Ασθένειες Θυρεοειδής σε καναρίνι

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης NADIA
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Αθήνα
Ο κτηνίατρος χθες μου είπε οτι μπορεί να είναι θυρεοειδής. Και μου εδωσε ιώδιο να βάζω μια σταγόνα στην ποτίστρα του. Μου έβαλε και μια σταγόνα Pulmosan στο λαιμό του καναρινιού για να σιγουρευτούμε για τα ακάρεα.. Θεωρώ πάντως οτι δεν είναι ακάρεα γιατί πριν μια εβδομάδα του είχα ξαναβάλει και δεν τού πέρασε η βραχνάδα.
Μετά από την υπόθεση οτι μπορεί να είναι θυρεοειδής σκέφτομαι μήπως τελικα είναι αυτός ο λόγος που δεν παχαίνει παρά το γεγονός ότι τρώει επιπλέον και τα στικεράκια με τροφές που το βάζω και βιταμίνες extra αλλά είναι πιο αδύνατο από τα άλλα. Είναι αυτό αλλη μια ένδειξη οτι μπορεί να είναι θυρεοειδής...

Απ οτι ξερω τουλαχιστον απο τους ανθρωπους οσοι εχουν θεροειδη ειναι απαγορευτικο το ιωδιο. Τωρα για τα καναρια δεν ειμαι και σιγουρος.

Pulmosan γιατι του βαλε εφοσον δενε ιναι σιγουρος τι εχει; Μηπως καλυτερα να το πας σ ενα πτηνιατρο;

δεν ηξερα για προβληματα θυρεοειδη στα πουλια αλλα πιθανοτατα θα υπαρχουν και αυτα. Ομως σε περιπτωση που εχουμε απωλεια βαρους λογω αυξημενων καυσεων και μεταβολισμου (στον ανθρωπο τουλαχιστον) εχουμε περιπτωση υπερθυρεοειδισμου και το ιωδιο απαγορευεται αυστηρως. Αν εχουμε το αντιθετο προβλημα,υποθυρεοειδισμο, εχουμε παθολογικη παχυνση του πασχοντα.σε καθε περιπτωση το προβλημα δεν ξεπερνιεται χωρις αντιστοιχη θεραπεια (Τ4 κλπ)

για αλλη μια φορα με προβληματιζει η αντιμετωπιση (οχι η διαγνωση) απο γιατρο😕

δεν ηξερα για προβληματα θυρεοειδη στα πουλια αλλα πιθανοτατα θα υπαρχουν και αυτα. Ομως σε περιπτωση που εχουμε απωλεια βαρους λογω αυξημενων καυσεων και μεταβολισμου (στον ανθρωπο τουλαχιστον) εχουμε περιπτωση υπερθυρεοειδισμου και το ιωδιο απαγορευεται αυστηρως. Αν εχουμε το αντιθετο προβλημα,υποθυρεοειδισμο, εχουμε παθολογικη παχυνση του πασχοντα.σε καθε περιπτωση το προβλημα δεν ξεπερνιεται χωρις αντιστοιχη θεραπεια (Τ4 κλπ)

για αλλη μια φορα με προβληματιζει η αντιμετωπιση (οχι η διαγνωση) απο γιατρο😕

Παθολογική κατάσταση που εμφανίζεται στους ανθρώπους, τα ζώα και τα πουλιά όταν ο οργανισμός τους στερηθεί το ιώδιο. Το βασικότερο χαρακτηριστικό της ιωδιοπενίας, στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι η διόγκωση των θυρεοειδών αδένων, που φαίνεται στην μπροστινή επιφάνεια του λαιμού.

απο τις παρατηρησεις της ναντιας φαινεται οτι αν εχουμε προβλημα θυρεοειδη(διαγνωση γιατρου) λογω της μη αυξησης του βαρους παρα την πολυθερμιδικη διατροφη του, τοτε πρεπει να προκειται για υπερθυρεοειδισμο.στην περιπτωση αυτη το ιωδιο αντιδεικνυεται. Εκτος αν ειναι ειδικο ραδιενεργο ιωδιο που καταστρεφει τον προβληματικο αδενα και στην συνεχεια χορηγειται μονιμα ειδικο φαρμακο υποκαταστασης

"http://www.mednutrition.gr/content/view/1136/146/"

Personal Trainer, ’ρθρα

o γιατρός που το πήγα είναι πτηνίατρος και μάλιστα τον βρήκα από το birds forum που κάποιοι φίλοι πήγανε τα καναρίνια τους σε αυτόν. Δεν ξέρω τί να πώ;
Υπόθεση έκανε για τον θυρεοειδή του. Το ψηλάφισε το πουλάκι αλλά είναι δύσκολο (απο ότι μου είπε τις περισσότερες φορές να μπορέσει να πιάσει τον διογκομένο αδένα σε πουλακι) και μου έδωσε το ιωδιο μήπως και είναι αυτή η αιτία που το πουλάκι δεν κελαηδάει. Το Pulmosan το έβαλε για να εξαντλήσει και την πιθανότητα να έχει ακάρεα αν και του είπα οτι του είχα βάλει πριν μια εβδομάδα χωρις να δω κάποια βελτίωση.
Σήμερα ακούω την φωνή του λίγο καλύτερα από χθες, δηλαδή ακούγεται ένα τσίου απο εκεί που άνοιγε το στόμα του και δεν ακουγότανε τίποτα. Να το βοήθησε το ιώδιο;
Επιπλέον άσμα δεν πρέπει να είναι γιατί μου είπε ο γιατρός ότι το πουλάκι είναι υπερκινητικό και δεν το βλέπει να λαχανιάζει όταν κάθεται. Κάποιες φορές το έχω παρατηρήσει εγώ το βράδυ να έχει πιο έντονη ανάσα αλλά εάν εχει θυρεοειδή και του έχει κλείσει κάποιους αδένες τότε μπορεί και να δικαιολογείται και η φωνή του αλλά και η ανάσα του.

το ιώδιο που μου έδωσε δεν ξέρω τι ιώδιο είναι καθώς μου το έβαλε σε μια σύριγγα και μου ειπε να του ρίχνω μία σταγόνα κάθε ημέρα στην ποτίστρα.
Τώρα αγχώνομαι. Λέτε να του κάνω κακό τελικά και το ιωδιο αυτό να του δημιουργήσει άλλα προβλήματα; Θα τον πάρω τηλέφωνο την άλλη εβδομάδα και θα τον ρωτήσω να μου πει εάν το ιώδιο αυτό καταστρέφει μόνο τον προβληματικό αδένα και μετά πρέπει να ακολουθήσουμε άλλη θεραπεία.

ναντια αισθανομαι ενοχος γιατι μαλλον σε αγχωσα και σε μπερδεψα. Ο γιατρος πιθανον σωστοτατα σκεφτηκε προβληαμ στο θυρεοειδη. Αν δεν του ειπες οτι το πουλια εχει αυξημενη ορεξη και παροτι τρωει και αρκετα παχυντικα παραμενει αδυνατο, δεν θα σκεφτηκε υπερθυρεοειδισμο αλλα διογκωμενο θυρεοειδη που οφειλεται σε πολλους λογους και ενας απο αυτους ειναι ο υποθυρεοειδισμος που απαιτειται ιωδιο. Και ισως γιαυτο στο εδωσε.σιγουρα οχι για να καταστρεψει τον αδενα. Ο γιατρος ειναι εκεινος οχι εγω. Εκεινος ξερει και τις ιδιαιτεροτητες της ασθενειας στα πουλια. Αυτο που πρεπει να κανεις ειναι να ακολουθησεις τις εντολες του και να παρατηρεις την εξελιξη του πουλιου και να τον ενημερωσεις για κατι που δεν δειχνει καλο. Μην του πεις τι θα κανει γιατι θα το παρεξηγησει 😉 :)

μην νιώθεις ένοχος...ίσα ίσα που παίρνω σφαιρικές γνώσεις από εσάς.
Σήμερα το καναρινι μου έχει πολύ πιο καθαρή φωνή
Βεβαια δεν μπορώ να ξέρω εάν το βοήθησε το ιώδιο ή το Pulmosan τελικά. Είναι δυνατόν το ιώδιο να έδρασε μέσα σε δύο ημέρες τόσο γρήγορα; Από την άλλη το Pulmosan πόσο γρήγορα ανταποκρίνεται στο πουλάκι για να σκοτώσει τα ακάρεα και να ανοίξει η φωνή του; Εχω απορίες που θα ήθελα να λύσω για να ξέρω ποια θα είναι η λύση από εδώ και πέρα και να του δίνω μονο τη θεραπεία που χρειάζεται. Θα ρωτήσω και τον γιατρό αλλά όσοι έχετε από την εμπειρία σας τις απαντήσεις παρακαλώ ενημερώστε με.
Επισης, θα ήθελα να το ζευγαρώσω. Είναι δυνατόν ο θυρεοειδής να είναι κληρονομικός και να τον αποκτήσουν και τα νεογνά...

Επισης, θα ήθελα να το ζευγαρώσω. Είναι δυνατόν ο θυρεοειδής να είναι κληρονομικός και να τον αποκτήσουν και τα νεογνά...

το πουλάκι μάλλον έχει ιωδιοπενίακαι η πρόσληψη ιωδίου,του κάνει καλό!
Ο θυρεοειδής, συχνά είναι κληρονομήσιμος, δεν έχει αποδειχτεί απόλυτα όμως, στους ανθρώπους...
Καλύτερα, να ρωτήσεις το γιατρό σου! 🙂
<broken link removed> εδώ, μπορείς να διαβάσεις την ενέργεια του ιωδίου,όταν ο αδένας, δεν μπορεί να παράξει θυροξίνη,την βασική ορμόνη του θυρεοειδή!

Back