιο αμεσα μπορεις και μονο αν μπορει να γινει αυτο με ασφαλεια λογω της καταστασης.
 
Νομίζω ότι αυτό που βλέπουμε στο βίντεο λίγο πολύ συμβαίνει, είναι κάτι φυσιολογικό.
Αυτό που δείχνει όμως παράξενο είναι το μάτι της.Αν και είναι μετά από γέννα που γενικά εξαντλεί, μπορεί να υποδηλώνει κάποια υποβιταμινωση.
Μπορείς να αναφέρεις την διατροφή που τους παρέχεις,το ωράριο που κοιμούνται/ξυπνούν και την θερμοκρασία;
 
Τους έχω τροφή χυμα ( συγχωρέστε με δεν θυμάμαι μάρκα)
Αυγο, σουσάμι, μήλο, φρέσκο νερό συνεχώς, κοιμούνται κανονικά.. εννοώ όταν νυχτώνει.. αν και χθες δεν ξέρω αν κοιμήθηκε.. Τα έχω μέσα στο σπίτι.. υπάρχει η αλήθεια είναι μία διακύμανση στη θερμοκρασία.. αλλά κάπου εκεί στους 22-23 βαθμούς..
Δεν γνωρίζω μήπως πρέπει να προσφέρω κάτι ακόμη για να τη δυναμώσω; Μίλησα χθες με γιατρό και μου είπε ότι είναι φυσιολογικό σε καναρίνια που κλωσουν γιατί ανεβάζουν θερμοκρασία στο σώμα τους.. Δεν ξέρω τι να κάνω.. ίσως όντως της λείπει κάτι διατροφικά από δική μου άγνοια..

Κάτι ακόμα. Γέννησε στις 7/03 το πρωτο αυγο.. έκανε 4 . Έκατσε στις 12/03 συνεχόμενα πια.. Τα δύο αυγουλάκια τα απέρριψε.. Τα δυο έμειναν αλλά δεν έσκασαν ακόμη.. μήπως να τα απομακρύνω πια η να περιμένω κι άλλο; Φοβάμαι μη ταλαιπωρείται άδικα
[automerge]1585208150[/automerge]
Τώρα που τους έβαλα αυγο και νέο νερό, παρατήρησα ότι δεν το κάνει άλλο.. μπορειτε να μου πείτε διατροφικά τι να κάνω για να τους βοηθήσω;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Καταρχάς σήμερα μπορεί να αποκτήσεις νεοσσούς.
Διατροφικά είσαι καλά εκτός από την χύμα τροφή, με συσκευασμένη είσαι πιο σίγουρη.
Αυτό που συνήθως γίνεται λάθος όταν κρατάμε τα πουλιά μέσα στο σπίτι είναι το ανώμαλο ωράριο. Τα πουλιά προσαρμόζονται και κουρδίζονται από τον αυστηρό ημερήσιο κύκλο. Μαζί με αυτά, η ελλιπής έκθεση στο φως του ήλιου,έχεις συνέπειες.

Το τι πρέπει να κάνεις ανάλογα με το αν αποκτήσεις νεοσσούς, αν το αρσενικό πρέπει να βοηθήσει, αν είναι σωστό ή εαν θέλεις να πας σε δεύτερη γέννα... Μαζί με την εκτίμηση (υπερβολικής ή όχι) της κατάστασης του θηλυκού από εσένα, είναι αρκετά περίπλοκο και εκτενές για να το αναπτύξω τώρα.

Στο καλό σενάριο,θα αγόραζα μόνο ένα πολυβιταμινούχο βιταμινών Α και D3.
Στο κακό σενάριο θα ξεκινούσα από την αγορά κρέμας νεοσσών τουλάχιστον.

Χωρίς να έχω την πλήρη εικόνα και πιστεύοντας ότι ο ενθουσιασμός ή η αγωνία κάθε νέου μέλους οδηγεί σε μια "υπερβολική" παρατήρηση,θα σε συμβούλευα να περιμένεις λίγο ακόμα τις καταστάσεις.

ΥΓ:Αν αποκτήσεις νεοσσούς μην μειώσεις τον χρόνο που είχαν ημέρα.Ισα ίσα που σταδιακά το αντίθετο είναι το επιθυμητό, εντός φυσιολογικών πλαισίων.
 
Την κρέμα νεοσσών να την προμηθευτώ για να τα ταιζω; Τον πατέρα σκεφτόμουν να τον χωρίσω αν βγουν οι νεοσσοί αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι σωστό; Θα πάω να της πάρω βιταμίνες και τροφή καινούρια, δεν γνωρίζω από εκεί και πέρα τι ακριβώς πρέπει να κάνω σε περίπτωση που βγουν οι νεοσσοί..
 
Την κρέμα νεοσσών να την προμηθευτώ για να τα ταιζω;
Ναι για αυτό, αλλά πρώτα πρέπει να έχεις νεοσσούς και δεύτερον ζευγάρι σε κατάσταση που να μην μπορεί να τα ταίσει.
Είναι το κακό σενάριο, δεν την χρειάζεσαι ακόμα, μην την πάρεις.

δεν γνωρίζω από εκεί και πέρα τι ακριβώς πρέπει να κάνω σε περίπτωση που βγουν οι νεοσσοί..
Αν βρεις έναν σπόρο που λέγεται περίλλα θα βοηθούσε.
Αν δεν βρεις, μην αγχώνεσαι.Ήδη με το σουσάμι είσαι αρκετά πάνω απο τον μέσο όρο των ανθρώπων που έχουν απλά ένα ζευγαράκι και το ζευγαρώνουν με επιτυχία.
 
Με το καλό στο κλαρί, μαζί και ο επόμενος.
Αυτά είναι τα καλά νέα που πρέπει να σταθείς και να απολαύσεις.
Χωρίς υπερβολές, με κάποια απόσταση απο το κλουβί για να αισθάνονται και αυτά μια σχετική ασφάλεια.
 
Ευχαριστώ πάρα πολύ! Να παρακολουθώ κάτι τώρα; Αν τα ταιζει σχετικά κτλ; Η τα αφήνω στην ησυχία τους; Συγχωρέστε με για τις πολλές ερωτήσεις αλλά δεν γνωρίζω και πολλά
 
Απλά τα χαζεύεις.
Οι ποσότητες είναι πολύ μικρές και αυτό γίνεται τόσο γρήγορα, που ειδικά τις πρώτες 2 μέρες όλοι αγχώνονται πως οι νεοσσοί δεν ταΐζονται. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, παρακολουθείς χωρίς άγχος,έχοντας εμπιστοσύνη στα πουλιά.
Οι διατροφικές παροχές στο έπακρο καθημερινά και αν θες το μυστικό καλύτερα φρέσκο πράγμα 2-3 φορές την ημέρα, παρά όλο απο το πρωί. Σημαντικός είναι ο ανεφοδιασμός 1-2 ώρες πριν κοιμηθούν τα πουλιά.
 
Μήλο και λαχανικά μετά τις 15 μέρες του νεοσσού.
Τα άλλα κανονικά.
Όταν θα βρεις χρόνο κανε αναζήτηση στο φορουμ να δεις πως μπορείς να εμπλουτίσεις την όλη κατάσταση γενικά.
 
Back
Top