Φροντίδα Κάθε πότε πρέπει να κάνω μπάνιο τον ζακό μου και πώς;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης gioste
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

gioste

PB New Member
Εγγραφή
3 Νοε 2008
Μηνύματα
40
Πόλη
Αθήνα
καλημερα σε ολους... Πριν 4 μερεσ πηραμε εναν ζακο εχουμε ξετρελαθοι με τον τοτο. 🙂ειδαμε τιην πατεντα του γρηγορη ειναι πολυ εξυπνη ιδεα, αυτο που θα θελαμε να ρωτησουμε ειναι καθε ποτε πρεπει να κανουμε μπανιο το τοτο; Και με πιον τροπο;τι θερμοκρασια πρεπει να εχει το νερο; Πωσ στον στεγνονουμε; Και πιοι τροποι υπαρχουν για να τον κανουμε μπανιο;
 
Οι παπαγαλοι μπορουν και ειναι καλο να κανουν μπανιο καθε μερα. Ειναι καλο για το φτερωμα τους και ειδικα σε ενα ειδος οπως ο African Grey βοηθαει πολυ και στην απομακρυνση της πουδρας απο τα φτερα τους.
Βεβαια εαν ενα πουλι δεν ειναι εξημερωμενο η εξοικειωμενο μαζι μας το τελευταιο που πρεπει να κανουμε ειναι να το πιασουμε και να το βαλουμε με το ζορι στην μπανιερα να κανει μπανιο. Αυτο θα τον τρομαξει και ισως μετα να μην σας εμπιστευεται.
Σε καποια πουλια δεν αρεσει καθολου το μπανιο. Δεν πρεπει να τον ζορισεις εαν δεν του αρεσει. Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να δοκιμασεις με ενα ψεκαστηρι, το οποιο θα εχεις ρυθμισει να ριχνει το νερο σαν νεφος. Θα δεις εαν του αρεσει. Εαν αρχισει να φωναζει η να αποτραβιεται σταματα το αμεσως καλυτερα. Το μπανιο δεν πρεπει να ειναι τιμωρια και να προκαλει φοβο. :)
 
οκ το μεσημερακι θα το δοκιμασουμε... Με ενα ψεκαστηρι στην αρχη να δουμε πως θα αντιδραση... Τι θερμοκρασια να εχει το νερο; Πρεπει να το στεγνοσουμε μετα;thanks!
 
ααα και κατι αλλο πρεπει να ειναι μεσα στο κλουβι του;
 
Δεν είναι απαραίτητο να είναι μέσα ή έξω από το κλουβί.. Το νερό σε θερμοκρασία δωματίου θα είναι μια χαρά! Μετά δεν χρειάζεται να τον στεγνώσετε αρκεί να μην είναι σε δωμάτιο που να έχει ρεύματα.
 
To πιστολακι (σεσουαρ) κανει κακο στα φτερα τους. Το καλυτερο ειναι αυτο που ειπε η Εφη. Το νερο εγω το βαζω κρυο. Εαν βαλεις ζεστο νερο καθως εξατμιζεται το πουλι και στεγνωνει θα χανει θερμοκρασια απο το ζεστο νερο που εχει στο σωμα του και ισως κρυωνει. Εγω γυρναω τη βρυση μονο στο κρυο και δεν εχει κανενα προβλημα. Αλλα μενει 4 ωρες σιγουρα σε κλειστο δωματιο μετα.
 
Μπορείτε αν του βάλετε κάποιο δίσκο η ένα μπολ να αναταράξετε λίγο το νερό και να κάνετε ήχους δηλαδή μμμμμ καλο και λοιπά.
 
οκ ευχαρηστουμε πολυ... Θα το δοκιμασουμε σημερα σε θερμοκρασια δωματιου.. Με ενα ψεκαστηρι στην αρχη να δουμε πωσ θα παει... Το videaki δε μπορω να το δω απο εδω ... Ειμαι στην δουλεια... Θα το δουμε το απογευμα... Ευχαριστουμε και παλι! Ελπιζω να του αρεσει!
 
θα δουμε πωσ θα παει με το ψεκαστηρι στην αρχη.. Και αν δεν του αρεσει θα το δοκιμασουμε με το μπολακι... Εχουμε χετρελαθοι με το τον τοτο... Ολοι μερα μετα την δουλεια ασχουμαστε μαζι του... Και το απολαμβανη...
 
μη το ψεκαζετε μεσα στο κλουβι γιατι θα βρεχετε και η τροφη του και θα χαλασει.
εμενα ποτε δε συμπαθισε το ψεκαστηρι... Τρελενεται οταν το βλεπει
και του χωνει δαγκες, αλλα αν μια μερα δεν τον ψεκασω την επομενη φωναζει συνεχεια ντουζακι ντουζακι
 
καλα θα τρελαθουμε αν ακουσουμε να φοναζει ντουζακι ντουζακι... Ναι οκ θα τον εχουμε εξω απο το κλουβι...
 
καλημερα... Τι κανετε;εχθεσ καναμε το προτο μπανιο του τοτο με ψεκαστηρι να σασ πω την αληθεια δεν πολυ καταλαβαμε αν του αρεσε... Εκανε το κεφαλι πανω κατω τηναζοτανε ανηγε το στομα δεν εκραζε καθολου και εκανε και λιγο πισω βηματα...
 
καλημερα... Τι κανετε;εχθεσ καναμε το προτο μπανιο του τοτο με ψεκαστηρι να σασ πω την αληθεια δεν πολυ καταλαβαμε αν του αρεσε... Εκανε το κεφαλι πανω κατω τηναζοτανε ανηγε το στομα δεν εκραζε καθολου και εκανε και λιγο πισω βηματα...

μαλλον δεν του αρεσε απ'οτι καταλαβα εγω... 😉 το νερο να το ριχνετε απο μακρια και σα νεφος και στην αρχη να φτανουν λιγες σταγονες πανω του. Μπορεις να κανεις και μια-δυο παυσεις του ενος λεπτου να του δωσεις το χρονο να το σκεφτει (οτι πεφτει νερο και εχει την ευκαιρια να κανει μπανιο και να παιξει, και να τιναχτει). Εαν αρχισει και του αρεσει θα ερχεται μονος του προς το νερο. :)
 
απο μακρια το ριχναμε σαν νεφοσ... λεσ να φοβηθηκε να μην το χαναδοκιμασουμε;
 
απο μακρια το ριχναμε σαν νεφοσ... λεσ να φοβηθηκε να μην το χαναδοκιμασουμε;

Εαν αποτραβιεται προς τα πισω και ανοιγει το στομα του το πιθανοτερο ειναι οτι ψιλοφοβαται. Να το ξαναδοκιμασετε αλλα να ειστε προσεχτικοι με τον τροπο και αν καταλαβετε οτι δεν του αρεσει να σταματατε, να μην τον πιεζετε. Το νερο μην το ψεκαζετε απ'ευθειας προς τα πανω του αλλα μπορειτε να το ψεκαζετε προς τα πανω (προς το ταβανι) και να πεφτει πανω του σαν βροχη. 😉 Ισως ετσι το δεχτει καλυτερα. :)
 
καλημερα... Ξαναδοκιμασαμε χθεσ για μπανακι και απο καταλαβαμε δεν του αρεσει... Εκανε βηματα πισω και ανηγε το στομα...
 
ισως ειναι μικρουλης ακομα...
μονος του σιγα σιγα θα μπαινει στο νερο...
 
Συμφωνω με το Δημητρη. 😉 Μπορειτε να του προσφερετε ενα μεγαλο μπολ με νερο και να δειτε αν ενδιαφερεται να κανει μπανιο μονος του οταν θελησει.
 
Back
Top