Ασθένειες Κάθονται αρκετή ώρα στον πάτο του κλουβιου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Kafu
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Kafu

PB New Member
Εγγραφή
12 Μαϊ 2018
Μηνύματα
70
Πόλη
Πάτρα
Καλημέρα, και τα 2 καναρίνια μου φαίνονται πολύ ευδιάθετα, προσέχω αρκετά την τροφή τους με πολλά αυγά και φρέσκα φρούτα κ διάφορες «πρασινάδες».
Παρατηρώ τον τελευταίο καιρό ότι περνάνε αρκετό καιρό της ημέρας στον πάτο του κλουβιού, πάνω στα καγκελακια και δεν χοροπηδάνε τόσο στις πατηθρες
(μήπως έχει να κάνει με το βαρος τους 😉
Οι πατηθρες έχουν αντικατασταθεί εδώ και πάνω απο 3 μήνες με ξύλινες καβιλιες οι οποίες μέχρι πρόσφατα τις προτιμούσαν.

Μήπως κάνω κάτι λάθος;
 
Μήπως κάποιες στιγμές δείχνουν άρρωστα;
Μήπως στέκονται φουσκωμένα;
Κοίταξες κάτω από τις πατούσες τους μήπως υπάρχει έστω και μικρή πληγή ή πρήξιμο;
 
Όχι ίσα-ισα που όπως προείπα είναι πολύ ευδιάθετα, όταν κάθονται στον πάτο συνήθως τσιμπάνε τα κάγκελα ίσως κ τα πόδια τους, δεν μπορώ να το διακρίνω γιατί όταν πλησιάζω να δω σταματάνε κ ανεβαίνουν στις πατηθρες.. έχουν ιδιαίτερη προτίμηση μπορώ να πω στα κάγκελα, τα τσιμπάνε συνεχώς. Εδώ και παρά πολύ καιρό τους δίνω πολύ συχνά αυγό κ σουσάμι μήπως έχουν έλλειψη ασβεστίου και το τιμάμε ιδιαίτερα (το αυγό μπορώ να πω ότι το εξαφανίζουν αν μείνει 2 μέρες).

Όσον αφορά το φουσκωμα, δεν τα έχω δει ποτέ να το κάνουν.
Ούτε πρήξιμο ή κάτι τέτοιο έχω δει.
Μήπως θέλουν κόψιμο νύχια;
Δεν έχω καθόλου ιδέα απ αυτό..
 
Τελευταία επεξεργασία:
Κάνε ένα έλεγχο στις πατούσες τους και αν θέλεις ανέβασε μια δυο φωτογραφίες από τα πέλματά τους.
Να δούμε κάτω από την πατούσα τι υπάρχει στα πόδια τους.
 
Βραστό αυγό δίνεις ή έτοιμη αυγοτροφη; Τι εννοείς όταν λες ότι το αυγό το εξαφανίζουν αν μείνει 2 μέρες;
Και πόσο συχνά δίνεις αυγό;

Βραστό αυγό δίνω 2-3 φορές την εβδομάδα, μισό στον καθένα. Πρώτα τρώνε σχεδόν όλο το τσόφλι κ ύστερα το υπόλοιπο. Αν το αυγό μείνει για πάνω από μια μέρα τρώνε τα 2/3 σίγουρα.
 
Βραστό αυγό δίνω 2-3 φορές την εβδομάδα, μισό στον καθένα. Πρώτα τρώνε σχεδόν όλο το τσόφλι κ ύστερα το υπόλοιπο. Αν το αυγό μείνει για πάνω από μια μέρα τρώνε τα 2/3 σίγουρα.
Το αυγό το αφαιρούμε μετά από 2-3 ωρες. Μην το αφήνεις παραπάνω γιατί αλλοιώνεται και γίνεται επικίνδυνο για τα πουλιά. Δεν είναι απαραίτητο να τρώνε τόσο πολύ και τόσο συχνά.
 
Αν προσέξεις στον ώμο του πουλιού το κίτρινο χρώμα έχει πάρει την απόχρωση του χαλκού...
Τους δίνεις πολύ αυγό νομίζω...
Να το ελαττωσεις, μια φορά στις 15 μέρες γιαυτη την εποχή είναι οκ... (να το αφήνεις στην αυγοθηκη 3-4 ώρες μόνο)
Κατά τα άλλα είναι αλήθεια τα έχεις κάνει λίγο μπαμπατσικα (χοντρουλικα)
Δίαιτα από Δευτέρα λοιπόν..
 
Αν προσέξεις στον ώμο του πουλιού το κίτρινο χρώμα έχει πάρει την απόχρωση του χαλκού...
Ώμοι, πρόσωπο, ουροπήγιο είναι συχνά τα αδύνατα σημεία των λιποχρωμικών, ειδικά σε χιονέ πτέρωμα. Η πυκνότητα της χρωστικής ακόμα και αν είναι ενός και μόνο είδους, αλλοιώνει ή διαφοροποιεί την τελική απόχρωση.
Αν νοείται σχέση ποσότητας (συχνότητας καλύτερα) και απόχρωσης αυτή πρέπει να είναι ορατή σε όλο το πτέρωμα,όπως και είναι.
Απο την απόχρωση όμως δεν μπορούμε να εικάσουμε με ασφάλεια για την συνολική ποσότητα για την παρουσία όμως ναι. Η διαδρομή του καροτενοειδούς απο το στόμα στο φτερό διαρκεί μόλις 4 ώρες. Επιπρόσθετα το πουλί βάφτηκε μόνο στην πτερόρροια. Τότε, αν το έκανε, καλώς είχε αυξημένες παροχές.Αυτά γενικά και τεχνικά, χωρίς να διαφωνώ στα επι μέρους μαζί σου.

Εγώ βλέπω απο ένα νέο μέλος ένα καναρινάκι μάλλον του 2015 σε άψογη κατάσταση.Αυτό είναι κάτι σπάνιο και αξίζει πραγματικά συγχαρητήρια!
 
Όχι ίσα-ισα που όπως προείπα είναι πολύ ευδιάθετα, όταν κάθονται στον πάτο συνήθως τσιμπάνε τα κάγκελα ίσως κ τα πόδια τους, δεν μπορώ να το διακρίνω γιατί όταν πλησιάζω να δω σταματάνε κ ανεβαίνουν στις πατηθρες.. έχουν ιδιαίτερη προτίμηση μπορώ να πω στα κάγκελα, τα τσιμπάνε συνεχώς.

Είχα και εγώ αυτό το πρόβλημα φίλε. Μάλιστα τα δικά μου είχαν βγάλει και το χρώμα από το μέταλλο σε καναδυο σημεια παντα χαμηλα προς τον πάτο. Σε κάποιο μαγαζί είδα κάτι σαν κλωστές και είχε στο κουτί μια εικόνα με ένα καναρίνι και έγραφε ΝΗΜΑ ANTISTRESS. Πωλούνταν χύμα. Ρώτησα και μου είπαν ότι είναι για να μην μαλώνουν τα καναρίνια όταν είναι πολλά μαζί σε κλούβες.
Πήρα 3-4 γιατί είναι φτηνά νομίζω έδωσα 3 ευρ. Για όλα. Όταν τα έβαλα έπαθα πλάκα. Όλη την μέρα ασχολούνται με αυτό. Σταμάτησαν να δαγκώνουν τα κάγκελα. Είναι η 3 βδομάδα τώρα. Τα έβαλα όσο χαμηλά μπορούσα αλλά να μην ακουμπούν στο πάτο του κλουβιού. Μια φορά την βδομάδα τα πλένω και τους τα ξαναβάζω. Όμως όταν ξαναπάω για σπόρους θα πάρω καμιά 20αρια. Είναι σε πολλά χρώματα. Δεν έχω βέβαια πολλά καναρίνια, αλλά πιστεύω ότι και αυτά ψυχούλες είναι και βαριούνται αν δεν κάνουν κάτι και δεν υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον στο κλουβί.
 
Back
Top