Ασθένειες Ισχύει ότι τα κοκατίλ έχουν ορμονικές διαταραχές;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης pica
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

pica

PB New Member
Εγγραφή
21 Ιουν 2018
Μηνύματα
70
Πόλη
Ρόδος
Επειδη μολις γυρίσω στην Αθηνα θα πάρω ενα ζευγάρι κοκατίλ διαβαζα στο ιντερνετ για την φροντίδα τους αλλα διαβασα και αυτό γιατις ορμονικες διαταραχες.Ισχυει και αν ναι ειναι κατι δύσκολο;
 
Σαν τι ορμονικες διαταραχές δηλαδή; Έδινε κάποιο παράδειγμα; Έχω δύο ζευγάρια και δεν είδα ποτέ κάτι περίεργο.
 
Διαβασα οτι αυνανιζονται με τα παιχνιδια τους και τα κλαδια τους,τα αρσενικα γινονται ποιο επιθετικα και τα θηλυκα κανουν ολο αυγα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: zack27
Μπορεις να βαζεις και καποια links με ολα αυτα τα φλεγοντα ζητηματα αναφορικα με την αγορα ενος κατοικιδιου πτηνου;
Και ολα αυτα για να μην φανει πως ονοματιζεις τον αυνανισμο ορμονικη διαταραχη ή οτι ο παραφρων σκοπος των θηλυκων ειναι μονο η ωοτοκια και οχι το παρτι.
 
  • Like
Αντιδράσεις: zack27
αυνανιζονται
Οι παπαγάλοι είναι συντροφικά πουλιά. Η συμπεριφορά που περιγράφεις δεν αποδίδεται ακριβώς με τη συγκεκριμένη λέξη καθώς γίνονται αναπόφευκτα λάθος συσχετισμοί και βγαίνουν λανθασμένα συμπεράσματα. Φυσικά και δεν είναι ασθένεια ούτε και συμβαίνει σε βαθμό που μπορεί να χαρακτηριστεί πρόβλημα στα πουλιά που έχουν σωστή φροντίδα από τους ιδιοκτήτες τους και αναφέρομαι κυρίως στο κομμάτι της κοινωνικότητας, της επικοινωνίας και στη δυνατότητα που τους δίνετε να κάνουν δημιουργικό παιχνίδι.
 
Όλα τα είδη μπορεί να αρχίσουν σε κάποια φάση της ζωής τους να αυνανιζονται ή να έχουν κόλλημα με κάποιο παιχνίδι. Αυτό δεν είναι κάτι τραγικό ή μη αναστρέψιμο. Το ένα από τα θηλυκά μου που ήταν μόνο έκανε ένα μόνο αυγό μια φορά στη ζωή του όταν έκλεισε τα 3 έτη. Αλλά από τη στιγμή που θα έχεις ζευγάρι προσωπικά νομίζω ότι δεν θα έχεις τέτοιου είδους προβλήματα. Και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για ορμονικες διαταραχές που έχουν τα κοκατιλ. Σε όλα τα είδη μπορεί να συμβεί και είναι απόλυτα λογικό.
 
Όλα τα είδη μπορεί να αρχίσουν σε κάποια φάση της ζωής τους να αυνανιζονται
Πολύ σωστά..
Να συμπληρώσω όλα τα όντα. Για να είναι ολοκληρωμένο.
 
Μακαρι να μπορουσα να σου πω πως ηταν αστοχη η αγωνια σου. Δεν το διαβασα ολοκληρο, δεν φανηκε ασχημο αρθρο σιγουρα ομως ειχε μια δοση υπερβολης.
Θα ελεγα να δεις το θεμα με ψυχραιμια, να ακουσεις τα παιδια εδω που επισης γνωριζουν και να μην ξεχνας οτι ο παπαγαλος σαν κατοικιδιο ειναι ουτως ή αλλως μια σχεση ιδιαιτερης δεσμευσης.
Θελω να πω οτι απο μπαντζυ και επανω δεν υπαρχουν εγγυημενες συμπεριφορες.
 
Back
Top