Ασθένειες Κάναρος χωρίς ουρά λόγω πτερόροιας

Πόλη
Άλιμος
Καλημέρα φίλοι μου! Μετά από πολύ καιρό μπήκα κι εγώ στο site, στα γρήγορα γιατί δυστυχώς αυτή είναι μία πολύ δύσκολη περίοδος.
Τα δύο μου καναρίνια (και το Budgie μου) έχουν μεγάλο πρόβλημα πτερόροιας. Ειδικά ο ένας κάναρός μου (τον έχω δύο χρόνια τώρα) αφήνει "κουβαράκια" από πούπουλα στο κλουβί, έχει σημάδια σαν αίμα στα φτερά του και δεν έχει καθόλου ουρά ☹ Δεν έχω αντιμετωπίσει ξανά το φαινόμενο αυτό και σε τέτοια έκταση. Πρέπει να αρχίσω να ανησυχώ; Είναι φυσιολογικό να φεύγει όλη η ουρά από το καναρίνι;
'Εχω διαβάσει το άρθρο για την διαχείριση της πτερόροιας απλά ήθελα να ρωτήσω αν, πέρα από όσα γράφει και κάνω (τροφές πλούσιες σε βιταμίνες, μπανάκι, κλπ) υπάρχει κάτι άλλο για να ανακουφίσω τους μικρούς μου φίλους.
Ευχαριστώ όλους για την βοήθεα :)

Ειναι μια απολυτα φυσιολογικη διαδικασια.Αφου εχεις διαβασει το αρθρο σχετικα με την διαχειρηση της πτερορροιας... Και εφαρμοζεις τις σχετικες συμβουλες δεν μενει παρα να κανεις υπομονη και να μην ανησυχεις.
Αλλαγη φτερων σε ολο το σωμα γινεται..λογικο να μεινει και χωρις ουρα!
Καλα σκουπισματα και υπομονη!

Η πτερόροια δεν θα με ανησυχούσε με το κρύο θα ντυθεί γρήγορα, αυτό όμως με το αίμα δεν ξέρω;

Δε ξέρω, είναι πολύ μαδημένα, ειδικά το ένα. Αυτό το συγκεκριμένο σε κάποια σημεία (στα φτεράκια, για την ακρίβεια) έχει κάποια σημεία που φαίνονται σαν πληγίτσα. Μήπως δημιουργήθηκαν επειδή όντως έχει χάσει πολλά πούπουλα; 😕

Για το αίμα σε δύο αιτίες πάει το μυαλό μου α) παράσιτα ψείρες ή ακάρεα των φτερών και β) άσχημη πτερόρροια και για τα δύο μήπως από την ενόχληση σκαλίζεται με το ράμφος του το πουλί για το α) αποπαρασίτωση για το β) θα μπορούσες να το βοηθήσεις με βιταμίνες εξειδικευμένες για την ανάπτυξη του πτερώματος και συμπληρωματικά να κάνει μπάνιο με ειδικά άλατα για το πτέρωμα που θα το βοηθήσει και στο δέρμα.

Back