Αναπαραγωγή Θηλυκό "κλωσάει" στον πάτο του κλουβιού

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης dread05
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

dread05

PB Member
Εγγραφή
4 Μαρ 2014
Μηνύματα
401
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα. Έχω ένα θηλυκό 3 χρονών δικής μου γέννας. Από τότε που άρχισε η περίοδος αναπαραγωγής προσποιείται ότι κλωσάει στον πάτο του κλουβιού. Λέω ότι προσποιείται γιατί δεν έχει φτιάξει φωλιά, απλά κάθετε κάτω στο ίδιο σημείο του κλουβιού και παίρνει στάση κλώσας. Να ξεκαθαρίσω ότι το πουλάκι δεν είναι άρρωστο (την είδε κτηνίατρος πρόσφατα) και αυτή τη συμπεριφορά την έχει σε κάθε περίοδο αναπαραγωγής και μόνο τότε, το υπόλοιπο του χρόνου συμπεριφέρεται κανονικά.

Φέτος με το που άρχισα να παρατηρώ την συμπεριφορά αυτή αποφάσισα να την βάλω ζευγάρι. Την μετέφερα σε ζευγαρώστρα και της έδωσα φωλιά και νήμα. Από την πρώτη κιόλας μέρα άρχισε να κάνει το ίδιο στο νέο κλουβί, αγνοώντας τη φωλιά. Η φωλιά είναι κλειστού τύπου και μάλιστα η ίδια φωλιά στην οποία γεννήθηκε. Υπάρχει κάποιος τρόπος να της το κόψω αυτό? Μήπως να δοκιμάσω μια ανοιχτή φωλιά κοντά στο σημείο που της αρέσει να κάθεται;
 
Λέω ότι προσποιείται γιατί δεν έχει φτιάξει φωλιά, απλά κάθετε κάτω στο ίδιο σημείο του κλουβιού και παίρνει στάση κλώσας.
Αυτό μοιάζει στα δικά σου μάτια...
Στα δικά μου όμως θυμίζει "χοντρούλα" και υπέρβαρη κανάρα που αν την φυσήξεις κάτω από την κοιλιά θα είναι εντελώς κίτρινη από το λίπος.
Σε περίπτωση όμως που ξεγελιέμαι διάβασε αυτό το θέμα https://community.petbirds.gr/threads/Δεν-θέλουν-με-τίποτε-τη-φωλιά.34452/
καθώς και τα παλιότερα που αποτελούν προϊστορία σ' αυτό και είμαι σίγουρος πως θα αποκτήσεις τις γνώσεις για να αντιμετωπίσεις την περίπτωση.
 
Γιάννη έχεις δίκιο, έχει αρκετό λίπος στην κοιλιά της, αλλά και πάλι δεν παύει να ισχύει ότι αυτή τη συμπεριφορά την έχει μόνο στην περίοδο αναπαραγωγής. Τι μου προτείνεις να κάνω; Να χαλάσω το ζευγάρι;
 
Στα δικά μου όμως θυμίζει "χοντρούλα" και υπέρβαρη κανάρα που αν την φυσήξεις κάτω από την κοιλιά θα είναι εντελώς κίτρινη από το λίπος.
Γιάννη μπορείς να μου το εξηγήσεις αυτό λίγο; Το έκανε και εμένα μία κανάρα πρόπερσι προτού της κάνω δίαιτα.
 
Γιάννη μπορείς να μου το εξηγήσεις αυτό λίγο;
Το ένα φέρνει το άλλο Γιάννη...
Πάχος = μείωση της ενεργητικότητας του πουλιού και μείωση της ενέργειας = πάχυνση.
Όταν φτάσει να είναι στον πάτο το κλουβιού και αν πάντα φταίει το πάχος... Τότε μιλάμε για υπέρβαρο πουλί σε κάθε κριτήριο.
[automerge]1555920905[/automerge]
Δεν μένει παρά να κάνει οπτικό έλεγχο ο @dread05 και να μας πει τι ακριβώς βλέπει ώστε να μη μιλάμε υποθετικά και στον αέρα.
 
Ναι θα το δω όταν γυρίσω το μεσημέρι σπίτι. Πάντως αν καταλαβαίνω σωστά ένα υπέρβαρο πουλί θα είναι μόνιμα στον πάτο του κλουβιού, νομίζω πως στην δική μου περίπτωση αυτό γίνεται μόνο τους μήνες της αναπαραγωγής και τον υπόλοιπο χρόνο είμαστε νορμάλ. Μπορεί να κάνω και λάθος πάντως.
 
Και μεις μπορεί να κάνουμε λάθος..
Απλά στην περίοδο της αναπαραγωγής μη θέλοντας να λείψει κάτι στα πουλιά.. Τα υπερφορτώνουμε με όλα... και με πρωτεΐνες.
Έτσι το να παχύνουν ειδικά τα μεγαλύτερα σε ηλικία πουλιά, γίνεται κανόνας
 
Όχι γενικά δεν έχω κάνει κάποια τρελή διατροφή. Και ειδικά φέτος το χειμώνα επειδή κάηκαν οι λάμπες μου και δε πρόλαβα να τις αντικαταστήσω τα πουλάκια μετακόμισαν στο πατρικό μου όπου τα τάιζε ο πατέρας μου, θα έλεγα λιγότερο από ότι θα ήθελα.
 
Back
Top