Ασθένειες Ιογενής φαρυγγίτιδα σε καναρίνι

dimitra1

PB New Member
Εγγραφή
22 Ιαν 2024
Μηνύματα
20
καλησπέρα, τελικά σε 2 γιατρούς που πήγα φαίνεται το καναρίνι να έχει υιογενή φαρυγγίτιδα, αλλά μάλλον άργησα λέει και τώρα η αντιβίωση 20 μέρες μετά δε κάνει κάτι και ίσως να μη ξανακελαηδήσει λέει ποτέ. αλλιώς είναι θέμα συμπεριφοράς λέει και όχι παθολογικό (ζέστη, εποχή κτλ). σημάδια πτερόροιας δεν έχει, είμαι να πεθάνω. Μέσα στη μέρα το ακούμε μερικές φορές θέλει να τραγουδήσει αλλά φωνή δε βγαίνει, είχα κάνει post και λέγαμε όλοι αλλαγή εποχής είναι. Ξέρει κανείς από υιογενή φαρυγγίτιδα; έχετε ανάλογη εμπειρία; τρώει πίνει κάνει μπάνιο παίζει όλα νορμάλ αλλά δε κελαηδάει ούτε φτερά ρίχνει ακόμα, βγάζει χαμηλόφωνη τρίλια και μέχρι εκεί. Υπάρχει κάποιος σοβαρός πτηνίατρος Αθήνα να το πάω; σας ευχαριστώ
 
  • Like
Αντιδράσεις: pàpia
@dimitra1 πτηνιατρο στην Αθήνα ξέρω την Δουκακη στο κτηνιατρικο κέντρο Πειραιά. Δυστυχώς για τα υπόλοιπα δεν ξέρω. Περισσότερο στενάχωρο είναι που το καναρινάκι θέλει να τραγουδήσει κ δεν μπορεί. 😟
 
Σε ποιους γιατρούς πήγες;
Αν είναι ιογενή φαρυγγίτιδα, τι νόημα έχει η αντιβίωση; Η αντιβίωση νομιζω κάνει χειρότερα τα πράγματα, όπως τον ιό πιο ανθεκτικό. Αν είναι από μικρόβιο, έγινε καλλιέργεια επιχρίσματος κ είδε ο πτηνιατρος ότι προκλήθηκε από συγκεκριμένο μικρόβιο;
 
καλησπέρα σε όλους, τουλάχιστον για εμένα είναι γιατί έκλαιγα το απόγευμα. Θέλω να σας πω την εμπειρία μου με όλο αυτό για να μην περάσει κανείς αυτό που πέρασα ένα μήνα τώρα. Στην αρχή λες το προφανές ζέστανε απότομα σταμάτησε να κελαηδάει, το βλέπεις τρώει, πίνει, χοροπηδάει, παίζει, σε θέλει να παίζεις μαζί του δε σου δίνει εικόνα άρρωστου πουλιού. "Μανούλα" είμαι και ξέρω. Από την άλλη το βλέπεις να θέλει να κελαηδήσει, προσπαθεί, και λες, οκ μια δυο τρεις κρατάει ενέργεια, εδώ εμείς και έχουμε πάθει με τη ζέστη όχι αυτό. Μετά λες βρε μήπως; μήπως έχει τίποτα και εγώ δε το έχω πιάσει; αρχές Ιουνίου πτερόρροια; και ένα μήνα μετά σχεδόν που είναι τα φτερά και τα πούπουλα; περισυ τέλος Ιουλίου ξεκίνησε και το πήγε μέχρι τέλος Σεπτέμβρη, φέτος όσο και νωρίς να ζέστανε 2 μήνες πριν; μετά λες 5 βαθμούς παραπάνω είχε ο Ιούνιος έχει τρελαθεί και αυτό νομίζει είναι Ιούλιος, μετά ξαναλές και αν δεν;;; και εκεί αρχίζεις με τους Κτηνιάτρους που δεν έχουν ιδέα από πτηνά! και οι 2 για υιογενή φαρυγγίτιδα μου είπαν, για έλλειψη βιταμινών, για ψυχολογικό του πουλιού! για πτερροροια ή εποχική συμπεριφορά λόγω ζέστης κανείς! Ο ένας μάλιστα αισθάνθηκε και προσβεβλημένος που είχα και άποψη! Και μου έδωσε αντιβίωση για καλό και για κακό, δε παθαίνει τίποτα λέει, ο άλλος ευτυχώς μου είπε και να πάρει τώρα αντιβίωση δε θα κάνει τίποτα. Περιττό να σας πω ότι ο πρώτος μου είπε πως έχω αργήσει και μάλλον το πουλί δε θα ξανακελαήσει ποτέ! Είδα και εγώ και απόειδα σήμερα λέω ηρεμία Δήμητρα, αναπνοές, τέλος, Αθήνα .. Αθήνα.. ακόμα και αν πρέπει να πας το πουλί θα το πας Αθήνα αφού εκεί έχει γιατρό, αλλά ας ξεκινήσουμε με έναν ειδικό επί του θέματος που μόνο Αθήνα υπάρχει. Έβγαλα βίντεο και πήρα το κτηνιατρικό κέντρο περιστεριού και το λέω δημόσια και προς τιμήν τους! έχει Πτηνιατρο και ο άνθρωπος είδε τα βίντεο, συζητήσαμε κτλ και το πουλάκι δεν έχει κάτι, απόρροια της εποχικής ζέστης απλά. Μοιράζομαι μαζί σας την εμπειρία μου γιατί ένα μήνα παλεύω να μάθω τι έχει ο μικρούλης μου. Ποτέ ξανά, οι ειδικοί υπάρχουν για ένα λόγο, για να τους συμβουλευόμαστε. Για εμάς επαρχία είναι δύσκολο να έχουμε πρόσβαση σε ειδικό, το σωστό είναι το ζωάκι να το βλέπει ο γιατρός, αλλά ευτυχώς πλέον μπορούμε να κάνουμε χρήση της τεχνολογίας προς όφελος μας για πιο απλά πράγματα, έστω μια πρώτη διάγνωση. Και πάλι ευχαριστώ το γιατρό και όλους εσάς που η διαίσθηση και η εμπειρία σας με βοήθησαν τόσο όλο το προηγούμενο διάστημα.
 
@dimitra1 καλημέρα. Μια χαρά. Φαίνεται ότι όλα καλά θα πάνε. 👍😊
Κτηνιάτρους που δεν έχουν ιδέα από πτηνά!
αν δεν δηλώνουν ότι γνωρίζουν από πτηνά, τότε είναι πολύ λογικό. Αν όμως το δηλώνουν, κάνε τους την αξιολόγηση που πιστεύεις ώστε να ενημερωθούν οι επόμενοι πιθανοί πελάτες που θα αγωνιούν για τα φτερωτά μικρά τους.
Για τον ίδιο λόγο, ανέβασε μια θετική αξιολόγηση για το κτηνιατρικο κέντρο Περιστερίου.
 
Καλημέρα. Μια μικρη συνταγή για τη φαρυγγιτίδα είναι βρασμένο ξερό σύκο σε κομματάκια. Το προσφέρουμε αφού έχει κρυώσει, κάνει καλό και το ζουμί του. Ίσως βοηθήσει. 🐥
 
με 2 δευτερολεπτα παιδικο ψαξιμο ο γιατρος θα ειχε προστατευθει απο αυτα που πεταξε

Αντιβιοτικά​

Τα αντιβιοτικά δεν αποτελούν πανάκεια για όλες τις λοιμώξεις, αντίθετα θεραπεύουν μόνο όσες προκαλούνται από βακτήρια και όχι όσες προκαλούνται από ιούς, μύκητες ή ζυμομύκητες. Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, οι πιο κοινές λοιμώξεις προκαλούνται από ιούς και σε αυτήν την περίπτωση τα αντιβιοτικά δεν ωφελούν.

το δεν παθαινει τιποτα αλλα δωστου ειναι μαλλον αναξιο σχολιασμου
το δεν θα του κανει τιποτα ειναι το αναμενομενο αφου εχεις πει ηδη οτι ειναι ιογενης. ελπιζω να ειπε ρητα οτι η αντιβιωση δεν καλυπτει την παθηση και να μην αφησε να αιωρειται οτι ειναι πολυ αργα για να ποιασει η αντιβιωση

τελος ενα δυο ρητορικες ερωτησεις
Με το ματι το εξετασαν και αποφαντηκαν? εκαναν καποια πραγματικη εξεταση ?
αν τους ρωτουσες πως λεγεται το οργανο που παραγουν τις νοτες και τους ηχους τα πουλια θα ηξεραν την απαντηση?


Μπορει να υπαρχει παθολογια απο κατω μπορει και οχι ..αλλα χρειαζεται να στοιχειοθετειται επιστημονικα και με εξετασεις πιστευω η οποια παθηση..
 
Να συμπληρώσω κάτι....
ναι, είναι γνωστό ότι οι γιατροί πρέπει να αποφεύγουν να δίνουν αντιβιώσεις σε ιογενείς λοιμώξεις, καθώς τα αντιβιοτικά δεν μπορούν να περιορίσουν τους Ιούς και καθώς έτσι ενεργοποιούν την ανάπτυξη ανθεκτικών στελεχών (μικροβίων) σε αντιβιοτικά [οι Ιοί δεν συγκαταλέγονται στα μικρόβια]
Από την άλλη πλευρά σε κάποιες περιπτώσεις δίνουν αντιβίωση, ακόμα και σε ίωση, διότι έχουν εκτιμήσει ότι στην ίωση πέφτει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού με αποτέλεσμα να μην μπορεί κάποιες φορές να αντιπαρέλθει σε μικρούς πληθυσμούς παθογόνων μικροβίων, κάνοντας έτσι τον οργανισμό ευάλωτο στους τελευταίους.
Μπορει να υπαρχει παθολογια απο κατω μπορει και οχι ..αλλα χρειαζεται να στοιχειοθετειται επιστημονικα και με εξετασεις πιστευω η οποια παθηση..
μου συνέβη πρόσφατα...σε ιογενή λοίμωξη που είχα, εξετάστηκα και ενώ την πρώτη φορά δεν υπήρχε λόγος λήψης αντιβίωσης, λίγες ημέρες αργότερα η λοίμωξη είχε επιπλακεί με παθογόνο μικροοργανισμό και μου χορηγήθηκε αντιβίωση.
 
@ianos πρώτα από όλα περαστικά Γιάννη.💪😊 Άρα το ερώτημα είναι αν η αντιβίωση πρέπει να συστήνεται σε ιογενή νοσήματα μόνο αν αυτό απαιτείται από την κλινική εικόνα του πτηνού ή σε κάθε περίπτωση για καλό κ για κακό;
 
@MARY58 , αυτό υποθέτω το συστήνει ο γιατρός μετά από συνεκτίμηση της κλινικής κατάστασης και του ιστορικού του οργανισμού. Με άλλα λόγια δεν μπορώ να σου απαντήσω.
Αλλά, αυτά που έχω να συμπληρώσω για το ζήτημα των αντιβιώσεων, που λίγο έως πολύ όλοι μάλλον τα γνωρίζουμε είναι τα ακόλουθα:
  1. Η έρευνα (φαρμακευτική) για νέες αντιβιώσεις, χρειάζεται χρόνο και χρήμα. Ο στόχος, που συνήθως επικρατεί, το κίνητρο δλδ για την έρευνα, είναι το κέρδος των φαρμακευτικών. Αφενός ο χρόνος πλέον δεν επαρκεί, δλδ πιο γρήγορα αναφαίνονται νέα, ανθεκτικά στελέχη των παθογόνων ακόμα και στις νέες αντιβιώσεις. Με άλλα λόγια η έρευνα υπολείπεται χρονικά της εξέλιξης του παθογόνου. Κάτι σαν το ντόπινγκ - αντιντόπινγκ..το 2ο ακολουθεί χρονικά το πρώτο, επομένως οι αντιβιώσεις δεν επαρκούν, περνά η μπογιά τους γρήγορα.
  2. Στην ανάπτυξη παθογόνων - ανθεκτικών ακόμα και στη νεότερη αντιβίωση, φυσικά παίζει ρόλο η αλόγιστη χρήση και σε ευρεία κλίμακα (π.χ. πόσες φορές έχουμε δει στο παρελθόν σε νοσοκομεία, οι νοσηλευτές να πιέζουν το έμβολο της σύριγγας που περιέχει την αντιβίωση ώστε να φύγει ο αέρας με αποτέλεσμα μια σταγόνα της αντιβίωσης να χάνεται στο πάτωμα (έτσι αυξάνεται η πιθανότητα δημιουργίας νέων ανθεκτικών στελεχών), πόσες φορές έχουμε ακούσει για θανάτους λόγω του ότι όλες οι δυνατές αντιβιώσεις δεν έπιασαν το μικρόβιο....., αλλά και σε προσωπική κλίμακα, ο γιατρός πρέπει να κοιτάξει το ιστορικό του ασθενούς και να δει τι αντιβιώσεις έχει πάρει και πότε και να κάνει συνεκτίμηση με το που πρέπει να στοχεύσει (σε ποιο όργανο του σώματος, διότι δεν φτάνουν όλες οι ουσίες στον ίδιο βαθμό σε κάθε όργανο), και ποια αντιβίωση πιάνει τον μικροοργανισμό που εικάζει ότι έχει δημιουργήσει π.χ. βρογχίτιδα, ξεκινώντας όμως από την πιο παλιά αντιβίωση που θα θεωρήσει ότι θα λύσει την κατάσταση και προχωρώντας στις νεότερης γενιάς.
π.χ. τα τελευταία έτη αναφέρεται συχνά ο σταφυλόκοκκος μέρσα (MRSA) που είναι πολύ ανθεκτικός στις συνήθεις αντιβιώσεις.
 
Back
Top