Διατροφή Κάνει να φάει πατάτες φούρνου το Ringneck;

Αν και χαζή η ερώτηση μου.. Πατάτες φούρνου κάνει να φάει; Ανάλατες.
Δεν θα έχουν ούτε λάδι; Δεν απορρίπτουμε το λάδι, αλλά ωμό και σε ελάχιστες ποσότητες.
Πατάτες γενικά μαγειρεμένες μπορεί να τρώει, ας πούμε βραστές. Πάντα μικρές ποσότητες, σκέτες ή με ρίγανη και πιπέρια.
Επειδή είσαι εργένης, πρόσεχε τα αλουμινόχαρτα και τα αλουμινένια σκεύη μιας χρήσης. Ποτέ θερμαινόμενα και να μη τα ροκανίζει το πουλί.
 
Πατατες ειναι στις μη επιτρεπομενες τροφες για παπαγαλους! Οποτε γενικα δε κανει να φαει.
 
Ως λιχουδιά εγω αφήνω να φάνε απ'ολα όσα έχουμε στο σπίτι ή τρώμε εμείς κι εννοείται αν δεν είναι τοξικά για πουλιά. Πολλές φορές αφήνω να δοκιμάσουν το φαγητό απο το πιάτο μας αν κάποιο δείξει ενδιαφέρον. Η πατάτα δεν είναι επικίνδυνη τροφή ούτε η τηγανητή με το μαγειρρεμένο λάδι αν αυτό συμβεί μιας στο τόσο κι όχι με μεγάλη συχνότητα, αλλά αν προτιμήσεις την κόκκινη γλυκοπατάτα τότε γίνεται και πολύ ωφέλιμη τροφή λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνη Α.

Σημείωση ότι η πρασινισμένη πατάτα είναι επικίνδυνη για όλους μας ειδικά για τα πουλιά όπου η τοξίνη της αρκεί σε μικρή ποσότητα για να κάνει ζημιά. Αν έχετε πατάτες που ψιλοπρασινίζουν να τις καθαρίζετε βαθειά κι αν είναι πολύ πράσινες τότε να τις πετάτε. Να μην τις αποθηκεύετε σε χώρο με θερμοκρασία κάτω απο 8 βαθμούς, πάντα σε σκοτεινό ντουλάπι και να τις πλένετε πολύ καλά αφού καθαριστούν.
 
Εγώ κόκκινη γλυκοπατάτα βάζω και στα μαριο-μακαρονάκια, πατάτες μαγειρεμένες δεν έχω δώσει σε κάποιον παπαγάλο μου...

... Και να τις πλένετε πολύ καλά αφού καθαριστούν.
:Dα! Εγώ έχω τη συνήθεια να τις καθαρίζω πάντα κάτω από τρεχούμενο νερό, αλλιώς αισθάνομαι-βλέπω πως το χώμα απορροφάται και μετά όσο και να τις ξεπλύνεις δεν καθαρίζουν απόλυτα 😉
 
Αν έχετε πατάτες που ψιλοπρασινίζουν να τις καθαρίζετε βαθειά κι αν είναι πολύ πράσινες τότε να τις πετάτε.
Ναι, επίσης όπως γράφουμε στο άρθρο με τα ασφαλή και τοξικά, βασικά επικίνδυνος είναι ο βλαστός και τα σημεία που "σκάνε" μάτια. Αυτά δεν πρέπει επ' ουδενί να δίνονται στα πουλιά.
 
Back
Top