Αναπαραγωγή Κάθε πότε μπορώ να καθαρίζω τη φωλιά των Lovebirds;

ΦΡΑΓΚΟΥΛΑ

PB New Member
Εγγραφή
30 Ιουλ 2014
Μηνύματα
240
Πόλη
Βούλα
Καλησπέρα, μόλις απέκτησα ένα ζευγάρι peacfaced love birds μαζί με την φωλιά τους. Είναι έτοιμο ζευγαράκι για γεννητούρια. Θα ήθελα να ρωτήσω για την φωλιά τους εάν μπορώ να την καθαρίζω και κάθε πότε χωρίς να τους δημιουργώ πρόβλημα στο να κάνουν αυγουλάκια. Εχω παρατηρήσει ότι μπαίνουν και τα δύο μαζί στην φωλιά και κάθονται αρκετή ώρα. Πως θα καταλάβω ότι έχουν κάνει; Ποιές είναι οι κινήσεις τους;
 
Την φωλιά την τοποθετούμε καθαρή και ψεκασμένη για ψείρες και δεν την πειράζουμε καθόλου μέχρι να απογαλακτιστούν οι νεοσσοί αν υπάρξουν. Εφόσον έχεις καλές σχέσεις με το ζευγάρι,θα μπορούσες λίγο να μαζεύεις τίποτα μαζεμένες κουτσουλιές κατά αραιά διαστήματα.
Πάντως αφού είναι νέο απόκτημα και να σου ζήσουν, πρωταρχικής σημασίας είναι να πάρεις πληροφορίες για την διατροφή τους και το ιατρικό τους παρελθόν και μετά να προχωρήσεις στην γέννα.
Σημαντικό επίσης να φροντίσεις και η ίδια για την σωστή διατροφή τους σ' αυτήν την φάση.
Αν έχει άνοιγμα από πάνω είναι εύκολο να δεις αν έχουν κάνει αυγά. Πάντως είναι εποχή που πολλά αναπαράγονται.
 
Τα πουλάκια τα πήρα έτοιμα μαζί με φωλιά και μου είπαν ότι η φωλιά είναι οκ και να μην την πειράξω. Έχει προηγηθεί ήδη από τον προήγούμενο διατροφή σωστή για γέννα. Γνωρίζω ήδη τις συνήθειες τους και την διατροφή τους. Μάλιστα μου είπε ότη την τροφή τους την παραγγέλνει απέξω διότι δεν εμπιστεύεται του εμπορίου. Είναι εμπλουτισμένη στο φουλ και μου είπε ότι όλες οι γέννες που έχουν προκύψει οφείλονται στην τροφή που τους παρέχει. Ακόμη μου έδωσε κρέμα για νεοσσό και μου είπε το ατύχημα που είχε με την κρέμα νεοσσού του εμπορίου. Είχε πολλά γεννητούρια εκείνη την περίοδο και ξαφνικά του ψώφισαν πάρα πολλά ταυτόχρονα. Υποψιάστηκε και έστειλε νεοσσούς για αυτοψία. Αποτελέσματα εξετάσεων έδειξαν, ότι είχαν ταιστεί αλεύρι που μάλλον είχαν νοθέψει στην κρέμα νεοσσού. Από τότε παραγγέλνει από δικό του και έμπιστο άνθρωπο τροφή και κρέμα. Έχω επικοινωνία μαζί του συνέχεια για τις εμπειρίες του.
 
Ωραία, ποια βασική τροφή τους δίνετε και ποια είναι γενικότερα η διατροφή τους; Πόσων ετών είναι τα πουλάκια που αποτελούν το ζευγάρι; Την τροφή νεοσσών γιατί την χρειάζεσαι;
 
Βασική τροφή τους δίνω της Versele laga και της vitakraft για love bird. Την εμπλουτίζω με όστρακα και σαλάτα της vitakraft, σπόρια. Τους δίνω λαχανικά, φρούτα. Αυγό μέρα παρά μέρα μέχρι να γεννήσει. Και τους βάζω βιταμίνες mix συσκευασμένη. Τα πουλάκια είναι 1,5 ετών. Και την κρέμα μου την έδωσαν και την συντηρώ ψυγείο για να είμαι σε επιφυλακή για ότι προκύψει με τους νεοσσούς που περιμένω.
 
Πολύ ωραία, σουπιοκόκκαλο απαραιτήτως στο κλουβί. Το αυγό σου το τρώνε έτσι σκέτο; Μπόλικα σκούρα πράσινα λαχανικά δίνε και καλή επιτυχία.
Την τροφή της versele laga φέρνει εισαγωγή απ' έξω;
 
Σουπιοκόκκαλο εννοείται. Το αυγό έχουν μάθει σκέτο να το τρώνε. Την τροφή της versele laga την παίρνω εγώ συσκευασμένη.
 
Back
Top