Αναπαραγωγή Ισχύει η φυσική φροντίδα στην αύξηση της αναπαραγωγικής διάθεσης;

Εγγραφή
28 Αυγ 2016
Μηνύματα
3
Πόλη
Πάτρα
Καλημέρα σε όλους.
Είμαι νέο μέλος και θα ήθελα να με βοηθήσετε με ένα όμορφο ζευγάρι που έβαλα φέτος για αναπαραγωγή.
Κι ενώ βατεύει ο αρσενικός έκανε συνεχώς άσπορα.
Κάπου εχω ακούσει πως υπήρχε φυσική φροντίδα για να κανεις ένα πουλάκι αναπαραγωγικό.
Ισχύει;
Ευχαριστώ εκ των παράταιρων.
 
πριν εναμισυ μηνα περιπου τα σταματησα για να μην ταλαιπωρησω άλλο την καναρα. Ο αρσενικος είναι περιπου 3 χρονων και η θυληκια περσινη.

όχι βεβαια απλα ηθελα να γνωρίζω μηπως μπορεσω να τα βαλω του χρονου. εντωμεταξύ όταν τα χωρισα η καναρα κανει σαν τρελη ολη μερα μεχρι και σημερα και ο αρσενικος δεν κελαιδαει ενώ χαλαγε κοσμο. Δεν ξερω αν είναι από την πτεροροια γιατι παει καιρος και βγαζει μονο μικρα πουπουλακια(χνουδι)
 
Η διατροφή είναι πολύ σημαντικός παράγοντας γενικά, αλλά και συγκεκριμένα στην αναπαραγωγή μπορεί να βοηθήσει πολύ. Όταν οι συνθήκες του περιβάλλοντος είναι οι κατάλληλες και προηγηθεί σωστή διατροφική προετοιμασία, τότε αποφεύγονται πολλά προβλήματα.

Καταρχήν, διάβασε προσεκτικά το άρθρο μας για τις συνθήκες φροντίδας των πουλιών αλλά και αυτό για την αναπαραγωγή των καναρινιών. Έτσι θα εντοπίσεις τα λάθη που πιθανόν έχεις κάνει. Ότι απορία προκύψει, μπορούμε να τη συζητήσουμε για να μιλάμε πιο συγκεκριμένα.

δεν ξερω αν είναι από την πτεροροια γιατι παει καιρος και βγαζει μονο μικρα πουπουλακια(χνουδι)
Είναι πιθανό ναι. Και σε αυτήν την περίπτωση να προσέξεις τον ημερήσιο φωτισμό των πουλιών και τη διατροφή τους. Περισσότερα θα βρεις στο άρθρο για την πτερόρροια.
 
ο αρσενικος είναι περιπου 3 χρονων και η θυληκια περσινη.
Είναι ώριμα σεξουαλικά και τα δυο και μόνο αν γίνουν λάθη και παραλείψεις δεν θα υπάρχει αναπαραγωγική επιτυχία εκτός κι αν υπάρχει κάποιο οργανικό πρόβλημα στα πουλιά (πολύ σπάνιο)
Η βοήθεια που θα έχεις από την ομάδα μας θα σου δώσει λύσεις σε αυτό...
Κι ενώ βατεύει ο αρσενικός έκανε συνεχώς άσπορα.
Να ξέρεις πως υπάρχουν αρκετά προβλήματα μη ευόδωσης των όσων βλέπουμε όπως το πάχος σε κάποιο από τα δύο μέρη του ζευγαριού, η ανάγκη κουρέματος της περιοχής της αμάρας των πουλιών κλπ...
Μπορείς επικουρικά όλων των παραπάνω να διαβάσεις κι αυτό
https://community.petbirds.gr/threads/Πολλά-άσπορα-στην-πρώτη-γέννα-του-2016.26460/#post-312839
Νομίζω πως κι από αυτή τη συζήτηση θα βγουν συμπεράσματα.
Μένεις στην παρέα μας... ρωτάς και όλα θα πάνε όπως πρέπει.
 
η καναρα κανει σαν τρελη ολη μερα μεχρι και σημερα και ο αρσενικος δεν κελαιδαει ενώ χαλαγε κοσμο.
Εγώ θα ήθελα να σε ρωτήσω.. Βλέπεις φτερά κάτω; Χάνουν φτερά; Που ζουν τα πουλάκια; Σε τι συνθήκες; (στο μπαλκόνι, σε δωμάτιο του σπιτιού, τι ώρα κοιμούνται τι ώρα ξυπνάνε;)
 
Back
Top