Ασθένειες Θηλυκό παπαγαλάκι μαζεύει εναλλάξ τα πόδια συνεχώς

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης dionushs
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

dionushs

PB New Member
Εγγραφή
11 Νοε 2022
Μηνύματα
20
Πόλη
larisa
το θυλικο παπαγαλάκι μου 1 ετον συκωνει και ξανα αφήνει συνέχεια τα ποδαράκια του ,όχι για να τετνοθει αλλά το κανει συνέχεια σικονει το αριστερο μετα το αφήνει ,το ιδιο και με το δεξι . και αυτο το κανει σινεχεια καπιες φορεσ ομως το σταματάει .μήπως ειναι η φύση τους έτσι η εχει οντος καπιο προβλιμα ,(το αρσενικο δεν το κανει ποτε.
 
To σήκωμα των ποδιών είναι ένδειξη χαλάρωσης κι εξοικείωσης με τον χώρο και το περιβάλλον. Αν το πουλάκι δεν δείχνει γενικά αδιάθετο και τρώει και κινείται κανονικά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Δείξε μας όμως και φωτογραφίες για να σιγουρευτούμε όπως σου πρότεινε κι ο Σταύρος.
 
προσπαθησα να ανεβάσω και βίντεο και φωτογραφια αλλά δεν την περνάει ,θέλω να τονίσω ότι δεν στέκετε με το ένα πόδι που συμενει ποσ εχει υγειά το πουλακι,αλλα στέκετε και με τα δυο ,και εναλλάξ τα σικονει και ο κανει γρήγορα
 
Οι φωτογραφίες σου δεν ανεβαίνουν, μάλλον γιατί είναι "βαριές". Δοκίμασε πάλι, αφού διαβάσεις τις οδηγίες που σου επισυνάπτω και μειώσεις κάτω από το ανώτερο όριο το "μέγεθός τους"
Ένα επίσης εύχρηστο πρόγραμμα με το οποίο μπορείς να επιτύχεις την τροποποίηση των φωτογραφιών σου είναι το https://www.resizenow.com/
 
έχω την αίσθηση ότι οι πατήθρες σου δεν είναι και οι καταλληλότερες...έχουν γωνίες. Αν κάθεται συχνά έτσι, με την κοιλιά να ακουμπά στην πατήθρα, κανονικά θα πρέπει να ελεγχθεί αν το πουλάκι είναι υπέρβαρο, αλλά δεν γνωρίζω πως μπορεί να γίνει σε παπαγάλο. Επίσης ανέβασε φωτό με τα πέλματά του, όπως σου είπε ο Σταύρος, και κοίταξέ τα προσεκτικά για ερεθισμούς, κοκκινίλες, αμυχές, πρήξιμο....ομοίως και τις κλειδώσεις του πουλιού (πριν από τα δάχτυλα και στους "αγκώνες - γόνατα")
 
Συμπληρωματικά, την πατηθρα, η οποία κ σε εμένα ακατάλληλη φαίνεται, νομίζω την έχεις πολύ κοντά στα ακριανά κάγκελα κ θα "βρίσκει" η ουρά τους.
 
H "ξαπλωτή" στάση του σώματος πάνω στην πατήθρα δεν είναι φυσιολογική. Τα απολύτως υγιή πουλιά κάθονται όρθια και σε εγρήγορση όπως το διπλανό. Εκτός απο το βάρος θα πρέπει να ελεγχθεί και για δυστοκία. Η φωτογραφία σου όμως δεν είναι καλής ανάλυσης και δεν μπορώ ούτε για το φύλο να σιγουρευτώ.
 
ευχαριστώ ολους , δώστε μου ένα λινκ για σωστές πατιθρεσ καιι ενα για λανθασμένες αν γίνετε θα το εκτιμούσα .και επισισ αποφάσισα να παρω epithol και να το αλειψω στα ποδια , γιατι μου φενονται σαν να βγαζει λεπια και επισισ στο ραμφος της εχει σχηματιστεί στο κατω μερος μια πολυ λεπτη λεύκη γραμμή.
 
δώστε μου ένα λινκ για σωστές πατιθρεσ καιι ενα για λανθασμένες
ΟΙ πατήθρες των πτηνών πρέπει να καλύπτουν δυο βασικές προϋποθέσεις.
1. Να έχουν το κατάλληλο σχήμα και διάμετρο ώστε το πέλμα των πουλιών να μπορεί να δέσει πάνω τους. Αν είναι μικρότερη ή μεγαλύτερη από το κανονικό η διάμετρος αυτόματα δημιουργεί προβλήματα στο πτηνό.
Για τα budgies νομίζω ότι η κατάλληλη διάμετρος είναι από 1cm έως 1,5 cm.
Bird Perches 02.jpg

tamano_percha.jpg


2. Να έχουν υλικό το οποίο να μην καταπονεί και τρίβει τις πατούσες τους.
Τόσο οι ξύλινες στρογγυλές πατήθρες (ακόμη και αυτές του μέτρου που έχουν χρήση ως "καβίλιες") όσο και οι καλές πλαστικές με ραβδώσεις μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των πτηνών.
Wood bird Perches 01.jpg

Μια ματιά σε παλιότερα post θα σου δώσει περισσότερες πληροφορίες. Ενδεικτικά μπορείς να διαβάσεις το θέμα πλαστικές ή ξύλινες πατήθρες που ίσως να σε καλύψει. Μάλιστα στο διαδίκτυο υπάρχουν κάποια video για το πως μπορεί κάποιος να κατασκευάσει ξύλινες πατήθρες.
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.


Και οι δυο τύποι όμως χρειάζονται τακτική καθαριότητα αλλά και απολύμανση. Ειδικά οι ξύλινες πρέπει να αλλάζονται με καθαρές και οι παλιές να πλένονται να καθαρίζονται και να στεγνώνουν καλά ώστε να μειώνεται το μικροβιακό φορτίο που μπορεί να σωρευτεί πάνω τους ώστε να είναι έτοιμες για την επόμενη αλλαγή.
Όσον αφορά την epithol μπορείς να τη βάζεις μία με δύο φορές το χρόνο (από 3-4 εφαρμογές κάθε φορά) προληπτικά για τα ακάρεα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
 
Back
Top