Αναπαραγωγή Κάνει να βάλω 2 αδέρφια μαζί να ζευγαρώσουν;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης MyrtoK
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

MyrtoK

PB New Member
Εγγραφή
31 Οκτ 2023
Μηνύματα
22
Τα παπαγαλάκια μου είναι lovebirds και είχα πάρει 2 (τον Ocean και την Sky) και έκαναν 3 παπαγαλάκια ( 1 αρσενικο και 2 θηλυκά ). Δώσαμε τα 2 γιατί υπήρχε πολλή φασαρία στο σπίτι και κρατήσαμε ένα θυληκο(Την Everest). Τα παπαγαλάκια που δώσαμε τα έβαλε ο κύριος μαζί και το ένα έφαγε το κεφάλι του άλλου από ότι μας είπε και δεν ξέρω αν φταίει το γεγονός ότι ήταν αδέρφια. Είχαμε ρωτήσει τον κύριο που μας πούλησε αρχικά τα 2 παπαγαλάκια και μας είπε πως δεν υπάρχει πρόβλημα αν ζευγαρώσουν 2 αδέρφια και ότι είναι φυσιολογικό. Σε ένα pet shop μου είπαν ότι δεν είναι καλό και ότι πρόκειται τα νέα παπαγαλάκια να γεννηθούν με πρόβλημα ή να πεθάνουν νωρίτερα απ'το φυσιολογικό και το ίδιο μου είπε και μια φίλη μου που θα δώσει για κτηνίατρος. Στην περίπτωση, η Everest θέλει να ζευγαρώσει με τον μπαμπά της και όταν τον βλέπει ανοίγει τα φτερά. Δεν προκειτε να βάλω τον μπαμπά της να ζευγαρώσει με αυτήν γιατί μου φαίνεται περίεργο. Όμως έχω βάλει τον Ocean και την Sky καλεί μαζί, ζευγαρωσαν και έχουν κάνει 2 αυγά. Η ερώτησή μου τώρα ειναι: Αν γεννηθεί ένα αρσενικο και το βάλω με την Everest να ζευγαρώσει μόλις μεγαλώσει θα υπάρχει πρόβλημα;
 
Αν γεννηθεί ένα αρσενικο και το βάλω με την Everest να ζευγαρώσει μόλις μεγαλώσει θα υπάρχει πρόβλημα;

Οχι,σε καμια περιπτωση

Επειδή η παραπάνω απάντηση μπορεί να σε μπερδέψει, ΝΑΙ θα υπάρχει πρόβλημα. Φαίνεται να υπάρχει ήδη σοβαρή πιθανότητα αιμομιξίας στα πουλιά σου. Χώρισε τα κι αγόρασε άλλα πουλιά απο ξεχωριστούς υπεύθυνους εκτροφείς αν θέλεις να κάνεις ζευγάρια. Μην ακούτε τα πετ σοπς παιδιά, μάλλιασε η γλώσσα μας. Αυτά που δεν σας φαίνονται φυσιολογικά, το πιθανότερο είναι και να μην είναι. Ρωτήστε εδώ ή σε γιατρούς, πουθενά αλλού. 🙂
 
Τελευταία επεξεργασία:
Δεν νομίζω.
Δεν μοιάζουν πολυ πολύ. View attachment 95403
Καλημέρα @MyrtoK
Δεν ξέρω την ηλικία σου αλλά θα έπρεπε μάλλον να κατανοεις την έννοια της αιμομιξίας και γιατί δεν επιτρεπεται. Στους ανθρώπους θα ήταν αποδεκτό να κάνει παιδί με τον πατέρα της η κόρη ή ο γιος με την μάνα του ? Η μία κόρη με τον αδερφό της? Καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό και τι κινδύνους ιατρικούς κατ ελάχιστον έχει?
Αιμομιξία δεν αφορά το ανά μοιάζουν πολύ μεταξύ τους αλλά ότι διασταυρώνονται DNA που ανήκουν στην ίδια γραμμή αίματος.
Υφίσταται σαν έννοια το inbreeding στα πτηνά αλλά με συγκεκριμένο σκοπό και κάτω από πολύ ιδιαίτερες συνθήκες.
Άσχετο με το θέμα σου αλλά έχεις σκεφτεί γιατί σε πολύ μικρές κοινωνίες σε ορεινά χωριά ή μικρά νησιά απομακρυσμένα παρουσιάζονται διάφορες σπάνιες παθήσεις? Δεν ξέρω αν άκουσες πρόσφατα για την Νόσο της Νάξου σε κάποια δημοσιεύματα.
Θα μου πεις τα καναρίνια και οι παπαγάλοι είναι ίδιοι με τους ανθρώπους? Η αιμομιξία σε όλα τα είδη προκαλεί σοβαρά προβλήματα.
[automerge]1699780623[/automerge]
2 αδέρφια και ότι είναι φυσιολογικό
Ρώτησε τον γιατί δεν αφήνει έγκυο την αδερφή του?δεν είναι φυσιολογικό να κάνει παιδιά με την αδερφή του?
Έλεος με τις κοτσανες που επιτρέπουμε να μας λένε..
 
Εγώ ρίχνω σαν ιδέα να γίνει ένα νέο θέμα με τίτλο το πάνθεον των ανοησιών που ακούμε κατά καιρούς από πετ σοπ ή αυτοαποκαλούμενους ειδικούς. Εάν γίνει, αυτό που σου είπε @MyrtoK
κύριο που μας πούλησε αρχικά τα 2 παπαγαλάκια και μας είπε πως δεν υπάρχει πρόβλημα αν ζευγαρώσουν 2 αδέρφια και ότι είναι φυσιολογικό.
σίγουρα έχει κερδίσει επάξια μια θέση. 😁
Δεν νομίζω.
Δεν μοιάζουν πολυ πολύ
Δεν είναι απαραίτητο να είναι "καρμπόν" για να είναι αδέλφια.
 
@φιλομαθης Σαν τι προβλήματα;
( Δεν ρωτάω επειδή θέλω να τα βάλω μαζί απλά είναι ωραίο να μαθαίνεις κάποια σημαντικά πράγματα 😁 ).
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
@φιλομαθης Σαν τι προβλήματα;
( Δεν ρωτάω επειδή θέλω να τα βάλω μαζί απλά είναι ωραίο να μαθαίνεις κάποια σημαντικά πράγματα 😁 ).
Δηλαδή ρητά αναφέρεις ότι δεν ξέρεις τα αποτελέσματα της αιμομιξίας?
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
Στη φυση, στον ελευθερο κόσμο, τον μη ελεγχομενο απο τον ανθρωπο, υπαρχουν καποιοι αγραφοι κανονες που τα ζωα τους εφαρμοζουν για την διαιωνηση του ειδους τους, από οτι φαίνεται με μεγάλη επιτυχία.
Στον ανθρώπινο κόσμο , τον διαστρεβλωμένο , οπου πλέον εχει χαθεί κάθε ηθική αξία ,που τα έχουμε κανει όλα ίσιωμα και το μονο που μας ενδιαφέρει είναι το κέρδος, με τις ιδέες που κουβαλάμε δυστυχώς κινδυνεύει η διαιώνηση του είδους μας.
Όχι δεν κανει να βάλεις δυο αδέρφια να ζευγαρώσουν. Δεν υπάρχει μέλλον.
[automerge]1699798064[/automerge]
Το ακραίο σε ένα είδος αράχνη είναι οτι η θυλικια τρωει το αρσενικο μετα το ζευγαρωμα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@MyrtoK το άρθρο μπορεί να αφορά budgie όμως η παράγραφος 22 είναι απάντηση κ στην δική σου ερώτηση.

22. Επιτρέπεται το ζευγάρωμα πουλιών που έχουν συγγένεια μεταξύ τους​

Όχι. Πρέπει να αποφεύγεται με κάθε τρόπο διότι κρύβει αρκετούς κινδύνους. Οι απόγονοι των αιμομιξιών μπορεί να είναι ασθενικοί, παραμορφωμένοι το δε προσδόκιμο όριο της ζωής τους είναι μικρότερο του συνηθισμένου.
 
Μυρτώ οι ασθένειες, οι παραμορφώσεις κλπ, ενίοτε είναι αποτέλεσμα κληρονομικότητας και η κληρονομικότητα αφορά γονίδια. Τα γονίδια που σχετίζονται με προβλήματα υγείας και αδυναμίες, συχνά ονομάζονται παθολογικά. Συνήθως για κάθε ιδιότητα που έχουμε (χαρακτηριστικό δλδ, όχι απαραίτητα της εξωτερικής μας εμφάνισης) στο σώμα μας, ευθύνεται ένα ζεύγος γονιδίων (κάποιες φορές περισσότερα γονίδια). Αυτό ισχύει στη λεγόμενη αυτοσωμική κληρονομικότητα.
Θεώρησε ότι πολλές ασθένειες ή ευαλωτότητες (αλλά όχι όλες) οφείλονται σε έναν τρόπο κληρονόμησης που ονομάζεται αυτοσωμική υπολειπόμενη κληρονομικότητα. Εκεί το γονίδιο του παθολογικού χαρακτηριστικού υπολείπεται στην έκφρασή του σε σχέση με το επικρατές γονίδιο. Και τα γονίδια (αυτοσωμικά) ορίζουν μια ιδιότητα ευρισκόμενα σε ζεύγος. Δλδ, υπάρχουν δύο εκδοχές για ένα γονίδιο: το επικρατές (Α: ας το πούμε υγιές) και το υπολειπόμενο (α: που συνδέεται με την πάθηση). Υπάρχουν δλδ οι ακόλουθοι δυνατοί γονότυποι (σε παρένθεση σου γράφω και τους φαινότυπους, δλδ αυτό που εκφράζεται): ΑΑ (φυσιολογικό), Αα (φυσιολογικό), αα (παθολογικό). Αυτά για τους γονείς. Αν λοιπόν σε αυτόν τον τύπο κληρονομικότητας (αυτοσωμική υπολειπόμενη) δύο γονείς Αα δλδ φυσιολογικού φαινότυπου, αναπαραχθούν (Αα x Aα), οι πιθανότητες στατιστικά να δώσουν απόγονο με την πάθηση (αα) είναι 1/4 (ένας δλδ στους τέσσερεις απογόνους θα νοσεί). Η συγκεκριμένη δυνατή αναλογία απογόνων ενός τέτοιου συνδυασμού θα είναι ΑΑ, Αα, Αα, αα. Όσο προχωράς όμως προς τα κάτω τις γενιές ή αν ζευγαρώσεις γονέα με απόγονο τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης του α σε γονότυπο αα. Απλά να πω ότι σου ανέφερα έναν, τον πιο συνήθη, τρόπο κληρονόμησης ασθένειας στα ζώα.
 



Όταν αναφερόμαστε σε ανθρώπους δεν αποδεχόμαστε φυσικά ότι η κόρη θα κάνει παιδί με τον πατέρα της η τον αδερφό της ούτε ο γιος με την μάνα του ή την αδερφή του η μία πρώτη ξαδέρφη του.
Για λόγους που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη επιστημονική γνώση.
Δυστυχώς στα pet ζώα , παπαγάλους καναρίνια λέμε έλα μωρέ και τι θα γίνει.
Πρακτικά δεν μας νοιάζει γιατί είναι ένα ζώο.
Δεν θα είναι γονιμοποιημένο το αυγό? Έλα μωρέ θα κάνει άλλο.
Δεν θα επιβιώσει το έμβρυο ...έλα μωρέ θα κάνει τόσα ακόμα αυγά
Δεν θα επιβιώσει ο νεοσσός? Έλα μωρέ θα κάνει άλλο.

Είναι η ευκολια και ο σύντομος χρόνος και ότι δεν είναι άνθρωπος και έμβρυο και μωρό για να καταλάβουμε πόσο λάθος κάνουμε.

Δεν χρειάζεται γνώσεις βιολογίας για να καταλάβει κάποιος γιατί δεν επιτρέπεται η αιμομιξία. Σε όλα τα είδη.
Και στην φύση τα σπουργίτια και τα περιστέρια και όλα τα είδη οι νεοσσοί δεν θα μείνουν για πολύ με τους πρώτους βαθμου συγγενείς τους.μολις κλαρωσουν και δυναμώσουν και τρέφονται μόνα τους θα φύγουν. Στατιστικά δεν πρόκειται να ζευγαρώσουν με στενό συγγενή. Αλλά ακόμα και να γίνει επειδή δεν θα επιβιώσει ή θα έχει τόσα θέματα τέλος πάντων, η φύση θα σπάσει τον κύκλο. Επειδή όμως ο άνθρωπος τα έχει κάποια σε κλουβιά και μπόλικα σε αριθμό ..προκαλεί τέτοια θέματα..
Το θέμα είναι η ευζωια τους όμως και όχι τα πειράματα του στυλ Ε είναι τι έγινε..αντί να αγοράσω και αλλά θα ζευγαρωσω αδέρφια ή παιδιά με γονείς..να έχω τσάμπα pets :-(
 
Τα παπαγαλάκια όμως γιατι δεν το καταλαβαινουν αυτό; Γιατί δεν καταλαβαίνουν ότι είναι οικογενεια;
 
Τα παπαγαλάκια όμως γιατι δεν το καταλαβαινουν αυτό; Γιατί δεν καταλαβαίνουν ότι είναι οικογενεια;
Μερικες φορες απορω με τον εαυτο μου ..που αφιερωνω χρονο που δεν μου περισσευει και τεινω να απανταω σε ερωτησεις που πιθανοτατα προερχονται απο πλασματα της νορβηγικης Μυθολογιας

Στη γλώσσα του Διαδικτύου η λέξη τρολ (troll) περιγράφει κάποιον χρήστη του Ίντερνετ με πονηρά προκλητικές, σκόπιμα ανόητες ή επιτηδευμένα εκτός θέματος θέσεις και απόψεις σε μία online ανοιχτή κοινότητα, όπως ένα φόρουμ συζήτησης, mailing list, chat room ή μπλογκ, με πρωταρχική πρόθεση να προκαλέσει και να ερεθίσει άλλους χρήστες[1] ή με κάθε τρόπο να επιφέρει διαταραχή σε μια διαδικτυακή συζήτηση για οποιοδήποτε θέμα και να πετύχει μια αλυσίδα αντιδράσεων από άλλους χρήστες[2]. Η συμπεριφορά αυτή που λέγεται τρολάρισμα (trolling) πολλές φορές συνοδεύεται από αμφιλεγόμενη διαμάχη των υπολοίπων περί του σκοπού του.
 
@φιλομαθης Συγγνω μη που στο χαλάω αλλά δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις εμένα troll ενώ εσύ είσαι αυτός που αρχίζει τσακωμό.
Εμένα με ενδιαφέρει να μάθω κάποια πράγματα γιατί απλά είμαι περίεργη και μικρή ακόμα για να τα ξέρω. Επίσης κάνεις δεν σου είπε να κάτσεις να ασχοληθείς με εμένα και το θέμα που ανοίγω για να μάθω. Οπότε πάρε τον πολύτιμο χρόνο σου και σπαταλεισέ τον σε ποιο ουσιώδη πράγματα όπως στο να μάθεις πως να μιλάς χωρίς να είσαι επιθετικός, αγενής και σπαστικός. Αυτό το Σάιτ υπάρχει για να γίνονται συζητήσεις με θέμα τα πτηνά και όχι για φασαρίες.
 
@φιλομαθης Συγγνω μη που στο χαλάω αλλά δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις εμένα troll ενώ εσύ είσαι αυτός που αρχίζει τσακωμό.
Εμένα με ενδιαφέρει να μάθω κάποια πράγματα γιατί απλά είμαι περίεργη και μικρή ακόμα για να τα ξέρω. Επίσης κάνεις δεν σου είπε να κάτσεις να ασχοληθείς με εμένα και το θέμα που ανοίγω για να μάθω. Οπότε πάρε τον πολύτιμο χρόνο σου και σπαταλεισέ τον σε ποιο ουσιώδη πράγματα όπως στο να μάθεις πως να μιλάς χωρίς να είσαι επιθετικός, αγενής και σπαστικός. Αυτό το Σάιτ υπάρχει για να γίνονται συζητήσεις με θέμα τα πτηνά και όχι για φασαρίες.
Καλό σου βράδυ εύχομαι..και μόλις μάθεις τι είναι η αιμομιξία και τις συνέπειες της μια που είσαι μικρή ακόμα όπως λες..διάβασε ξανά τον ορισμό που παρέθεσα περί τρολ.
 
@MyrtoK ,
απλά είμαι περίεργη και μικρή ακόμα
ποια η ηλικία σου;
Τα παπαγαλάκια όμως γιατι δεν το καταλαβαινουν αυτό; Γιατί δεν καταλαβαίνουν ότι είναι οικογενεια;
Τα ζώα εκτός κάποιων εξαιρέσεων ίσως, από μια ηλικία κι έπειτα διώχνουν τα παιδιά τους ή φεύγουν μακριά από αυτά. Δεν γνωρίζουμε επακριβώς τι αντιιλαμβάνονται και τι όχι περί οικογένειας και πως οι οικογενειακοί δεσμοί σπάνε. Ο λόγος του χωρίσματος γονέων και απογόνων είναι η αποφυγή ενδογαμίας και η αποφυγή κατανάλωσης πόρων του περιβάλλοντος από τους απογόνους. Στο κάθε είδος ο διαχωρισμός μπορεί να είναι διαφορετικός...π.χ. στους χιμπατζήδες από την ομάδα φεύγουν οι θηλυκοί απόγονοι, σε κάποια είδη φαλαινών και στους ελέφαντες οι αρσενικοί κλπ. Σε άλλες περιπτώσεις (δυστυχώς δεν θυμάμαι τα είδη) κατά την παιδική ηλικία ενώ δημιουργούνται πρότυπα ομορφιάς βάσει των αντιθέτου φύλου αδερφιών, η αναζήτηση ταιριού για ζευγάρωμα απορρίπτει άτομα συγγενικά. Με άλλα λόγια η φύση έχει μηχανισμούς που οδηγούν σε αποφυγή αιμομιξίας. Αλλά όταν έχεις περιορισμένο το παιδί με τους γονείς του και δεν μπορεί να αναζητήσει σε άλλον χώρο διέξοδο για να ικανοποιήσει το ένστικτο της αναπαραγωγής, ε, τότε συμβαίνει ενδογαμία, καθώς το ένστικτο αυτό είναι πολύ ισχυρό, ώστε να διατηρηθεί το είδος στη ζωή.
 
@ianos Ευχαριστώ πολυ για την απάντησή σας!!😃
ποια η ηλικία σου;
Απλά Δεν θα ήθελα να απαντήσω εδώ. Δεν μου αρέσει να μοιράζομαι προσωπικά στοιχεία με ανθρώπους που δεν γνωρίζω.
 
Τα παπαγαλάκια όμως γιατι δεν το καταλαβαινουν αυτό; Γιατί δεν καταλαβαίνουν ότι είναι οικογενεια;
Να κάνω μια παρένθεση και να πω μια πιο απλή εκδοχή αυτών που είπε ο @ianos, με το οποία συμφωνώ απόλυτα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε από τα ζώα (και τους παπαγάλους που είναι πιο έξυπνα από άλλα) να έχουν την ανθρώπινη νοημοσύνη. Οι αιμομιξίες των ανθρώπων που αναφέρθηκαν πιο πάνω έγιναν γιατί κάποιοι δεν γνώριζαν ότι έχουν συγγένεια, τους ανάγκαζαν κτλ. Όμως τα πουλιά είναι εντελώς διαφορετική περίπτωση. Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι βλέπουν την αντανάκλαση τους σε καθρέφτες. Δεν μπορούμε να περιμένουμε να αναγνωρίσουν την οικογένειά τους αφού τους χωρίσουμε. Μια μέρα συζητούσα με έναν εκτροφέα σε ένα pet και μου είπε ότι μια μητέρα μπάτζι έκανε διαρκής επιθέσεις στην κόρη της με αποτέλεσμα να την τραυματίσει. Οι περιπτώσεις να το κάνει αυτό μία γυναίκα στο παιδί της είναι ελάχιστες και ιδιαίτερα για το φαγητό. Επίσης να πω ότι δεν μου άρεσε η στάση του μέλους @φιλομαθης. Το forum είναι απ' όσο έχω δει μέχρι τώρα ένα ευγενικό και φιλικό μέρος για τους λάτρες των πτηνών. Πιστεύω ότι δεν είναι σωστό ένα μέλος να αποκαλεί "τρολ" ένα άλλο και να το προσβάλει. Εξάλλου εγώ δεν εντόπισα κάτι με το οποίο το μέλος @MyrtoK μας ¨τρόλαρε" Βέβαια για να επανέρθω στο θέμα μας η αναπαραγωγή πουλιών που έχουν συγγένεια μεταξύ τους απαγορεύεται!
 
Back
Top