Ασθένειες Ιδεες καταπολεμησης σκονης - βλαπτικη για τους αλλεργικους

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης LEOPAS
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

LEOPAS

PB Member
Εγγραφή
22 Ιουν 2008
Μηνύματα
251
Πόλη
Αθήνα
Γεια σας, ξερει κανεις αν μπορει να καταπολεμηθει η σκονη των κακατουα, κοκατιλ;
 
Καταπολεμηση σημαινει να εξαφανιστει; Οχι δεν γινεται. :D Μονο συχνα μπανια με τις απαραιτητες προυποθεσεις για να μην αρρωσταινουν τα πουλια η και ιονιστης δωματιου. Δεν ειναι παντως πουλια για ατομα με αλλεργιες οπως και οι γκρι που εχουν αρκετη σκονη φτερων σε σχεση με αλλους παπαγαλους.
 
Γεια σας, ξερει κανεις αν μπορει να καταπολεμηθει η σκονη των κακατουα, κοκατιλ;

Η σκόνη (πούδρα) σε έναν κοκάτου ή κοκατίλ, σημαίνει υγεία, όσο περισσότερη παράγεται τόσο το καλύτερο για το πουλί. Όπως είπε και ο Ανέστης ένας ιονιστής και συχνό μπάνιο μπορεί να την μειώσουν, όπως και μή χημικά σκευάσματα όπως το bath time και το βρέξιμο με ροδόνερο μπορούν να συντελέσουν στην μείωση της πούδρας.
 
..apo 7 xronia o giatros mou eipe oti exo alergia gia ta poulia, gates, skilous kai ola ta trixota plasmata...Omos, me ta 2-3 poulia sto spiti ime mia xara... to niotho mono otan mpeno sto petshop me pola poulia... tote pragmatika niotho oti exo alergia!
...Me tis gates den pao katholou kala... makria mou!

...prin na pares ena megalo papagalo prepei na eisai sigouros oti den tha se piaei h alergia kai na mi xeasthis na ton dioxneis ton papagalo se mia vdomada...
 
Ανεστη νομιζω οτι κανεις λαθος για τους γκρι... εισαι σιγουρος;
 
Και οι ζακό έχουν σκόνη, αλλά δεν μπορεί να συγκριθεί με την σκόνη ενός κοκάτου. Απο τα υπόλοιπα είδη παπαγάλων (εκτός των κοκάτου) οι ζακο κατέχουν την πρώτη θέση στην σκόνη.
 
Συμφωνω με το Γρηγορη. 😉 Επειδη εχω γνωστους με African Grey συγκριτικα ο δικος μου δε βγαζει σχεδον τιποτα. Ουτως η αλλως οι αμαζονιου θεωρουνται οτι δεν εχουν σχεδον καθολου σκονη φτερων.
 
Θα ηθελα να σας ρωτησω αν εχουν σκονη(πουδρα) εκτος των παπαγαλων και αλλα πουλια. Π.χ. ιθαγενη η τα εξωτικα.
 
Θα ηθελα να σας ρωτησω αν εχουν σκονη(πουδρα) εκτος των παπαγαλων και αλλα πουλια. Π.χ. ιθαγενη η τα εξωτικα.

Γενικά όλα τα πτηνά έχουν σκόνη, είναι φυσιολογικό, όμως οι ποσότητες παραγωγής είναι αμελητέες σε σχέση με τους παπαγάλους.
 
Παιδια εγω οταν ειχα ενα μπατζι δεν ηξερα τι παει να πει πουδρα, τωρα με τα δυο απλα δεν προλαβαινω να καθαρισω. Ισως να φαινεται πολυ επειδη το κλουβι ειναι πανω σε σκουροχρωμο επιπλο αλλα και παλι η διαφορα ειναι μεγαλη... Τι να κανεις ομως, αυτα συμβαινουν οταν απλα λατρευεις αυτα τα πλασματακια... Καθαρισμα και παλι καθαρισμα :)
 
Είναι ένα νερό πηγής, πολύ καθαρό, με περισσότερο Οξυγόνο.
 
Και εγω παντως που εχω zaco δεν εχει σκονη, ισως επειδη ειναι μωρο ακομα...
Μαρια πολυ καλο φαινεται αυτο το σπρει αλλα κανει για πουλακια η ειναι μονο για ανθρωπους;
Που μπορουμε να το βρουμε;
Το πουλανε σε φαρμακεια η σε καταστηματα καλλυντικων πχ Hondos?
Το χρησιμοποιεις στον Τορρες και εχει αποτελεσμα;
 
Εμείς το παίρνουμε από τα Fresh, είναι πόσιμο, το ραντίζουμε, τον ανακουφίζει, του αρέσει & το εμπιστεύομαι. Μετά τα φτεράκια του είναι ολοκάθαρα!
 
Back
Top