Γενικά Κάθε πότε πρέπει να ταΐζω ζακό 4 μηνών;

ΤΣΙΠΙΡΙΚΙ

PB Member
Εγγραφή
9 Οκτ 2008
Μηνύματα
419
Πόλη
Νέα Σμύρνη
Καλημερα. Εχω ορισμενεs αποριεs, μιαs και ερχεται αυτη τη βδομαδα ο "ZAKO" μου. Σχεδον 4 μηνων. Τα αρθρακια σαs με εχουνε βοηθησει αρκετα, αλλα εχω ακομα αποριεs. Καθε ποτε θα πρεπει να τον ταιζω; Θερμοκρασια δωματιου; Απο φωτισμο; Ακουσα οτι κανει μια φορα τη βδομαδα μπανιο. Τον κανω εγω η' θα του βαλω μεσα καποια μπανιερα; Σε αυτη τη ηλικια θα πρεπει να προσεξω κατι το ιδιαιτερο; Στο κλουβι του κατω θα πρεπει να βαλω χαρτι;χαρτονι. Αμμο; Κατι για τη μυτη του;
 
Γιάννη αφού ο παπαγάλος σου είναι 4 μηνών πάει να πει ότι έχει αρχίσει να τρώει μόνος του. Σωστά;

Αν μπορεί και τρώει μόνος του εσύ δεν έχεις να κάνεις τίποτα απολύτως. Απλά βάζε του την βασική του τροφή στις ταϊστρες, συν βρασμένα λαχανικά που είναι και μαλακά, αυγοτροφή κα.
Μπορεί να σπάει τους σπόρους; Αν ναι όλα είναι οκ.

Μπορείς να τον έχεις σε εσωτερικό χώρο, όπου θα είναι προστατευμένος από αγριοπούλια, από το κρύο κι από την βροχή.

Μπορείς να τον κάνεις μπάνιο με το ψεκαστήρι, ρύθμισέ το να πέφτει σαν βροχούλα.:) Μετά από κάθε μπάνιο να τον έχεις μέσα προστατευμένο από ρεύματα αέρα κι από το κρύο για να μην σου κρυώσει (να τον προσέχεις όμως γενικά από τα ρεύματα αέρα).

Μπορείς να βάλεις άμμο ή και λευκή κόλλα Α4. Δεν σου συνιστώ να βάλεις εφημερίδα ή χαρτί περιοδικών διότι έχουν πάνω τους μελάνι το οποίο είναι βλαβερό για τα πουλιά.

Ρίξε μια ματιά κι εδώ: <Link Removed>

Για την μύτη του θα μπορούσες να του βάλεις σουπιοκόκαλο για να παίρνει ασβέστιο και διάφορα μέταλλα και να ''τροχίζει'' το ράμφος του συνάμα.
 
Με το καλο να ερθει το πουλάκι, μην ξεχάσεις εκτος απο ολα αυτα που σου λεει η Αναστασία και τα παιχνιδάκια.
 
Ευχαριστω...

Δημητρη σ"ευχαριστω πολυ. Και σενα Μαριαννα. Αναστασια δεν τον εχω παρει ακομα. Αλλα τον περιμενω πωs και πωs! Την αλλη Τριτη. Αυριο παραλαμβανω το κλουβι του. Και θα αρχισω να ψαχνω για τα παιχνιδια του.
 
οκ Γιάννη, εγώ στα είπα για να είσαι ενημερωμένος και να μην ''τρέχεις'' τελευταία στιγμή. 😉

Με το καλό να τον παραλάβεις! 🙂
 
Back
Top