Η μπανάνα είναι πολύ καλή πηγή Βιταμίνης C, B6, Α, καλίου και φυτικών ινών.
Η βιταμίνη C που περιέχεται στη μπανάνα, ενισχύει την αντιοξειδωτική άμυνα του οργανισμού και προστατεύει από ασθένειες. Ξέρουμε πως η βιταμίνη C είναι ιδιαίτερα πολύτιμη για την απορρόφηση του σιδήρου.
Η περιεκτικότητα της μπανάνας σε Κάλιο είναι ιδιαίτερα υψηλή κι ως γνωστό το Κάλιο είναι ένας ηλεκτρολύτης που παίζει σπουδαίο ρόλο στον οργανισμό
Η μπανάνα περιέχει 3 σάκχαρα, τη σουκρόζη, τη φρουκτόζη και τη γλυκόζη, τα οποία μεταβολίζονται πολύ γρήγορα παρέχοντας άμεση πηγή ενέργειας στον οργανισμό κι αυξάνοντας τη συγκέντρωση γλυκόζης στο αίμα.
Η βιταμίνη B6 που περιέχει συμμετέχει στη σύνθεση των αντισωμάτων του ανοσοποιητικού συστήματος.
Επιπρόσθετα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται στη μπανάνα σε μικρότερες ποσότητες είναι η βιταμίνη Α, η ριβοφλαβίνη, η νιασίνη, η θειαμίνη, ο σίδηρος, ο χαλκός, ο ψευδάργυρος, το παντοθενικό οξύ, ο φώσφορος, το ασβέστιο και το μαγνήσιο.
Φοβερό λοιπόν ως φρούτο - τρόφιμο...
Τώρα πως θα καταφέρεις τα φιλαράκια σου να τη φάνε είναι άλλο θέμα...
Αποξηραμένη μπορεί να την τρίψεις στην αυγοτροφή αλλά δεν γνωρίζω τι από τα παραπάνω αγαθά που έχει παραμένουν.