Φροντίδα Κάνει να χρησιμοποιούμε άμμο γάτας σαν υπόστρωμα στα καναρίνια;

dfg

Καλησπέρα σε όλη την παρέα. Παρόλο που ασχολούμαι χρόνια με τα πουλιά, υπάρχει κάτι πολύ βασικό που δεν έχω ξεκαθαρίσει ακόμα. Δεδομένου ότι οι τιμές αυξήθηκαν κατακόρυφα και πλέον οι άμμοι των καναρινιών κάνουν πάνω από 5€, είναι και πολύ μικρες οι συσκευασίες, έχω και πολλά κλουβιά και πλέον δεν συμφέρει. Θα μπορούσατε άμα έχετε εμπειρία με την άμμο γάτας ως υπόστρωμα στα κλουβιά να μου πείτε αν τα επηρεάζει στο αναπνευστικό των καναρινιών; Τόσα χρόνια χρησιμοποιούσα πριονίδι και άμμο με όστρακα αλλά πλέον δεν συμφέρει. Διάβασα κάτι παλαιότερες συζητήσεις στο φόρουμ αλλά δεν έβγαλα κάποιο σίγουρο συμπέρασμα.

Καλό. Παρόλα αυτά όλοι για κάτι άμμους από θάλασσα λέγανε. Άμμο γάτας;;

Καλό. Παρόλα αυτά όλοι για κάτι άμμους από θάλασσα λέγανε. Άμμο γάτας;;
620+ posts απλωμένα σε 32 "σελίδες" από το 2007 έως 2023 + . Δεν ξέρω αν τα διάβασες ολα
Πολλές απαντήσεις σε βάθος χρόνου.
Το σίγουρο δεν λένε όλοι για άμμο
Και το επίσης σίγουρο ότι πολλοί φροντιστές χρησιμοποιούν τον όρο άμμο τσουβαλιαζοντας σε μια λέξη διαφορετικά υποστρώματα.
Τα πολύ βασικα σε κάθε συζήτηση που γίνεται για υπόστρωμα
Για ποσά κλουβιά/πουλιά μιλάμε
Για τι συνθήκες ?
Πόσο συχνά αλλάζει το υπόστρωμα ο φροντιστής
Αν έχει σχάρα το κλουβί η όχι
Αν έχουν πρόσβαση στο υπόστρωμα τα πουλιά
Άλλο
Αν είναι ζευγάρι σε αναπαραγωγή που δεν πρέπει να ενοχλείς αλλά ταυτόχρονα οι κουτσουλιές της θηλυκιας είναι άστα να πάνε..
Άλλο
Αν έχεις δύο κλουβιά με ένα καναρίνι το καθένα μέσα στο σπίτι
Άλλο αν έχεις μια 90αρα με 5 καναρίνια
Ένα ringneck
Ένα αηδόνι εκτροφής
15 κλουβιά με 20 25 πουλιά κλπ κλπ
Εγώ το προϊόν της sanibird το σακί που παίρνω..όταν..
Τον πρώτο καιρό κάθε αλλαγή το πέταγα όλο και λόγω πλήθους δεν συνέφερε
Όταν όμως ενσωματώσεις στην ρουτίνα ένα παλιό σουρωτηρι και ένα σετ σκουπάκι φαρασακι του νεροχύτη γίνεται πολύ οικονομικό.
Έχει μειονεκτήματα αλλά για μένα με κάποιες παραδοχές με βολεύει.
Άμμο γάτας με πιθανότητα να τσιμπολογησουν εγώ δεν θα το ρίσκαρα.
Επίσης και αυτή δεν είναι φθηνή αλλά υπάρχει μεγάλη διακύμανση που σημαίνει στην πολύ φθηνή κάτι θα είναι διαφορετικό.

Ποσά κλουβιά έχεις και πόσα καναρίνια συνολο? Έχεις δοκιμάσει κάποια προϊόντα?

620+ posts απλωμένα σε 32 "σελίδες" από το 2007 έως 2023 + . Δεν ξέρω αν τα διάβασες ολα
Πολλές απαντήσεις σε βάθος χρόνου.
Το σίγουρο δεν λένε όλοι για άμμο
Και το επίσης σίγουρο ότι πολλοί φροντιστές χρησιμοποιούν τον όρο άμμο τσουβαλιαζοντας σε μια λέξη διαφορετικά υποστρώματα.
Τα πολύ βασικα σε κάθε συζήτηση που γίνεται για υπόστρωμα
Για ποσά κλουβιά/πουλιά μιλάμε
Για τι συνθήκες ?
Πόσο συχνά αλλάζει το υπόστρωμα ο φροντιστής
Αν έχει σχάρα το κλουβί η όχι
Αν έχουν πρόσβαση στο υπόστρωμα τα πουλιά
Άλλο
Αν είναι ζευγάρι σε αναπαραγωγή που δεν πρέπει να ενοχλείς αλλά ταυτόχρονα οι κουτσουλιές της θηλυκιας είναι άστα να πάνε..
Άλλο
Αν έχεις δύο κλουβιά με ένα καναρίνι το καθένα μέσα στο σπίτι
Άλλο αν έχεις μια 90αρα με 5 καναρίνια
Ένα ringneck
Ένα αηδόνι εκτροφής
15 κλουβιά με 20 25 πουλιά κλπ κλπ
Εγώ το προϊόν της sanibird το σακί που παίρνω..όταν..
Τον πρώτο καιρό κάθε αλλαγή το πέταγα όλο και λόγω πλήθους δεν συνέφερε
Όταν όμως ενσωματώσεις στην ρουτίνα ένα παλιό σουρωτηρι και ένα σετ σκουπάκι φαρασακι του νεροχύτη γίνεται πολύ οικονομικό.
Έχει μειονεκτήματα αλλά για μένα με κάποιες παραδοχές με βολεύει.
Άμμο γάτας με πιθανότητα να τσιμπολογησουν εγώ δεν θα το ρίσκαρα.
Επίσης και αυτή δεν είναι φθηνή αλλά υπάρχει μεγάλη διακύμανση που σημαίνει στην πολύ φθηνή κάτι θα είναι διαφορετικό.

Ποσά κλουβιά έχεις και πόσα καναρίνια συνολο? Έχεις δοκιμάσει κάποια προϊόντα?
Νομίζω πώς με τόσα χρόνια εμπειρίας στα καναρίνια δεν είναι δυνατόν να μην έχω χρησιμοποιήσει πολλά προϊόντα.. Ναι σε μερικά κλουβιά έχει σχάρα σε άλλα όχι. Τα πουλιά δεν είναι σε αναπαραγωγή. Επιπλέον οι το υπόστρωμα το αλλάζω κάθε τρεις μέρες. Οι απαντήσεις θα προτιμούσα να λέγονται με βάση την ερώτηση που έκανα. Τόσο απλό. Είναι η άμμος γάτας κατάλληλη ναι ή όχι;

Τελευταία επεξεργασία:
Ευχαριστώ για τον χρόνο σου αλλά τα θέματα για υπόστρωμα στο φόρουμ δεν ήτανε πάνω από 30 από ότι είδα..

Άμμο γάτας με πιθανότητα να τσιμπολογησουν εγώ δεν
Σου απάντησα.
Σου διαφεύγει ότι εκτός από εσένα που είσαι έμπειρος όπως λες μπορεί να διαβάζουν και άλλοι που δεν έχουν την δεδηλωμένη εμπειρία σου
Άρα σε κάποιον μπορεί να φανεί χρήσιμη η προσέγγιση μου που θα διαβάσει την κουβέντα σήμερα μετά από δύο μήνες τρεις η παραπάνω.
Μονολεκτικη απάντηση δεν θα έπρεπε να χρειάζεσαι γιατί είσαι έμπειρος και έχεις δοκιμάσει πολλά υλικα
Μπορείς προφανώς να δοκιμάσεις με ευθύνη σου ότι θες για υπόστρωμα και να μας πεις μετά.
Thread 'Sanibird - Άμμος υγιεινής για πτηνά' https://community.petbirds.gr/threads/sanibird-Άμμος-υγιεινής-για-πτηνά.41898/
35 lt (kg+) 25 euro
καλό value for money
Τόσο απλά.

Καλή συνεχεια

Και εσύ ισχυρίζεσαι ότι είσαι έμπειρος (υποτίθεται). Έχω δοκιμάσει όλα τα υποστρώματα. Μόνο άμμο γάτας όχι. Ζήτησα την γνώμη γενικότερα άμα είναι ασφαλής. Εφόσον δεν ξέρεις άμα είναι ή όχι και δεν την έχεις χρησιμοποιήσει γιατί είσαι πολύ έμπειρος, τότε μην απαντάς δεν χρειάζεται. Καλή συνέχεια .

• Sad
Αντιδράσεις: ianos
Εχει προταθεί στο παρελθόν αμμος της catsbest που έχει πάνω στη συσκευασία παπαγάλους,κουνέλια κλπ.
Για παπαγάλους όμως.
Αν δεν έχουν καμία επαφή μαζί τους δε νομίζω πως απαγορεύεται, αρκεί να μη τσιμπολογουν.
Επίσης πρέπει να προσέξεις να μην έχει ψιλή σκόνη και τα ενοχλήσει στο αναπνευστικό.

Αν μου επιτρέπεις, είναι μια καλή λύση αυτή.

Επίσης δεν χρειάζεται να αρπάζεται με την μία αν ο άλλος σου πει απλώς κάτι σωστό.
Εχει προταθεί στο παρελθόν αμμος της catsbest που έχει πάνω στη συσκευασία παπαγάλους,κουνέλια κλπ.
Για παπαγάλους όμως.
Αν δεν έχουν καμία επαφή μαζί τους δε νομίζω πως απαγορεύεται, αρκεί να μη τσιμπολογουν.
Επίσης πρέπει να προσέξεις να μην έχει ψιλή σκόνη και τα ενοχλήσει στο αναπνευστικό.

Αν μου επιτρέπεις, είναι μια καλή λύση αυτή.
Αυτή είναι η απάντηση που ζητούσα. Πολύ απλό. Ευχαριστώ πολύ θα το ψάξω. Καλή συνέχεια σε όλους.

Χρήστο στο ποστ που σου επισύναψε ο @ kom αναφέρεται κ η επιλογή της άμμου γάτας κ η σχετική συζήτηση. Κάποια μέλη φαίνεται ότι την χρησιμοποιούν.

Προσωπικά, δεν θα επέλεγα κάτι που ξεκάθαρα δεν είναι για πουλιά κ μπορεί να την τσιμπολογήσουν.

Χρήστο στο ποστ που σου επισύναψε ο @ kom αναφέρεται κ η επιλογή της άμμου γάτας κ η σχετική συζήτηση. Κάποια μέλη φαίνεται ότι την χρησιμοποιούν.

Προσωπικά, δεν θα επέλεγα κάτι που ξεκάθαρα δεν είναι για πουλιά κ μπορεί να την τσιμπολογήσουν.
Αυτός είναι ο λόγος που ρωτάω. Ευχαριστώ πολύ και πάλι.

Έλα εγώ μιλάω για 7 κλουβιά μεσαίου και μεγάλου μεγέθους για αυτό ρωτάω για να δω αμα συμφέρει κάτι περισσότερο. Φιλομαθή δεν μου διαφεύγει τίποτα. Απλά θέλω μια συγκεκριμένη απάντηση σε ένα θέμα που άνοιξα.

• Like
Αντιδράσεις: MARY58
Παρακαλώ αλλά Χρήστο να διευκρινιστεί κάτι. Όταν θέτουμε ένα ερώτημα δημόσια κ όχι προσωπικό μήνυμα σε συγκεκριμένα μέλη της επιλογής μας, όλοι μπορούν να απαντήσουν σπαταλώντας το χρόνο τους γράφοντας την απάντηση που θεωρούν βοηθητική είτε ψάχνοντας για αυτή είτε από εμπειρία. Ο θεματοδοτης είτε δέχεται την βοήθεια είτε όχι. Δεν χρειάζεται ούτε να μετράμε τις εμπειρίες μας (εγώ χάνω κατά κράτος αλλά δεν με νοιάζει, όπου νοιώθω ότι μπορώ να βοηθήσω, το κάνω) ούτε να χαλιόμαστε. Ο Νίκος @filomathis σε ρώτησε για πόσα κλουβιά το θες, για να σου προτείνει μια λύση που οικονομικά τον συμφέρει κ ακολουθεί.

Παρακαλώ αλλά Χρήστο να διευκρινιστεί κάτι. Όταν θέτουμε ένα ερώτημα δημόσια κ όχι προσωπικό μήνυμα σε συγκεκριμένα μέλη της επιλογής μας, όλοι μπορούν να απαντήσουν σπαταλώντας το χρόνο τους γράφοντας την απάντηση που θεωρούν βοηθητική είτε ψάχνοντας για αυτή είτε από εμπειρία. Ο θεματοδοτης είτε δέχεται την βοήθεια είτε όχι. Δεν χρειάζεται ούτε να μετράμε τις εμπειρίες μας (εγώ χάνω κατά κράτος αλλά δεν με νοιάζει, όπου νοιώθω ότι μπορώ να βοηθήσω, το κάνω) ούτε να χαλιόμαστε. Ο Νίκος @filomathis σε ρώτησε για πόσα κλουβιά το θες, για να σου προτείνει μια λύση που οικονομικά τον συμφέρει κ ακολουθεί.
Εγώ δεν παρεξηγήθηκα. Αλλά όταν του είπα να μου απαντήσει απλά σε μια απλή ερώτηση άρχισε να ειρωνεύεται και να αρπάζεται. Και εγώ Νίκο ούτε ειρωνεύτηκα την εμπειρία σου ούτε τίποτα.

Φιλομαθή δεν μου διαφεύγει τίποτα.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σου αλλά τα θέματα για υπόστρωμα στο φόρουμ δεν ήτανε πάνω από 30 από ότι είδα..
620+ posts απλωμένα σε 32 "σελίδες" από το 2007 έως 2023 + . Δεν ξέρω αν τα διάβασες ολα.

Σου διεφυγε οτι αναφερθηκα απλα στο αρθρο του post 2 .το συγκεκριμενο εκτεινεται σε τοσα χρονια και εχει τοσες απαντησεις . Οχι σε ολα τα θεματα που μπορει να εχουν ανοιξει στο Pb για υποστρωματα.
η Ερωτηση σου αν κανει προβλημα στο αναπνευστικο τους ειναι ασαφης.
δεν ειχες αναφερει αν εχεις σχαρες η οχι αρα υπαρχει αυξημενος κινδυνος
δεν ειναι ενα ειδος η αμμος για τις γατες λογικα δεν ειναι βαρια αλλα τα προσθετα για την διασπαση των περιττωματων της γατας ποιος θα σου εγγυηθει οτι δεν θα του κανουν ζημια

ανεφερες θεμα κοστους που σκεφτεσαι να αλλαξεις υποστρωμα
Σου προτεινα την sanibird που ειναι για πουλια..που δεν την παιρνει ο αερας ακομα και να χτυπιουνται στα κλουβια με σχαρες και επισης κανει 24 ευρω περιπου τα 35 Lt.
Δεν γνωριζω αν το ηξερες σαν προιον εφοσον ειπες κάνουν πάνω από 5€, είναι και πολύ μικρες οι συσκευασίες,

Το να νομιζεις οτι αρπαχτηκα απο τις απαντησεις ή απο το σκεπτικο σου ,θα ελεγα οτι ειναι υπερκτιμηση
Και εγώ Νίκο ούτε ειρωνεύτηκα την εμπειρία σου ούτε τίποτα.

post 8
Και εσύ ισχυρίζεσαι ότι είσαι έμπειρος (υποτίθεται)
. Έχω δοκιμάσει όλα τα υποστρώματα. Μόνο άμμο γάτας όχι. Ζήτησα την γνώμη γενικότερα άμα είναι ασφαλής. Εφόσον δεν ξέρεις άμα είναι ή όχι και δεν την έχεις χρησιμοποιήσει γιατί είσαι πολύ έμπειρος, τότε μην απαντάς δεν χρειάζεται

Καλη συνεχεια και παλι

Το να νομιζεις οτι αρπαχτηκα απο τις απαντησεις ή απο το σκεπτικο σου ,θα ελεγα οτι ειναι υπερκτιμηση
Για εξήγησε το το υπονοούμενο.
Ερωτηση σου αν κανει προβλημα στο αναπνευστικο τους ειναι ασαφης.
Η ερώτηση μου ήτανε σαφέστατη. Πχ αν τους προκαλεί άσθμα κτλ. Άμα είσαι έμπειρος το καταλαβαίνεις.
Καλή συνέχεια

Καλησπέρα ! Εγώ χρησιμοποιώ μπετονιτη τα τελευταία δύο χρόνια αλλά όλα μου τα κλουβιά είχαν και έχουν σχάρα . Για οικονομία βάζω χαρτί κουζίνας και από πάνω πολύ μικρή ποσότητα μπετονιτη . Ετσι ξοδεύεις λιγότερο,βάζεις ίσα για να μη σηκώνεται το χαρτί και το καθάρισμα είναι πανεύκολο !

Καλησπέρα ! Εγώ χρησιμοποιώ μπετονιτη τα τελευταία δύο χρόνια αλλά όλα μου τα κλουβιά είχαν και έχουν σχάρα . Για οικονομία βάζω χαρτί κουζίνας και από πάνω πολύ μικρή ποσότητα μπετονιτη . Ετσι ξοδεύεις λιγότερο,βάζεις ίσα για να μη σηκώνεται το χαρτί και το καθάρισμα είναι πανεύκολο !
Σε ευχαριστώ πολύ Ειρήνη. Θα το ψάξω!

• Like
Αντιδράσεις: MARY58
Καλησπέρα.
Διάβασα κάτι παλαιότερες συζητήσεις στο φόρουμ αλλά δεν έβγαλα κάποιο σίγουρο συμπέρασμα.
Δες αυτό, στο post 535 ο φίλος @TZANNSPY κάνει ένα ενδιαφέρον τεστ.

Στα δικά μου χρησιμοποιώ την άμμο την οποία καθαρίζω με ένα αυτοσχέδιο κόσκινο και πετυχαίνω μεγάλη οικονομία

Back