Φροντίδα Ισχύει ότι τα καναρίνια δεν τραγουδούν στα μεγάλα κλουβιά όσο στα μικρά;

achilleas k

PB New Member
Εγγραφή
27 Δεκ 2019
Μηνύματα
81
Πόλη
Ιτέα
Ισχύει ότι αν το κλουβί είναι μεγάλο το καναρηνάκι δεν τραγουδάει όσο σε ένα μικρότερο κλουβί?
 
@achilleas k Το έχω ξανακούσει αυτό αλλά δε νομίζω πως ισχύει! Το δικό μου ζει σε 60αρα ζευγαρώστρα και κελεηδαει όσο και τότε (ίσως και περισσότερο) που τον είχα στην 45αρα. Αλλά και να ισχύει είναι πολλά περισσότερα τα συν του μεγάλου κλουβιού που δεν πιστευω να αξίζει.🙂
 
Αν και με κάλυψε πλήρως η Μαρία πιο πάνω, σε διαβεβαιώ ότι σε 40ρι, 60ρι και 90ρι κλουβί που έχει τύχει να βάλω το ίδιο καναρίνι, κελαηδούσε το ίδιο.
Απλά συνήθως στους διαγωνισμούς υπάρχει ζήτημα χώρου και τα εκθεσιακά πουλιά θα πρέπει να διαγωνιστούν σε συγκεκριμένων διαστάσεων μικρά κλουβιά (ίσως και για να μην έχουν περισπασμούς, αφού ουσιαστικά δεν έχουν και την δυνατότητα να πετάξουν ή έστω να ανοίξουν τα φτεράκια τους) και ίσως και το ζήτημα της απόσπασης της προσοχής να είναι ένα από τα μειονεκτήματα του μεγάλου κλουβιού.
Αλλά σκέψου πόσο κρίμα είναι που ήδη τα περιορίζουμε σε κλουβιά...ας τους έχουμε προσφέρει μια έστω στοιχειώδη άνεση. Επομένως, το μεγαλύτερο = το καλύτερο.
 
Όσα βίντεο βλέπω με καναρίνια να τραγουδάνε είναι σε μικρά κλουβιά.
Αυτό συμβαίνει επειδή τα περισσότερα από αυτά τα άτομα διατηρούν τις ίδιες στοκοποιημένες απόψεις μιας περασμένης εποχής και σε συνδυασμό με την άγνοια που τους διακατέχει, είναι σίγουροι ότι αυτή η άποψη αποτελεί απαράβατο νόμο.

Ας το θέσω και κάπως διαφορετικά. Φυσικά και υπάρχουν καναρίνια σε τεράστια κλουβιά που κελαηδούν ασταμάτητα. Απλώς οι κάτοχοί τους δεν καίγονται να βάλουν ένα βίντεο στο YouTube με το κελάηδημα του καναρινιού τους. Από την άλλη, οι περισσότερες περιπτώσεις των καλλικέλαδων καναρινιών στα κραχτόκλουβα του YouTube, αποτελούν από μόνες τους μία κατηγορία κάπως γραφική, και όχι με την καλή έννοια.
 
Όσον αφορά το τραγούδι, το μέγεθος του κλουβιού δεν έχει σημασία. Όσον αφορά την ευζωία του πουλιού, τότε φυσικά, όσο μεγαλύτερο είναι το κλουβί, τόσο το καλύτερο.
 
Ισχύει ότι αν το κλουβί είναι μεγάλο το καναρηνάκι δεν τραγουδάει όσο σε ένα μικρότερο κλουβί?
Δηλαδή ποσο περισσότερο θέλεις εσυ να κελαϊδάει; Δε βγάζουν που δε βγάζουν το σκασμό από τις 05:30 το πρωι.
Η αλήθεια είναι ότι το κελαιδησμα βοηθάει για να σπάσει τη μονοτονία του μικρου χώρου.
Ο μόνος λόγος υπαρξης των μικρών κλουβιων είναι μόνο για τη μεταφορά. Τώρα οποίος θέλει 1000 πουλιά και δεν έχει χώρο ας έχει 10.
 
Back
Top