Φροντίδα Κάνει για καναρίνια το κλουβί με εξαγωνική κάτοψη;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης debap
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

debap

PB New Member
Εγγραφή
13 Σεπ 2016
Μηνύματα
4
Πόλη
Αθήνα
... Καταρχάς συγχαρητήρια για το καλαίσθητο και οργανωμένο forum.

Ενδιαφέρομαι για κάποιο πουλί που κελαηδάει (μπράβο ρε μάγκα!). Η μόνη εμπειρία που έχω είναι (ως παιδί) από καναρίνια (γιαγιά, πατέρας). Ωστόσο, αν και προσανατολίζομαι σε ένα πατροπαράδοτο καναρίνι, δεν είναι απαραίτητο να μείνω σε αυτό.

Έχω ένα κλουβί με εξαγωνική κάτοψη το οποίο δεν έχει φιλοξενήσει πουλί στο παρελθόν (διακοσμητικό σε βιτρίνα) και του λείπουν τα απαραίτητα σύνεργα. Πρόσφατα μου είπαν από το γνωστό pet shop στην Αθηνάς ότι δεν πρέπει να μπαίνουν καναρίνια σε στρογγυλά κλουβιά, γιατί θέλουν να κινούνται μπρος πίσω και δεν έχουν αρκετό χώρο. Δεν ξέρω αν ισχύει. Επισυνάπτω φωτογραφία - το τετράδιο είναι στο κλασικό μέγεθος των βιβλίων.

ic359e.webp

Θα περιηγηθώ στο forum και ίσως επανέλθω με απορίες.

Χαιρετώ,
Δημήτρης
 
Γεια σου Δημήτρη καλώς ήρθες και με το καλό να αποκτήσεις το καναρινάκι σου!
Αυτό που σου είπαν περί στρογγυλού κλουβιού ισχύει. Διάβασε κι εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Κλουβιά-για-πουλιά.17800/#canaries.
Αυτό επίσης είναι και αρκετά μικρό αν και ως διακοσμητικό είναι απίθανο. Από πάνω έχει λάμπα; Αν ναι εγώ θα έβαζα κάποιο λουλούδι μέσα :) πχ αφρικανική βιολέτα .
 
Ευχαριστώ παίδες για το καλωσόρισμα και τις παραπομπές. Καλώς σας βρίσκω.

Μαρία, όχι, δεν έχει λάμπα. Το πάνω μέρος του είναι αυτό.

tinypic-no-longer-available.jpg


Περισσότερα σε άλλο νήμα. 👍

ή σε αυτό! 😵👍
 
Δεν κάνει για καναρίνι αυτό το κλουβί. Αυτό για τα στρογγυλά κλουβιά είναι όντως σωστό, αλλά είναι το λιγότερο που σε ενδιαφέρει σε αυτήν την περίπτωση, καθώς το καναρίνι θα φύγει από κει σε πέντε λεπτά. Το διάκενο στα κάγκελα είναι πολύ μεγάλο.
 
Ευχαριστώ Σταύρο. Μένει τώρα να αποφασίσω αν θα αλλάξω πουλί ή κλουβί... ;-)
 
Καλησπέρα, το κλουβάκι αυτό είναι καθαρά διακοσμητικό και όχι για να φιλοξενεί πουλιά. Αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι τα κάγκελα μεταξύ τους έχουν μεγάλο κενό, μέσα από το οποίο το πουλάκι θα αποδράσει σίγουρα, δεν έχει θήκες όπου μπορούν να μπουν ταΐστρες, ποτίστρες κτλ. και μάλιστα δεν έχει σχάρα αλλά ούτε και αποσπώμενο πάτο, ώστε να καθαρίζεται το κλουβί. Γνώμη μου είναι πας σε ένα πέτσοπ (ή και online) και να βρεις ένα κλουβάκι με μήκος παρά ύψος όπου ο φιλαράκος σου θα είναι άρχοντας! Μια 40άρα ζευγαρώστρα θα ήταν ιδανική για ένα καναρίνι!
 
Να προτιμήσεις να πάρεις ένα καινούργιο κλουβί για το είδος του πουλιού στο οποίο θα καταλήξεις. Το συγκεκριμένο είναι ακατάλληλο γενικά. Νομίζω ότι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μόνο για διακοσμητικούς λόγους.

Το άρθρο στο οποίο σε παρέπεμψε η Μαρία, θα σε βοηθήσει πολύ να επιλέξεις το σωστό.
 
Φαίνεται πως υπάρχει ομοφωνία...

Μάλλον πάω για πουλί, κλουβί και... Βιολέτα. Με γδάρατε! :Ρ

Ευχαριστώ πολύ για όλες τις πληροφορίες. Θα επανέλθω στα σχετικά threads με επιπλέον απορίες και update! :D
 
Δημήτρη μου καλώς ήρθες και με το καλό να αποκτήσεις το καναρινάκι σου! Φυσικά και θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες!

Μια 40άρα ζευγαρώστρα θα ήταν ιδανική για ένα καναρίνι!
Εγώ θα σου πρότεινα αυτό το κλουβί:
[x]
Ιδανικό για ένα καναρίνι!

Μάλλον πάω για πουλί, κλουβί και... Βιολέτα. Με γδάρατε! 😛
Μην με βρίσεις, αλλά απ το πετ σοπ να πάρεις επίσης επώνυμο μείγμα σπόρων, που πάνω να γράφει κάποια μάρκα, όχι χύμα, δηλαδή σποράκια σε διάφανο σακουλάκι, και επίσης μην αγοράσεις (γιατί θα στο πουλήσουν σίγουρα) "κίτρινη βιταμίνη" επίσης σε διάφανο σακουλάκι! Άκουσε μας και δε θα χάσεις! 😉
 
Back
Top