Αναπαραγωγή Θηλυκό κοκατίλ αδιαφορεί για τη φωλιά

vasilistz95

PB New Member
Εγγραφή
8 Δεκ 2016
Μηνύματα
29
Πόλη
Χανιά
Καλημερα και απο μενα
με λενε Βασιλη και εχω ενα προβλημα κι θα ηθελα την γνωμη σας και την συμβουλη σας
εχω 1 ζευγαρι κοκκατιλ κοντα 5 μηνες μαζι ειναι 1.5 χρωνων και τα δυο τους εχω βαλει φωλια το αρσενικο μπαινει κι καθετε μεσα το θηληκο απεξω δεν δινει καμια σημασια.
στα πουλια εχει γινει τεστ dna
 
Καλώς ήρθες Βασίλη και να χαίρεσαι το ζευγαράκι σου!
Προφανώς κάποιο (μάλλον το θηλυκό) δεν είναι έτοιμο για αναπαραγωγή ακόμα. Επίσης η διαμονή στην φωλιά του αρσενικού δεν αποτελεί ασφαλή ένδειξη αναπαραγωγικής διάθεσης.
Άνοιξε θέμα ειδικά γι' αυτό εδώ https://community.petbirds.gr/forums/parrots/?prefix_id=86, γράφοντάς μας λίγα πράγματα για την διατροφή, το κλουβί τους και την φωλιά που έχεις βάλει και θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε.
Επίσης περιμένουμε φωτογραφίες τους εδώ https://community.petbirds.gr/forums/parrots/?prefix_id=90
 
τους δινω την αναμεικτη απο το pet shop
το κλουβι ειναι μεγαλο μεγαλο κι η φωλια ειναι κι αυτη μεγαλη

πως θα ξερω ποτε ειναι ετιμο το θυληκο για αναπαραγωγη;
 
τους δινω την αναμεικτη απο το pet shop
Καλώς ήρθες! Χύμα εννοείς;
Αν ναι μην την ξανά πάρεις! Να προτιμάς συσκευασμενες τροφές που είναι πολύ καλύτερες! 🙂
 
Το πρώτο που θέλω να σου πω αν δέχεσαι την γνώμη μου είναι, μην αγχώνεσαι για την αναπαραγωγή.
Δεν υπάρχουν μυστικά και τρικς.
Ένα υγιές ζευγάρι θα ζευγαρώσει και θα βγάλει υγιείς απογόνους.
Εκείνο που πρέπει να είναι το πρώτο μέλημά σου, είναι να έχεις ένα υγιές ζευγάρι.
Τα πουλάκια ζουν αρκετά χρόνια και θα έχεις για καιρό την χαρά να απολαμβάνεις γέννες και νεοσσούς αν τα κάνεις όλα σωστά και με την σειρά τους, να χαίρεσαι που το ζευγάρι σου δεν προχωράει σε ζευγάρωμα όπως-όπως.
Η υγεία εξαρτάται κατά πολύ από την διατροφή.
Διάβασε περί <Link Removed> , να εντάξεις στην διατροφή τους εκτός των <Link Removed>(ποτέ χύμα όπως σου είπε και η Εύα πιο πάνω) και άλλα τρόφιμα, από τα ασφαλή φρέσκα, τα οποία μπορείς να βρεις στο θέμα <Link Removed>.
Αυγοτροφή ή σκέτο αυγό, μπορείς να δίνεις 3-4 φορές την εβδομάδα.
Στο κλουβί πρέπει να υπάρχει απαραίτητα πάγια σουπιοκόκκαλο και μεταλλικά στοιχεία σε αμμώδη μορφή.
Για λιχουδιά μπορείς να δίνεις <Link Removed>.
Για την γενική τους φροντίδα, κράτησε και ξεκίνα να διαβάζεις σιγά-σιγά όποτε μπορείς <Link Removed> έτσι θα έχεις ένα υγιές και χαρούμενο ζευγάρι, που ούτε θα καταλάβεις πως ζευγάρωσαν και γέννησαν.
Ήλιος τα βλέπει κατά διαστήματα;
Μην σου φαίνονται βουνό αυτά που σου γράφω, βουνό θα είναι αν προχωρήσει το ζευγάρι βεβιασμένα σε αναπαραγωγή και χάσεις κάποιο από τα δύο λόγω αδυναμίας (συνήθως το θηλυκό) ή αποκτήσουν νεοσσούς ευαίσθητους που στην συνέχεια θα χαθούν ή κάνουν αυγά άγονα.
Βουνό θα είναι αν αντιμετωπίσεις ασθένειες λόγω κακής διατροφής.
Βγάλε προς το παρόν την φωλιά γιατί το αρσενικό οδηγείται σε αντικοινωνική συμπεριφορά με τον εγκλεισμό του σ' αυτήν, φρόντισε καθαριότητα και όσα σου λέω και για όποιες απορίες έχεις, μην διστάζεις να ρωτάς.
Μόνο έτσι σε λίγους μήνες θα δρέψεις τους καρπούς της προσπάθειάς σου, ασφαλώς όμως :)
 
γεια σου Βασίλη και να χαίρεσαι το ζευγαράκι σου,τα πουλάκια σου μήπως είναι αυτήν την εποχή σε περίοδο πτερρόριας; Γιατί εάν είναι καλό είναι να βγάλεις τη φωλιά μέχρι να τελειώσει αυτή η διαδικασία.:)
 
κανει να φανε μπανανα μηλο; ακτινιδιο;
Ναι, μπορούν.
Απλά δίνουμε φρούτα πιο αραιά λόγω της ζάχαρης που περιέχουν και σε μικρές ποσότητες, ενώ μπορείς να δίνεις όσο συχνά θέλεις και σε μεγάλες ποσότητες χόρτα, αρωματικά βότανα φρέσκα και λαχανικά.
 
σας ευχαριστω πολυ παιδια μερικες ακομα ερωτησεις κανει να τους δινω κολοκυθα καθημερινα; Το καλαμποκι πρεπει να ειναι βρασμενο η οχι; Εχω κοκατιλ..
 
Ε όχι και κάθε μέρα αραιά και που... Το καλαμποκι ναι μπορείς να το δίνεις και" ώμο" 🙂
 
Για μένα πολλές του έδωσες!
Μην ξανά βάλεις τόσο συχνά! Και μην ξεχνάς πως υπάρχουν κι άλλα λαχανικά φρούτα η χόρτα που μπορείς να του προσφέρεις! Το λινκ το έχεις με αυτά που επιτρέπετε να τρώει;
 
Μπορείς ας πούμε 3 φορές την εβδομάδα να του δίνεις χόρτα λαχανικά και φρούτα! Αλλά πιο καλά είναι τα φρούτα να τα δίνεις λίγο πιο αραιά!
Οταν του βάζεις όμως κάποιο φρούτο η λαχανικό μπορείς να του βάζεις και δυο με τρία την φορά... Πχ καρότο μαζί με αρακά η μήλο με αχλάδι παράδειγμα σου έδωσα τώρα!
Και να μην ξεχνάς και τα "βότανα" τα οποία μπορείς να του δίνεις συχνά είτε φρέσκα είτε αποξηραμένα! 🙂
 
Back
Top