Διατροφή Κάθε πότε να δίνω σκορδόνερο ή νερό με μηλόξιδο;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης MARY58
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

MARY58

PB Known Member
Εγγραφή
29 Αυγ 2021
Μηνύματα
3.783
Καλημέρα σε όλους. Θα θελα να ρωτήσω για το νερό που θα έπρεπε να πίνει το καναρίνι μου. Δεν αναφέρομαι στα αυτονόητα. Φρέσκο νερό κάθε μέρα κ κάθε εβδομάδα νέα ποτηστρα. Μάλιστα φροντίζω πριν φύγω για τη δουλειά να το αλλάζω ώστε το πρώτο νερό του να είναι φρέσκο. Αναφέρομαι στο νερό που θα έπρεπε για να το ενισχύσω το ανοσοποιητικό του ναναι σκορδονερο ή νερό με μηλοξιδο ή κάτι άλλο. Με τον Σοφοκλή μέχρι τώρα του βάζω απλά νερό βρύσης με το τρόπο της κανατας (πια, ευχαριστώ Μαρία) αλλά απλό νερό. Με το προηγούμενο καναρίνι μου χρησιμοποίησα κατά τον καιρό της πτεροροιας βιταμίνες για λίγες μέρες στο νερό του. Θα ήθελα την συμβουλή σας, εσείς τι κάνετε; Κ για ποια περίοδο; Σας ευχαριστώ πολύ. Να έχετε μια υπέροχη ημέρα.
 
Φρέσκο νερό κάθε μέρα και καθαρισμα με ζεστό νεράκι την ποτηστρα. Χωρίς σαπούνια χωρίς τπτ. Μόνο με το χέρι. Υπάρχουν ωφέλιμα βακτήρια που πρεπει να μένουν στα σκευη.
Θα σου προτεινα να αγοράσεις ένα ριγανελαιο και να το δίνεις 2 φορές τη βδομάδα.
Με ένα απλό μίγμα τροφής(πχ Manitoba t3 που είναι και φθηνή και πρακτικη) και ένα φρουτο/λαχανικό εποχής τη βδομάδα έχεις μια πληρη ρουτίνα.
Τώρα αν δεις και "στραβώνει" κάτι μας λες.
 
@MARY58 Να αποφεύγεις να βάζεις ματζούνια στο νερό των πουλιών. Ακόμη και τα συμπληρώματα διατροφής, εάν μπορείς να τα χορηγήσεις με άλλον τρόπο, να τον προτιμάς.

Διάβασε την παράγραφο Διατροφικά συμπληρώματα στο νερό.
 
Ακόμη και τα συμπληρώματα διατροφής, εάν μπορείς να τα χορηγήσεις με άλλον τρόπο, να τον προτιμάς.
Καλησπέρα. Δεν τοχω σκοπό. Αλλά τι μπορώ να δίνω αντ' αυτού την εποχή της πτεροροιας; Σημειωτέον ότι κ ο δικός μου προς το παρόν( κ μέλλον☺️) θα παραμείνει ανύμφευτος! Άρα δεν θαχει περίοδο αναπαραγωγής.
 
Δεν τοχω σκοπό
Εννοώ να του δίνω συμπληρώματα διατροφής στο νερό του.
[automerge]1646310286[/automerge]
@Stavros τώρα μπερδεύτηκα. Αυτά δεν είναι συμπληρώματα διατροφής; Αυτό που έδινα στον Θεμιστοκλή μου την περίοδο της πτεροροιας ήταν το natur muda της avizoon που μουχε προτείνει το πετ σοπ μου.
 
Εννοώ να του δίνω συμπληρώματα διατροφής στο νερό του.
Έχω απαντήσει σε αυτό. Εγώ θα απέφευγα τα συμπληρώματα στο νερό, είτε αυτά είναι τυποποιημένα, είτε δικής μας παρασκευής.

Εκτός αν με ρωτάς κάτι άλλο που δεν έχω καταλάβει, συγνώμη.
 
Αυτά δεν είναι συμπληρώματα διατροφής που χορηγούνται στο νερό του την περίοδο της πτεροροιας; Κ που είναι καλύτερα να αποφεύγονται να δίνονται στο νερό του; Με συγχωρείς Σταύρο αλλά δεν κατάλαβα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Αυτά δεν είναι συμπληρώματα διατροφής που χορηγούνται στο νερό του την περίοδο της πτεροροιας;
Ναι, αυτά στο σύνδεσμο που παρέθεσα είναι μερικά από τα συμπληρώματα διατροφής που υπάρχουν για την πτερόρροια. Κάποια από αυτά είναι σε υγρή μορφή και χορηγούνται μέσω του πόσιμου νερού και κάποια είναι σε μορφή σκόνης και χορηγούνται μέσω της αυγοτροφής. Ακόμη όμως και αυτά που είναι σε υγρή μορφή για το πόσιμο νερό, μπορούν να διαλυθούν στο νερό που θα παρασκευαστεί η αυγοτροφή και στη συνέχεια να χορηγηθούν μέσω αυτής.
 
@kom ναι γιατί διάβασα σε ένα άρθρο ότι κάνει καλό. Αλλά τώρα μπερδεύτηκα!
[automerge]1646320667[/automerge]
@Stavros για ποιο λογο Σταύρο;
[automerge]1646321247[/automerge]
Προσωπικά ναι. Εγώ δεν θα έδινα.
Για ποιο λόγο δεν κάνει το σκορδονερο και το μυλοξυδο στο νέρο;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Για ποιο λόγο δεν κάνει το σκορδονερο και το μυλοξυδο στο νέρο;
Δεν είπα ότι δεν κάνει, είπα ότι δεν θα έβαζα. Δεν θα έβαζα οτιδήποτε φυτικό ή ζωικό που θα παρέμενε μέσα σε νερό για ώρες και μάλιστα εκτεθειμένο στο φως και ενδεχομένως σε υψηλές θερμοκρασίες. Σε αυτές τις συνθήκες η αποσύνθεση (ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών) της οργανικής ύλης ξεκίνα σχεδόν άμεσα. Κατά την άποψή μου το νερό πρέπει να είναι σκέτο, φρέσκο, καθαρό και σε καθαρή ποτίστρα.

Το μηλόξυδο και τις πολυβιταμίνες δεν θα τις έβαζα στο νερό για διαφορετικούς λόγους. Το μηλόξυδο επειδή δεν θεωρώ ότι προσφέρει κάτι περισσότερο από μία καλή πολυβιταμίνη και την πολυβιταμίνη στο νερό επειδή οι περισσότερες από τις υδατοδιαλύτες βιταμίνες οξειδώνονται με την παραμονή τους στο φως ή το νερό και οι λιποδιαλύτες απορροφώνται καλύτερα από τον οργανισμό όταν χορηγούνται μαζί με την τροφή.
 
@Stavros Σε περίπτωση όμως που δεν τρώει όλη την αβγοτροφη ένα πουλάκι θα φάει αρκετή ποσότητα από τις βιταμινες; Πως αλλιώς θα μπορέσει να τις πάρει; Το σκόρδο θα μπορούσαμε να το δώσουμε μια σκελίδα με το μανταλάκι λαχανικών;
 
Σε περίπτωση όμως που δεν τρώει όλη την αβγοτροφη ένα πουλάκι θα φάει αρκετή ποσότητα από τις βιταμινες;
Τα πρόσθετα που βάζουμε στην αυγοτροφή που παρασκευάζουμε τα βάζουμε στην προτεινόμενη δοσολογία. Αυτό σημαίνει ότι η δοσολογία θα είναι επαρκής σε οποιαδήποτε ποσότητα τροφής.
 
Συγνώμη εάν επανέρχομαι αλλά έχω μια τελευταία ερώτηση για το θέμα. Τις λοιπές περιόδους (πλην της πτεροροιας που αντί για αυγό θα του δίνω αυγοτροφή με συμπλήρωμα διατροφής), δίνουμε κάτι εξτρά στο καναρίνι; Χρειάζεται να δίνουμε συμπληρώματα κ εκτός πτεροροιας; Ή κάτι άλλο έξτρα; Ευχαριστώ κ Καλημέρα σε όλους.
 
Τις λοιπές περιόδους (πλην της πτεροροιας που αντί για αυγό θα του δίνω αυγοτροφή με συμπλήρωμα διατροφής), δίνουμε κάτι εξτρά στο καναρίνι; Χρειάζεται να δίνουμε συμπληρώματα κ εκτός πτεροροιας; Ή κάτι άλλο έξτρα;
 
Σ'ευχαριστώ Σταύρο. Είναι ένα από τα άρθρα που είχα διαβάσει όταν πρωτοβρηκα το φόρουμ ψάχνοντας πως να φροντίσω τον Θεμιστοκλή μου. Απλά έλεγα μήπως υπάρχει κ κάτι άλλο πέραν των βασικών οδηγιών που θα έπρεπε να προσφέρω στον Σοφοκλή μου. Καλό Σαββατοκύριακο.
 
Back
Top