Γενικά Ιστορία για να μαθαίνουμε όλοι μας

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης scorp
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

scorp

PB Member
Εγγραφή
31 Ιαν 2007
Μηνύματα
207
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Από κατάστημα της Θεσσαλονίκης πήρα το παρασιτοκτόνο ARDAP σε σπρέυ. Χρησιμοποιούσα χρόνια τώρα το Pinex σκόνη+σπρέυ με πολύ καλά αποτελέσματα και επειδή δε το έβρισκα πήρα αυτό. Βασικά το βρήκα μπροστά μου και το πήρα θεωρώντας πως είναι κάτι αντίστοιχο. Έβγαλα το πουλάκι απ΄το κλουβί και ψέκασα τα πάντα. Το έβαλα μέσα και μετα από μια ώρα το δεξί μάτι του πουλιού γύρω γύρω είχε ερεθισμό και άρχισε να πρήζεται. Τι έγινε; Απλούστατα ξύνοντας το κεφάλι του στα κλαδάκια ήρθε σε επαφή το μάτι του με το παρασιτοκτόνο. Το πουλί άρχισε να ερεθείζεται και το έξυνε μια με το πόδι του μια στο κλαδί και το έκανε χειρότερα. Κατευθείαν τηλ τον γιατρό (Κυριακή δεν είχε ιατρείο) και η εντολή ήταν για τεχνητά δάκρυα από το φαρμακείο. Έπλυνα καλά με σαπούνι τα κλαδιά και άρχιζα ανα μια ώρα να βάζω σταγόνες. Δεν έκαναν τίποτα, και μάλιστα σττην προσπάθεια του να απαλαχτεί από τις σταγόνες έξυνε περισσότερο το μάτι του. Τη Δευτέρα στο ιατρείο έγινε βυθοσκόπηση του ματιού με χρωστική και βυθοσκόπειο και το αποτέλεσμα ήταν ότι το πουλάκι από το ξύσιμο έσχισε τον κερατοειδή του. Τώρα θα πρέπει τρείς φορές τη μέρα να μπαίνει Corneregel και το βράδυ Liposic πάνω στο μάτι. Και τα δυο είναι οφθαλμολογικά κολλύρια για ανθρώπους και το πρώτο είναι για την επούλωση τραυμάτων του κερατοειδούς των ανθρώπων. Η θεραπεία θα διαρκέσει 10 μέρες. Είμαστε στην 3η. Μακάρι να πάνε όλα καλά...

Συμπέρασμα:

Mη βάζετε ότι @#$@%$@ βρίσκετε στα πουλιά σας. Τουλάχιστον προσπαθείστε...
 
Ρώτησες τον μαγαζάτορα για την χρήση του συγκεκριμένου προϊόντος;
Το adrap είναι από τα ποιο ισχυρά παρασιτοκτόνα, πάλι καλά που έβγαλες το πουλί και δεν ψέκασες πάνω του.
Εάν ρώταγες πιστεύω ότι θα σου έλεγε σε πόση ώρα μπορείς να ξαναβάλεις τα πουλιά.
Δεν το έχω μπροστά μου να δω εάν η σκευασία γράφει απάνω οδηγίες χρήσης.
 
😀! Τον ρώτησα. Ξέρεις τι πρότεινε; Να το πιάσω απ το κεφάλι και να ψεκάσω το σώμα. Αυτό είπε όταν τον ρώτησα. Γι αυτό γελάω. Ο γιατρός τσατίστηκε όταν το άκουσε αλλά εγώ μόνο να γελάσω μπορώ... Το πουλάκι να γίνει καλά και όλα τα άλλα..
 
Καλημέρα

Λόγο του ότι χρησιμοποιώ το συγκεκριμένο προϊόν επί 5 χρόνια να συμπληρώσω κάτι.
Λόγο του ότι είμαι πρακτικός περισσότερο άνθρωπος, όταν βάζω κάτι στα πουλιά το έχω ψάξει από χίλιες μεριές και μόνο αν το έχουν κάνει άλλοι εκτροφείς και μάθω τα αποτελέσματα τους.
Το συγκεκριμένο λοιπόν προϊόν θεωρείται πολύ ισχυρό παρασιτοκτόνο.
Εγώ το βάζω μόνο στα κλουβιά διαγωνισμού αφού τα έχω κλείσει αεροστεγώς στους σαρμάδες τους και αφού τα έχω αερίσει καλά για 2 μέρες.
Επίσης ψεκάζω την εξωτερική κλούβα μου, μετά από κάθε απολυμανση που της κάνω και πάλι μετά από 2 μέρες τοποθετώ τα πουλιά εκεί.
Θεωρώ λοιπόν λόγο της ύπαρξης του εκάστοτε site, να ρωτάμε πριν βάζουμε κάτι, ιδίως εάν αφορά παράσιτα.
 
Σωστά ρε φίλε αλλά από την επόμενη φορά... Τώρα την πάτησα.
Δηλαδή αφότου ψέκασα με αυτό το διαολόπραγμα τις πατήθρες, τις ταίστρες το πάτωμα τα κάγκελα και όλα τα άλλα, πόσες μέρες μετά θα έπρεπε να περιμένω;
Οι οδηγίες απλά λένε να μη ψεκάσεις με το πουλί μέσα.
 
Καλα για να πουλησουν δεν ξερουν τι λενε. Απο το κεφαλι; Απο το κεφαλι; Τι λε ρε το ατομο... Και εγω με το σουπιοκοκκαλο την πατησα και ηταν γυψος.
 
Ναι ρε. Και αν δεν ήμουν καχύποπτος με τις @#$%@ που έλεγε ίσως να το ψέκαζα. Και μετά δε θα είχε μόνο με τα ματάκια του πρόβλημα... Το λύπήθηκε η ψυχή μου. Μιλάμε για ένα πουλάκι που δυο φορές ελευθέρωσα για να ζήσει στο φυσικό του περιβάλον και δυο φορές γύρισε!
 
Σωπα ρε! Τελικα αμα τον ξερεις τον πετσοπα δε θα σου δωσει οτι κι οτι.Αμα πας σε εναν αντιεπαγγελματια ομος ειναι ναι... μαζεψουμε ολοι υπογραφές για να τους κλησουμε... εμενα πηγε πρωτα να μου δωσει κατι πρασινα και ροζ "σουπιοκοκκαλα" και βαζω εισαγγικα γιατι μονο αυτο δεν ειναι. Αλλα μου εμεινε αυτο ααπο το κεφαλι!



Τωρα το πουλι τυφλωθηκε τελειως;
 
ΟΧΙ, ακομα. Και ελπίζω ότι με τη θεραπεία όλα θα πάνε καλά. Το ένα μάτι κινδυνευει. Το άλλο είναι δόξα τω Θεώ καλά.
 

Σχετικά θέματα

Back
Top