Αναπαραγωγή Κάνει τα ζευγάρια να έχουν οπτική επαφή;

Kostas Paulou

PB New Member
Εγγραφή
14 Μαρ 2014
Μηνύματα
120
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα παιδιά... Κατα την διάρκεια αναπαραγωγής κάνει τα ζευγάρια να έχουν οπτική επαφή και να ειναι το ενα απέναντι απο το αλλο σε απόσταση 1,5 μέτρου;
 
Νομίζω πως αυτό εξαρτάται από την προσήλωση του ζευγαριού και τη δυσκολία του ζευγαρώματος.
Αν υπάρχει δυνατότητα καλά είναι να αποφεύγεται ώστε να αποφευχθεί και ο κίνδυνος του αποπροσανατολισμού των ζευγαριών από τον βασικό στόχο που είναι η αναπαραγωγή τους. Η εξαιρετικά καλή όραση των πουλιών πολλές φορές έχει δυσάρεστες επιπτώσεις στα εκτροφικά μας σχέδια μιας και τους αρκούν μερικές κινήσεις επίδειξης για να "κολλήσουν" με το απέναντι πουλί και να χάσουμε χρόνο ή ακόμη και όλη τη χρονιά.
Αν ο χώρος μας δε βοηθά και πρέπει να τοποθετηθούν το ένα απέναντι στο άλλο ίσως θα πρέπει να βρούμε κάποια αξιοπρόσεχτη ελληνική πατέντα που θα κόβει ή θα περιορίζει την οπτική επαφής τους.
Φυσικά οι γνώμες όλων όσων γνωρίζουν πιο καλά την εκτροφή αγρίων πουλιών θα βαρύνει περισσότερο και μαζί με σένα θα περιμένω να τη διαβάσω.
 
Αν τα ζευγάρια έχουν επιλέξει μόνα τους το ταίρι τους δεν υπάρχει πρόβλημα, ίσως εκτός από κάποιες ζήλιες.
Αν έχουμε επιλέξει εμείς το ταίρι τους τότε υπάρχει ο κίνδυνος τα πουλιά να έχουν διαφορετική άποψη, να φλερτάρουν με το απέναντι... Να αγνοήσουν το ζευγάρι τους... όπως περιγράφει ο Γιάννης.
 
Κώστα εξαρτάται για τι πουλιά μιλάς.

Αν είναι για κανάρια, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. (προσωπική μου άποψη... Και σεβαστές οι προηγούμενες από τους Γιάννηδες)

Αν είναι για καρδερίνες αλλάζει το πράγμα.
 
Back
Top