Διατροφή Κάνει να τρώνε τα καναρίνια μπανάνα;

Δεν έχω δοκιμάσει αλλά δεν έχω ακούσει και κάπου ότι δεν κάνει να φάνε.
 
Πάντως τα φρούτα με πολλή ζάχαρη τα αποφεύγουμε γενικά καθώς και αυτά που είναι μαλακά και κολλώδη γιατί όπως διάβασα να λέει κάπου ο κ. Μάκης λερώνεται και δεν καθαρίζεται εύκολα το πτέρωμα γύρω από το ράμφος.
 
Εμενα παλι ουτε καν της εδωσε σημασια μια φορα που του ειχα βαλει!
 
απο την εμπειρια μου, δεν τρελαινονται αμα τα μαζεψει η πεινα θα δοκιμασουν
 
Η μπανάνα είναι πολύ καλή πηγή Βιταμίνης C, B6, Α, καλίου και φυτικών ινών.
Η βιταμίνη C που περιέχεται στη μπανάνα, ενισχύει την αντιοξειδωτική άμυνα του οργανισμού και προστατεύει από ασθένειες. Ξέρουμε πως η βιταμίνη C είναι ιδιαίτερα πολύτιμη για την απορρόφηση του σιδήρου.
Η περιεκτικότητα της μπανάνας σε Κάλιο είναι ιδιαίτερα υψηλή κι ως γνωστό το Κάλιο είναι ένας ηλεκτρολύτης που παίζει σπουδαίο ρόλο στον οργανισμό
Η μπανάνα περιέχει 3 σάκχαρα, τη σουκρόζη, τη φρουκτόζη και τη γλυκόζη, τα οποία μεταβολίζονται πολύ γρήγορα παρέχοντας άμεση πηγή ενέργειας στον οργανισμό κι αυξάνοντας τη συγκέντρωση γλυκόζης στο αίμα.
Η βιταμίνη B6 που περιέχει συμμετέχει στη σύνθεση των αντισωμάτων του ανοσοποιητικού συστήματος.
Επιπρόσθετα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται στη μπανάνα σε μικρότερες ποσότητες είναι η βιταμίνη Α, η ριβοφλαβίνη, η νιασίνη, η θειαμίνη, ο σίδηρος, ο χαλκός, ο ψευδάργυρος, το παντοθενικό οξύ, ο φώσφορος, το ασβέστιο και το μαγνήσιο.
Φοβερό λοιπόν ως φρούτο - τρόφιμο...
Τώρα πως θα καταφέρεις τα φιλαράκια σου να τη φάνε είναι άλλο θέμα...
Αποξηραμένη μπορεί να την τρίψεις στην αυγοτροφή αλλά δεν γνωρίζω τι από τα παραπάνω αγαθά που έχει παραμένουν.
 
Όντως η μπανάνα είναι εξαιρετική πηγή Καλίου. Όμως περιέχει υψηλή περιεκτικότητα σακχάρων, ειδικά σουκρόζης. Η σουκρούζη είναι βλαβερό σάκχαρο, σε αντίθεση με τη γλυκόζη και τη φρουκτόζη (βασικά σάκχαρα του μελιού). Έχω δοκιμάσει να δώσω στα παπαγαλάκια μου μπανάνα... Ούτε καν τη πλησίασαν. Επειδή η μπανάνα είναι αρκετά μαλακή και όχι συνεκτική (όπως το μήλο πχ) δεν ξέρω αν θα ''βολεύει'' ένα καναρίνι..
 
Back
Top