Αναπαραγωγή Ιδιαίτερη συμπεριφορά καναρινιών στο ζευγάρωμα

Kanarinatos

PB New Member
Εγγραφή
1 Ιουν 2019
Μηνύματα
65
Καλησπέρα σε όλους,
Ελπίζω να σας βρίσκω όλους υγιείς και με επιτυχημένα ζευγαρώματα αυτές τις περίεργες μέρες. Όπως σας είχα πει, πριν από 2 μέρες, έχω ένα ζευγάρι σε ζευγαρώστρα με χώρισμα. Παρατηρώ συχνά τα καναρίνια (με τρόπο που δεν τα στρεσσαρω) για να τσεκάρω την συμπεριφορά τους και έχω τις εξής ανησυχίες. Πρόσφατα απέκτησα τον αρσενικό, ο οποίος φαίνεται μικρούλης (περίπου 11 μηνών) και δεν κελαηδά, ούτε μιλάει συχνά. Μήπως είναι στρεσσαρισμένος και απροετοίμαστος για όλη αυτή την διαδικασία; Ωστόσο πρίν έρθουν σε οπτική επαφή τα καναρίνια, πήγαινε ο αρσενικός σε μικρές οπές του αδιαφανούς χωρίσματος ψάχνοντας την θηλυκιά και μιλώντας της (δεν κελαηδούσε ούτε τότε). Τώρα όσον αφορά την θηλυκιά, φαίνεται πυρωμένη και έτοιμη, της έβαζα ήχους καναρινιών από το κινητό (δεν ξέρω αν είναι σωστη κίνηση αυτή) και μόλις τα άκουγε, χαμήλωνε το σώμα, σήκωνε την ουρά και κουνούσε τα φτερά (ξεκάθαρη ένδειξη πυρώματος). Εδώ και 1.5 μέρα της έχω βάλει φωλιά και νήμα (όπως προτείνεται) αλλά δεν έχει ασχοληθεί. Κάθεται όλη την ώρα στο κάγκελο κοιτώντας τον αρσενικό και "παίζοντας" μαζί του. Πιστεύετε πρέπει να βγάλω το χώρισμα σιγά σιγά και ίσως φτιάξει την φωλιά όσο είναι μαζί, πρέπει να της αφαιρέσω την φωλιά και να την ξαναβάλω αργότερα ή να περιμένω ακόμα λίγες μέρες μήπως την φτιάξει και αφού ξεκινήσει να τα ενώσω;
Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα και να μην έγινα κουραστικός. Ευχαριστώ για την βοήθεια που μου δίνετε σε κάθε μου απορία.
 
Αλλοι ενωνουν το ζευγαρι χωρις να εχει αρχισει το χτισιμο της φωλιας και αλλοι ενωνουν κατα το χτισιμο.
Γιατι δεν τα ενωνεις για να δεις συμπεριφορα;

Ο αρσενικος ειναι σιγουρα αρσενικος ετσι;
Εχεις κανει διατροφικη προετοιμασια;
Εσωτερικη ή εξωτερικη εκτροφη;
 
Αλλοι ενωνουν το ζευγαρι χωρις να εχει αρχισει το χτισιμο της φωλιας και αλλοι ενωνουν κατα το χτισιμο.
Γιατι δεν τα ενωνεις για να δεις συμπεριφορα;

Ο αρσενικος ειναι σιγουρα αρσενικος ετσι;
Εχεις κανει διατροφικη προετοιμασια;
Εσωτερικη ή εξωτερικη εκτροφη;
Aπ' όσο μπορώ να διακρίνω από την στάση του ναι. Επίσης μου τον έδωσε φίλος που έχει πολλά μαζί και ξέρει
Προετοιμασία έκανα παρέχοντας φρούτα, αυγό και σταδιακά αύξησα την βιταμίνη Ε. Αυγοτροφή έχω αλλά δεν δίνω γιατί δεν την εμπιστεύομαι πολύ. Πιό πολύ για μπισκότο λιωμένο μου μοιάζει παρα για αυγό
Είναι εξωτερική εκτροφή (και φωλιά εξωτερική με ραμμένη τσόχα)
Απλώς αν τα βάλω μαζί φοβάμαι μήπως χρειαστεί να τα ξαναχωρίσω, μετά ξανά απο την αρχή
και όλη αυτή η διαδικασία τα κουράσει
 
Εγω θα τα ενωνα για να δω πως θα αντιδρασουν...
Συχνα πριν χτηστει η φωλια κανω αυτα τα μπρος πισω, γιατι δεν ειμαι τοσο εμπειρος για να καταλαβω ποτε ακρηβως ειναι ετοιμα.
 
Η καναρα σου ειναι πρωταρα ή εχει ξανακανει γεννα;
Θυμασαι ποιας μαρκας ειναι η αυγοτροφη;
Με το νημα ασχοληθηκε καθολου;
-Η κανάρα μου είναι πρωτάρα. Περίπου 2 χρονών
-Έχω μία κόκκινη αυγοτροφή Manitoba (την έδινα στο καναρίνι της εικόνας προφίλ μου, κάποια στιγμή τα περιττώματα του είχαν μια κόκκινη απόχρωση και ύστερα από λίγους μας άφησε χρόνους και εκτοτε διστάζω να τη νχρησιμοποιήσω) και μία κίτρινη αγορασμένη χύμα που λόγω μυρωδιάς όπως προείπα μου φαίνεται "μάπα"
-Καθόλου δεν ασχολήθηκε.. Είδα μόνο μια κλωστή πεταμένη κάτω
 
Υπαρχει ενα ενδεχόμενο να μην προτιμα την εξωτερικη φωλια, ειναι πολλες καναρες που δεν τις βολεύονται και προτιμουν την εσωτερικη.
Αν εχεις καποια εσωτερικη την βαζεις και βλεπεις αντιδρασεις.

Την χυμα δεν το συζητω,την απορριπτεις.
Η Manitoba που λες πρεπει να ειναι μια μαλακη τροφη που εχει περιεκτικότητα 1% σε αυγο(το αναγραφει στη συνθεση στο πισω μερος).
Ποιοτικώς... Οκ... Ειναι επώνυμη αλλα ουσιαστικα δεν προσφέρει κατι στα πουλια και ποσο μαλλον σε αναπαραγωγικα πουλια με αυξημένες διατροφικές αναγκες σε πρωτεινη κτλ.
Ο χρωματισμος της κουτσουλιας ειναι φυσιολογικος οταν οι τροφες εχουν χρωστικες.
 
Έχω εσωτερική φωλιά και μέσα στις επομενες μέρες σκεφτομουν να την δοκιμασω... Αν και δεν την προτιμω, γιατι δεν μπορει να ραφτει τσοχα. Ευχαριστω για την βοηθεια
 
Back
Top