Φροντίδα Κάθε πότε να βάζω μπανιέρα στο κλουβί των καναρινιών μου;

Εννοείς τη μπανιέρα😉 Κάθε πρωί μπορείς να βάζεις μπανιερα ενώ πρώτα όμως έχεις αφαιρέσει από το κλουβί τροφές και ότι δεν κάνει να βραχεί. Την αφήνεις 10 με 20 λεπτά και μετά την βγάζεις. Το μπάνιο δεν έχει εποχή. Κάνουν χειμώνα καλοκαίρι αλλά μόνο πρωί για να προλάβουν να φτιάξουν το φτερωμα τους το χειμώνα και το καλοκαίρι να μην αρχίσουν οι ζέστες του μεσημεριού.
 
Επί του θέματος, τι θερμοκρασία πρέπει ναχει το νερό του μπάνιου; Στον Σοφοκλή όταν του βάζω την μπανιέρα του (εξωτερική) το νερό είναι το κρύο από την βρύση με μια ιδέα από χλιαρό για να κόβει ίσα ίσα το κρύο. Ενώ το καλοκαίρι είναι από το κρύο της βρύσης.
 
@MARY58 επειδή αν έχεις προσέξει πίνουν κι ολας από το νερό της μπανιέρας εγώ βάζω σε μια κανάτα από την ώρα που κοιμάται μέχρι το πρωί. Οπότε και έχει θερμοκρασία δωματίου και εξατμίζεται το χλώριο γιατί δεν έχω φίλτρο. Από αυτή την κανάτα βάζω και στην ποτίστρα και στο μπάνιο.
 
@ΜΑΡΙΑαα Πολύ καλή ιδέα! Σ' ευχαριστώ. Θα το εφαρμόσω.
[automerge]1645735290[/automerge]
Κ μια χαζή ερώτηση. Κλειστή η κανάτα ή ανοιχτή για να εξατμιστεί το χλώριο;
 
Την μπανιέρα κάθε πότε την βάζω? Δηλαδή και όταν έχει κρύο την βάζω η οχι?
 
Μπορείς να βάζεις καθημερινά πρωινές ώρες για 15-20 λεπτά, αν τα καναρίνια το χρειάζονται θα κάνουν μπάνιο ολόκληρα αλλιώς θα βουτήξουν μόνο το κεφάλι.
Το καθαρό πτέρωμα στα πτηνά τα προστατεύει από το κρύο οπότε τα καναρίνια έχουν ανάγκη για μπάνιο ακόμα και τον χειμώνα.
 
Το χλώριο 《πάει》 στο κενό ανάμεσα στο νερό και το καπάκι. Δεν ξέρω κατά πόσο θα περάσει μέσα από τη χαρτοπετσέτα, ώστε τελικά να 《φύγει》 από το νερό πολύ μικρή ποσότητα όταν τη βγάλετε. Διαφορετικά να υπάρχει αρκετό κενό από το νερό και το καπάκι
 
Γενικά το χλώριο είναι αρκετά πτητικό οπότε ας μη μας πιάνει τρέλα.
Ακόμα και μέσα σε μια ώρα με μια σχετική ανατάραξη του νερού έχουμε απαλλαγεί από το χλώριο.
 
Βέβαια, αλλά αν το καπάκι είναι κλειστό και υπάρχει μικρό κενό, τότε δεν θα φύγει η επιθυμητή ποσότητα
 
Back
Top