Γενικά Κάθε πότε κάνω μπάνιο τον παπαγάλο μου;

1 φορά την εβδομάδα βάζω το χειμώνα εγώ στα budgie μου , το καλοκαίρι έβαζα 2-3 . Προσοχή να μην έχει ρεύματα που θα το χτυπάνε ενώ είναι βρεγμένο.
 
Καλημέρα! Μπάνιο προσφέρουμε κάθε μέρα στα πτηνά, αλλά είναι στο χέρι τους πότε θα μπουν. Συνήθως βουτούν ολόκληρα κάθε 2-3 μέρες, ενώ κάθε μέρα βουτούν το κεφάλι. Αν δεν έχει ξαναδεί μπάνιο το κοκατίλ σας, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αν δεν μπει αμέσως, αφήστε το να εξερευνήσει μόνο του το δοχείο νερού και κάποια στιγμή θα μπει όταν αισθανθει την αν'αγκη να καθαριστεί και δεν φοβάται.

Σημειωση: Μπάνιο στα πτηνά πάει να πει σκέτο, χλυαρό νερό σε σκεύος όχι βαθυ, τις πρωινές ώρες το καλοκαίρι και τις μεσημεριανές ώρες τον χειμώνα, πάντα σε ζεστό χώρο χωρίς ρεύματα. Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ σεσουάρ/πιστολάκια, παρά μόνο πετσέτα αν το πουλάκι είναι μαθημενο στο χέρι.
 
Τι εννοείτε ρεύματα ;
Αυτό που λέμε μπαζει. Ρεύμα αέρα δημιουργείται όπου ανοίγουμε παράθυρα ή πόρτες, σαν να φυσά μέσα στο σπίτι. Όταν ένα πτηνό κάνει μπάνιο και είναι βρεγμένο ο αέρας, ως μάζα, πρέπει να είναι στάσιμος στο δωμάτιο (αν με ακούσει φυσικός θα με βρίσει, αλλά ας πούμε ότι η εξήγηση προσεγγίζει την πραγματικότητα).
 
Back
Top