Ασθένειες Θηλυκό καναρίνι στον πάτο του κλουβιού

dread05

PB Member
Εγγραφή
4 Μαρ 2014
Μηνύματα
401
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα. Έχει 10 μέρες περίπου που παρατηρώ το εξής: μια από τις κανάρες μου την βγάζει όλη μέρα στον πάτο του κλουβιού. Πίο συγκεκριμένα πάει στην πίσω γωνιά και με το κεφάλι προς τον τοίχο. Κάθετε ξαπλωμένη με την κοιλιά και την ουρά λίγο προς τα πάνω. Είναι σε περίοδο που κάνει άσπορα αυγά και εκ πρώτης όψεως δεν είναι άρρωστη. Το βράδυ κουρνιάζει κανονικά στο ψηλό κλαδί. Σας έχει συμβεί ποτέ κάτι αντίστοιχο;
Θεωρία μου είναι ότι εκείνη την γωνία την βλέπει πλέον σαν φωλιά και εκεί "κλωσάει" τα άσπορα της. Άλλωστε είναι το μόνο θηλυκό που τα αυγά του δεν τα βρίσκω σπασμένα, πράγμα που με κάνει να πιστεύω πως αντίθετα με τις άλλες που γεννάν απο ψηλά αυτή τα γεννάει καθισμένη στον πάτο.
 
Εάν δεν γνωρίζεις ήδη, διάβασε μερικά πράγματα για τη δυστοκία. Αν πρόκειται για αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να ενεργήσεις άμεσα δίνοντας στο πουλί ασβέστιο. Είναι προτιμότερο να είναι σε υγρή μορφή και να του δώσεις στο στόμα μερικές σταγόνες.

Όταν το κάνεις, κοίταξε την κοιλιά του για τυχόν πρηξίματα ή σημάδια και πες μας.
 
Μπα δεν εχει δυστοκία, τα αυγά της βγαίνουν συμπαγή και σκληρά. Άλλωστε έχουν περάσει από τα χέρια μου πουλιά με δυστοκία και ξέρω ότι οι κλώσες είναι σχεδόν αδρανείς σε εκείνη τη φάση. Εμένα το πουλί είναι ζωηρότατο όταν το πλησιάζω.
 
Γιάννη, θα βοηθούσε μια φωτογραφία όταν βρίσκεται στη φάση που περιγράφεις. Επίσης, την κοιλιά της την έχεις κοιτάξει καθόλου;
 
Η κοιλιά είναι καθαρή, δεν έχουμε καρίνα αλλά λίγο λίπος. Φωτογραφία με το πως κάθετε στον πάτο; Δεν θα κάτσει να την βγάλω, αν πλησιάσω τόσο πολύ σηκώνεται στα κλαδιά.

Να της βάλω μια φωλιά; Αν ισχύει η θεωρία μου λογικά θα φύγει από κάτω.
 
Αν ισχύει αυτό που λες, τότε δεν έχεις να χάσεις τίποτα βάζοντας μια φωλιά.
 
Ελπίζω να έχεις δίκιο εσύ...
Γνώμη μου είναι πως συντρέχουν άλλοι λόγοι... κυρίως υγείας που την κάνουν να συμπεριφέρεται έτσι...
Βάλε μια φωλιά και βλέπουμε για τα αποτελέσματα.
 
Γιάννη τι περνάει από το μυαλό σου; Αν ήταν θέμα υγείας δε θα την έβγαζε και το βράδυ κάτω;
 
Γιάννη τι περνάει από το μυαλό σου; Αν ήταν θέμα υγείας δε θα την έβγαζε και το βράδυ κάτω;
Θα μας διαφωτίσει η φωλιά που θα βάλεις...
Η κοπελιά μπορεί να μας εκθέσει ανά πάσα στιγμή και ώρα...
Έβαλες φωλιά;
 
Έβαλα την εσωτερική φωλιά στη θέση ακριβώς που καθότανε. Φάνηκε σαν να την ενόχλησε πολύ που έβαλα κάτι εκέι γιατί άρχισε να πηγαίνει γύρω της, να προσπαθεί να περάσει από κάτω της και να την τσιμπάει.
 
Εγώ από τη συμπεριφορά που περιγράφεις θεωρώ πως έκανε το σημείο αυτό στον πάτο φωλιά! Άλλαξε λίγο τη διαρύθμιση του κλουβιού, βάλε εκεί μια ταίστρα ή μια πατήθρα, δώστης ασβέστιο ή σουσάμι και πιστεύω με τον καιρό και με πολλά μπάνια θα το ξεπεράσει!
 
Back
Top