Κάθετη τέντα από νάιλον-ζελατίνη και αρπακτικά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης GregCC
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

GregCC

PB New Member
Εγγραφή
15 Φεβ 2020
Μηνύματα
145
Πόλη
Πάτρα
Μετά από αναίμακτη -ευτυχώς- επίθεση νεαρού γερακιού στο καναρίνι μου, σκέφτομαι να κλείσω τμήμα του μπαλκονιού με κάθετες τέντες από νάιλον/ζελατίνη, σαν αυτές που βάζουν σε καφετέριες κλπ, για τον αέρα. Πιστεύετε ότι ένα τέτοιο υλικό παρέχει ασφάλεια; Το έχει χρησιμοποιήσει κάποιος;
 
α) το γεράκι και τα άλλα αρπακτικά δεν μπορούν να το περάσουν αλλά οι γάτες μπορούν. Όπως είπε και ο gigelis πρέπει να προσέξεις τα κενά. Αν είσαι σε ισόγειο να το σκεφτείς. Οι γάτες δεν παλεύονται.
β) είναι μια λύση αρκετά ακριβή. Ειδικά αν έχεις πολύ λίγα καναρίνια.
 
Το πρόβλημα είναι ότι αν το συγκεκριμένο γεράκι έχει ήδη έρθει στο μπαλκόνι σου, θα ξέρει ότι εκεί υπάρχει πιθανή τροφή του και θα επαναλάβει σύντομα την επίσκεψή του. Το να κλείσεις μερικώς το μπαλκόνι, δεν θα σου εξασφαλίσει μόνιμη λύση, ακόμα κι αν αυτό γίνει αύριο. Ανέβασε μια φωτογραφία του κλουβιού στη θέση του μπαλκονιού που το τοποθετείς για να δούμε τι περιθώρια υπάρχουν για άλλου τύπου προστασία. Π.χ. υπάρχει και αυτό το έτοιμο προστατευτικό https://www.klouvotechniki.gr/index...ouviou-eksoterikou-chorou-44ch36ch50cm-detail
 
@ianos Το νάιλον που σκέφτομαι να τοποθετήσω, θα κλείνει ολικώς το μπαλκόνι. Προτιμώ την λύση αυτή διότι τα προστατευτικά που μπαίνουν φορετά πάνω στα κλουβιά, δεν αποτρέπουν το αρπακτικό να πλησιάσει πολύ κοντά στο κλουβί...
Το αναφέρω αυτό γιατί ο δικός μου είχε άμεση επαφή (οπτική τουλάχιστον) με το γεράκι, το βρήκα να κάθεται πάνω στο κλουβί και το καναρίνι μου ακίνητο ακριβώς από κάτω...
Αυτό ακριβώς θέλω να αποφύγω και να μεγιστοποιήσω την απόσταση (+ προστασία). Τον τρόμο και το στρες από την κοντινή επαφή.
Γιατί τώρα αρχίζει σιγά-σιγά να συνέρχεται, την πρώτη μέρα δεν έπινε ούτε νερό ούτε σπόρια, παρά μόνο μήλο, αυγό και μαρούλι. Για κελάιδισμα ούτε λόγος.
 
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις σκέψεις σας. Καταλήγω ότι το νάιλον-ζελατίνα θα είναι αποπνικτικά το καλοκαίρι. Προσανατολίζομαι στην λύση διχτυού, σαν αυτό που βάζουν για απώθηση περιστεριών και προστασία κατοικιδίων.
 
Ένα απλό δίχτυ είναι αποτελεσματικό για τα γεράκια, κουκουβάγιες αλλά θα πρέπει να απέχει 2,3 εκατοστά από το κλουβί το λιγότερο για να μην πιαστεί κατά λάθος το καναρίνι σου. Είναι μια γρήγορη και πρόχειρη λύση μέχρι να κάνεις κάτι άλλο. Το δίχτυ όμως δεν μπορεί να το προστατέψει από τα κουνούπια.
 
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις σκέψεις σας. Καταλήγω ότι το νάιλον-ζελατίνα θα είναι αποπνικτικά το καλοκαίρι. Προσανατολίζομαι στην λύση διχτυού, σαν αυτό που βάζουν για απώθηση περιστεριών και προστασία κατοικιδίων.
Νομίζω ότι καλά το έχεις σκεφτεί. Σκοπεύεις να αποκλείσεις όλο το μπαλκόνι με το δίχτυ ή μόνο ένα τμήμα που να περιβάλλει το κλουβί; Αν το δεύτερο, εφόσον μιλάμε για μικρό τμήμα, σκέψου και την πιθανότητα σίτας επάνω στο δίχτυ (βέβαια υπάρχει και η ατσαλόσιτα, αλλά πιστεύω ότι θα μειώνεται η ορατότητα του πουλιού και θα σκοτεινιάζει πολύ ο χώρος του), να επενδυθεί σίτα ή τούλι ώστε να αποτρέπεις και την είσοδο κουνουπιών.
 
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις σκέψεις σας. Καταλήγω ότι το νάιλον-ζελατίνα θα είναι αποπνικτικά το καλοκαίρι. Προσανατολίζομαι στην λύση διχτυού, σαν αυτό που βάζουν για απώθηση περιστεριών και προστασία κατοικιδίων.
Το πρόβλημα αυτό το είχα κι εγώ με καρακάξες οι οποίες είναι πανέξυπνες. Έχασα κι ένα αρσενικό το οποίο είχε μόλις αρχίσει να κελαηδάει. Η λύση με την ζελατίνα δεν είναι ιδιαίτερα ακριβή. Για 7.5 μέτρα σε μήκος μου ζήτησε ο μάστορας 440 ευρώ. Όμως το καλοκαίρι θα πρέπει να την ανεβάζω γιατί ο χώρος θα έχει πολλούς βαθμούς. Οι ακτίνες του ήλιου θα παιρνούν και θα βγαίνουν. Αλλά η θερμοκρασία που μεταφέρουν θα μένει εντός. Την λυση του διχτιού την απέριψα γιατί μου είπε ότι σε αυτό, μπορεί να πιαστεί το πόδι του αρπακτικού και να μείνει κρεμασμένο. Δηλαδή ανάμεσα στα δύο η πιο σωστή λύση είναι η ζελατίνα. Δεν έβαλα τίποτε από τα δύο. Αγόρασα 2 ραφιέρες απο το πράκτικερ 1.80 Χ 90 Χ45 τις χώρισα σε 3 μέρη. Στο κάτω μέρος έβαλα δύο 90αρες ζευγαρώστρες οι οποίες φιλοξενούν τα θηλυκά μου. Στα άλλα 4 κενά μέρη έβαλα 4 60αρες ζευγαρώστρες με τα 4 αρσενικά μου. Χειμώνα λοιπόν βάζω ζελατίνη και το καλοκαίρι πλαστικό πλέγμα. Αυτό το κάνω μόνο στο μπροστινό μέρος το υπόλοιπο είναι κλεισμένο με αεροπλαστ. Τα πιάνω με ταιραπ πάνω στα μεταλλικά σημεία. Τα έχω έτσι από το καλοκαίρι του 2018 και δεν είχα ποτέ άλλο πρόβλημα με επίθεση καρακάξας. Απλά ξέρω ότι η αναπαραγωγή θα περιλαμβάνει 4 ζευγάρια. Αν θέλω μπορώ να βγάλω τις 90αρες και να βάλω άλλα 2 ζευγαράκια αλλά δεν υπάρχει λόγος.
 
Back
Top