Αναπαραγωγή Κάνει να μένει μόνιμα μια οικογένεια μπάτζι στο ίδιο κλουβί;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης meniam
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

meniam

PB Member
Εγγραφή
28 Οκτ 2020
Μηνύματα
1.130
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Γεια σας ξανά 😂 σας έχω γεμίσει με ερωτήσεις αλλά θέλω να ενημερώνομαι όσο περισσότερο γίνεται και συνεχώς μου δημιουργούνται απορίες οπότε απευθύνομαι σε εσάς τους πιο έμπειρους. Λοιπόν έχουμε υποθετικά ένα ζευγάρι Μπάτζι ζευγαρώνουν και κάνουν για παράδειγμα 4 μωρά, αν τα έχουμε όλα σε ένα κλουβί μεγάλο, όταν λέω μεγάλο εννοώ κατάλληλο για αυτόν τον αριθμό πουλιών, και δεν βάλουμε φωλιά ποτέ ξανά θα υπάρχει πρόβλημα που θα είναι όλη η οικογένεια μαζί; Στο yt υπάρχουν βιντεάκια ατόμων που ασχολούνται με το συγκεκριμένο είδος και έχουν όλη την οικογένεια μαζί χωρίς να φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα αντίθετα έχω διαβάσει στο φόρουμ άρθρα που λένε ότι δεν κάνει να είναι όλα μαζί
 
Στα περισσότερα μηνύματα ο κίνδυνος αναφέρεται σε αιμομιξίες, αν όμως δεν μπει φωλιά δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, σωστά;
Επειδή δεν ασχολούμαι με αναπαραγωγές αυτο δεν το γνωρίζω,θα σου απαντήσει σε λίγο ενα πιο έμπειρο μέλος πανω σε αυτό.
 
@meniam Καλη σου μερα!Οσο μεγαλο και να ειναι το κλουβι, δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι μαζι! Με το που αρχισουν και τρωνε μονα τους τα μωρα πρεπει κατευθειαν απομακρυνση απο τους γονεις!Οι λογοι ειναι πολλοι:
  1. Το ζευγαρι μπορει να θελει να κανει και αλλη αναπαραγωγη και να αρχισουν να μαδανε τα μωρα!
  2. Το ζευγαρι εχει αλλη διατροφη στην αναπαραγωγη πραγμα το οποιο δεν μπορουν να ακολουθησουν τα μικρα!
  3. Αν προχωρησουν σε αναπαραγωγη οι γονεις επειδη εκεινη την περιοδο ειναι με ταϊσματα μεταξυ τους και λοιπα, μπορει να μην αφηνουν οι γονεις τα μικρα να φανε!
  4. Θα υπαρχουν τσακωμοι και μεταξυ γονεων και παιδιων - και παιδιων με παιδιων!
  5. Και σημαντικοτερο οι αιμομιξιες!Και να μην μπει φωλια, η πραξη θα γινει και θα γινει μπερδεμα! Αντε μετα ψαξε να βρεις ποιος ειναι ο πατερας - ποια ειναι η μητερα!
Η γνωμη μου ειναι, απομακρυνση οταν θα αρχισουν να τρωνε μονα τους και το ζευγαρι να μεινει μονο του στην ησυχια του 🙂
 
@meniam Οπως το ειπες ακριβως ετσι συμβαινει...προωθηση και λαθος μηνυματα σε καποιον που πρωτοξεκιναει με οποιοδηποτε ζευγαρι πουλιων!
 
Back
Top