Αναπαραγωγή Θηλυκό καναρίνι 6 μηνών γεννάει αυγά

Κοίταξε... Τα θηλυκά καναρινια ετσι κανουν. Οποτε μην ανησυχείς! Απλα εκτος απο ολα τα άλλα που της βάζεις πρόσθεσε της υγρό ασβέστιο ή σουπιοκοκαλο και έμενα ένα από τα καναρίνια μου (θηλυκο) ετσι εκανε! Ειναι απολύτως φυσιολογικό! 😉
 
Και εμένα το κάνει το θηλυκό μου καναρίνι. Μέχρι στιγμής έχει γεννήσει 9 και μετά 7 αυγά.
 
Και εμένα το κάνει το θηλυκό μου καναρίνι. Μέχρι στιγμής έχει γεννήσει 9 και μετά 7 αυγά.
Πρέπει να την βοηθήσετε να ξεπυρώσει, αν έχει κάνει ήδη 16 αυγά θα εξαντληθεί τους επόμενους μήνες.
 
Μειώστε τον φωτισμό (διάρκεια και ένταση φωτός) μέσα στην ημέρα. Αλλάξτε τη θέση του κλουβιού. Προσθέστε σουπιοκόκκαλο και πηγές ασβεστίου (π.χ. σουσάμι) στη διατροφή της.
Υπό ποιες συνθήκες γεννάει; Υπάρχει φωλιά μέσα στο κλουβί; Αν ναι, αφήστε την να κλωσσήσει τα αυγά. Αν όχι υπάρχουν δύο στρατηγικές:
  1. τοποθετείτε φωλιά, νήμα και ομοιώματα αυγών και την αφήνετε να κλωσσήσει
  2. αλλάζετε εντελώς την εσωτερική διάταξη του κλουβιού (και τη θέση), καλύπτετε σημεία στα οποία γεννούσε ή καθόταν (π.χ. αν γεννά σε ταΐστρες, αυγοθήκες τα αλλάζετε με κάτι πιο άβολο, αν γεννά κάτω στη σχάρα - ταψί δημιουργείτε - τοποθετείτε κάποιο εμπόδιο)
 
Αν δεν κάνω λάθος, η @Anastasia 3 τα έχει μαζί τα πουλιά συνέχεια. https://community.petbirds.gr/threads/Υπάρχει-ενδεχόμενο-να-κάνουν-αυγά-σε-τόσο-νεαρή-ηλικία.43960/ Με αυτόν τον τρόπο διαχείρισης δεν νομίζω ότι μπορούν να γίνουν και πολλά.

Αν και η προώθηση της Αναστασίας είναι καλή, όπως γράφει:
Τώρα τα έχω μαζί διότι είναι χαρούμενα μαζί.
φοβάμαι ότι κάποια στιγμή θα εξαντληθεί τόσο το πουλάκι που θα εμφανίσει προβλήματα υγείας.
 
αχ ελπίζω πως όχι. Φαίνονται πολύ καλά και όλο ζωντάνια. :) είναι γλυκές πολύ χαρισματικά
 
Της έχω σουπιοκοκκαλο, αυγό, βιταμίνες, καλή τροφή, τους πήρα ζευγαρωστρα, και είναι μαζί τα μικρά μου. Ελπίζω να κάνουν πουλάκια. 💕☺️🙏
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
Το αρσενικό έχει αλλά το θηλυκό δεν έχει απλά μου το είπε ο εκτροφέας.
 
Μήπως τελικά ο εκτροφέας μπερδεύτηκε και το αρσενικό είναι 7 μηνών ενώ η κανάρα μεγαλύτερη, και για αυτό δεν ζευγαρώνουν; (αναρωτιέμαι).
Όπως και να έχει το ζήτημα: η κανάρα είναι οριακά εκτός εποχής, τα πουλιά όχι μόνο δεν πρέπει να βρίσκονται στο ίδιο κλουβί, αλλά ούτε να βλέπουν / ακούν το ένα το άλλο, το θηλυκό πρέπει να πάψει να κάνει αυγά οπωσδήποτε για λόγους υγείας / μακροζωίας / ευζωίας, εσύ πρέπει λοιπόν να αγοράσεις ζευγαρώστρα (αν δεν έχεις) 60 εκατοστών μήκους, με συρόμενο ταψί και συρόμενη σχάρα (αν έχεις πάρε άλλη μία για να βάλεις τα μικρά όταν θα γεννηθούν με το καλό και μεγαλώσουν) και τα ξαναβάζεις μαζί για να κάνουν μωρά στα μέσα Μαρτίου ή καλύτερα στις αρχές Απριλίου (να προλάβει να αναλάβει το θηλυκό) και φροντίζεις για όσα σου έχουν πει παραπάνω, π.χ. ώρες φωτεινότητας, διατροφή κλπ. Διαφορετικά ενδεχομένως να θρηνήσεις θύματα (κάτι το οποίο πρέπει στα σίγουρα να αποφευχθεί)
 
Όλα καλά. Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές.
[automerge]1645459243[/automerge]
Έκανα αυτό που μου είπατε. Έρχεται ένα κοτσύφι στο μπαλκόνι μου κάθε μέρα αυτές τις μέρες. Χαζεύω τα πουλιά. Είναι όλα υπέροχα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Έρχεται ένα κοτσύφι στο μπαλκόνι μου κάθε μέρα αυτές τις μέρες. Χαζεύω τα πουλιά. Είναι όλα υπέροχα.
Ελπίζω το κοτσύφι να μην πλησιάζει καθόλου το κλουβί με τα πουλιά σου. Γενικά τα άγρια πτηνά θα πρέπει να κρατιούνται σε απόσταση από τα οικόσιτα για τον φόβο λοιμώξεων
 
Back
Top