Φροντίδα Κάθεται το Lovebird πάνω στον ώμο για πολλή ώρα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης LEOPAS
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

LEOPAS

PB Member
Εγγραφή
22 Ιουν 2008
Μηνύματα
251
Πόλη
Αθήνα
Το Lovebird μπορει να βγανει εξω απο το κλουβι και να καθεται στον ωμο για πολλη ωρα; Η θα φτεροκοπαει;
 
Καλησπερα σε ολους και χρονια πολλα!
Λεωνιδα τα Lovebirds οπωσ και ολα τα πουλια συμπεριφερονται οπως τα μαθεις. Στην αρχη θα ειναι λιγο αγριο και φοβισμενο αλλα αμα εχεις υπομονη και χρονο θα μαθει! Οταν εξικιωθουν με το περιβαλλον γινονται "διαολακια" :)
 
Καλημέρα LEOPAS και Χρόνια Πολλά,

Εγώ έχω τον Bonno που τον έχω μεγαλώσει από 3 μηνών και όσο για την ερώτησή σου αν μπορούν να βγαίνουν από το κλουβί και να κάθονται στον ώμο σου αν έχεις υπομονή όχι μόνο θα κάθονται αλλά θα σου μιλάνε και δεν θα σε αφήνουν σε ησυχία. Εξάλλου αν τα έχεις από τόσο μικρά εσένα γνωρίζουν και εμπιστεύονται. Έχω στην οικογένεια παράδειγμα δύο Lovebirds τα οποία τα είχε πετάξει η μαμά τους από τη φωλιά (και τα δύο τραυματίστηκαν σοβαρά στα πόδια) και όμως η αδελφή μου κατάφερε να τα μεγαλώσει ταίζοντάς τα η ίδια και αυτή τη στιγμή είναι δύο πανέμορφα πουλάκια (με πρόβλημα βέβαια και τα δύο στα πόδια) και μόλις τα βγάλει από το κλουβί στο μόνο μέρος που θέλουν να κάθονται είναι στο κεφάλι της. Ο δικός μου (αδελφός των παραπάνω από άλλη γενιά) βγαίνει σχεδόν κάθε μέρα, και αφού κάνει τις απαραίτητες πτήσεις του στον χώρο μετά έρχεται στο χέρι μου ή στο κεφάλι μου και απαιτεί την απόλυτη προσοχή μου. Κεραμιέται από τα μαλιά μου ανάποδα και έρχεται μπροστά τα μάτια μου φωνάζοντας. Δεν μου επιτρέπει όμως να τον πιάνω εκτός αν θέλει ο ίδιος χάδια. Επίσης έχει μάθει να κάνει μπάνιο μόνο μέσα στα χέρια μου και μόλις βγει η πρώτη του δουλειά είναι να πάει προς την τουαλέτα και να με φωνάζει για να κάνει το μπανάκι του και μόλις τελειώσει έρχεται στον ώμο μου και πρέπει να τον φυσάω με το στόμα για να στεγνώσει. Αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι είναι θαυμάσια και πανέξυπνα πουλιά και για να φτάσουν σε αυτό το στάδιο θέλει υπομονή. Αλλά το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει και θα σε κάνει να τα λατρέψεις.

Αυτά τα λίγα.

Καλή σου μέρα
Ζαμπία
 
  • Like
Αντιδράσεις: Pigaki
Αχ τί ωραία! Σε ζηλεύω! Πόσο καιρό σου πήρε για να τα εκπαιδεύσεις; Εγώ αγόρασα πέρισυ 2. Με το αρενικικό εξοικειώθηκα. Έτρωγε απ΄το χέρι μου! Μέχρι που γέννησε η θηλυκιά! Αυτός άρχισε να ζηλεύει και τα αναστατωσα απίστετα όταν πήρα τα μικρά τους! Και έκτοτε φτου κι απ΄την αρχή! Πάλι τα ίδια!☹
 
Back
Top