Διατροφή Κάνει να φυτεύσω γλαστράκια στον πάτο του κλουβιού;

Χαριτωμένο αλλά δυστυχώς κακη ιδέα, τα φυτά θα αντέξουν λίγες μέρες και το χώμα ειναι ρίσκο(παράσιτα, τοξικές ουσίες κλπ).
Επίσης ακομα και ασφαλή φυτά, σε μεγάλες ποσότητες ή για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να είναι πρόβλημα (οποιοδήποτε ζωο σε κλουβί ασχολείται υπερβολικά με τα λίγα πράγματα που εχει διαθέσιμα)
Μόνο σε πολύ μεγάλους υπαιθριους χώρους γίνεται αν έχουν πολλά να κάνουν και δεν παραασχολούνται με τα φυτα και το χώμα (παλι θα θέλουν τακτικη αποπαρασιτωση και παρακολούθηση, εκτος από επιλογή κατάλληλων υλικων και φυτών, τακτικό καθάρισμα και αλλαγή της επιφανειακης στρώσης εδάφους με καθαρή, αντικατάσταση κατεστραμμένων φυτων κλπ). Όμορφο αλλά όχι πρακτικό δηλαδή...
Καλύτερα να βάζετε οσο συχνά μπορείτε ποικιλία απο καλοπλυμμενα φρέσκα κλαδάκια από εναλλασσόμενα ασφαλή φυτά να μασουλάνε.
Επίσης μπορείτε να κάνετε φυτρες απο τα σπορακια τους και αφου μεγαλώσουν λίγες μέρες να τους τις βάλετε στο κλουβί (χωρίς χώμα/μπαμπάκι, σκετες ) αν τις ψεκαζετε με νεράκι κρατάνε λίγες μέρες. Ελέγχετε πολυ καλα για μούχλα και σαπισματα, πετάτε κατευθείαν αν δείτε οτιδήποτε. Εγω τις εχω σε πλαστικό σουρωτηρακι να φυτρώνουν ( χωρις επικίνδυνα μέρη) μεσα σε διάφανο μπολάκι(βοηθάει να βλέπω τυχόν αλλοιώσεις) και τις ξεπλενω 1-2 φορες τη μέρα στη βρύση.
 
Back
Top