Διατροφή Κάνει το κουνουπίδι και το μπρόκολο για τα καναρίνια;

Καναρίνι4ever

PB Known Member
Εγγραφή
8 Δεκ 2013
Μηνύματα
2.500
Πόλη
Καισαριανή
Γειά σας παιδιά! Καλησπέρα! Ελπίζω να είστε όλοι καλά και τα πουλάκια σας! Θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι. Το κουνουπίδι κάνει να προσφέρεται στα καναρίνια; Και αν ναι πως να το προσφέρω στα πουλιά; Να το βράζω ή να το προσφέρω ωμό; Τους προσφέρει κάποια σημαντικά θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες; Όσων αφορά για το μπρόκολο; Να το βράζω κι αυτό ή ωμό; Τι μέρος των δύο εκείνων φυτών πρέπει να δίνω ( φύλλο ή άνθος του φυτού);
Συγνώμη για τον βομβαρδισμό ερωτήσεων, απλά επειδή σε πολύ λίγες ημέρες αρχίζει η διατροφική προετοιμασία των πουλιών πριν την αναπαραγωγή και θα ήθελα να ξέρω τι είναι σωστό και κατάλληλο να τους δίνω αυτήν την περίοδο. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας! Φιλικά Αμβρόσιος!😎:)
 
Και τα δύο μπορείς να τα δίνεις. Τα δίνουμε ωμά.

Να προτιμάς το μπρόκολο, αφού αυτό άλλωστε προτιμούν περισσότερο τα πουλιά. Τρώνε και το άνθος και τα φύλλα εξίσου. Γενικά να προτιμάς φυλλώδη λαχανικά με σκούρο πράσινο χρώμα ή οποιοδήποτε άλλο λαχανικό έχει βαθύ χρώμα, όπως οι κόκκινες πιπεριές, τα καρότα, το παντζάρι κ. Α, καθώς είναι πιο θρεπτικά από τα υπόλοιπα.
 
το μπρόκολο και το κουνουπιδι ειναι εξαιρετικα, να τα κανεις σε κομματια, να τα βαζεις σε νερο με ξυδι για κανενα τεταρτο, να τα ξεπλενεις καλα, να τα στεγνωνεις και να τα δινεις.
μπορεις αν θελεις να τα δωσεις και βραστα, αλλα θα ηταν καλυτερα να προτιμας βιολογικα.
είναι πλούσια, σε αντιοξειδωτικά και λουτεινη, και σε βιταμινες. 😉
 
Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις σας! Αγαπητή erina, τα έχω δει κι εγώ αυτά τα πινακάκια και έχω βοηθηθεί πολύ από αυτά! Ωραία, σε λίγες μέρες θα αρχίσω να τους τα προσφέρω! Ευχαριστώ πολύ και πάλι!
 
ανετα μπορεις να δινεις και κουνουπιδι και μπροκολο.

εγω δινω μπροκολλο, κοψε ενα μικρο κομματι και κρεμασε το στο κλουβι ωμο.

μην μπαινεις ποτε σε διαδικασια να βραζεις η να επεξεργαζεσαι τις τροφες των πουλιων.

το καλυτερο ειναι να τα δινεις ολα αγνα ετσι οπως τα προσφερει απλοχερα η φυση
 
Ωραία! Δηλαδή μπορώ άνετα να τα τους τα δίνω ωμά! Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου xaris1993! Όντως κι εγώ έχω ακούσει ότι το μπρόκολο είναι υπέρ-πολύτιμο!
 
Εγω κουνουπιδι δεν δινω, δινω ομως αρκετα συχνα μπροκολο που ειναι απο τις μεγαλυτερες πηγες βιτΑ αν εχεις λευκα καναρινια την χρειαζονται πολυ, Απο το μπροκολο να δινεις κυριως τα φυλλα εχουν πολυ περισοτερη βιταμινη απο τον ανθο, οτι λαχανικο η φρουτα και να δινεις θα το δινεις ΩΜΟ και ΠΑΝΤΑ να το πλενεις πολυ καλα οπως και να το στεγνωνεις. ( βαζεις για μιση ωρα τα λαχανικα μεσα σε νερο με ξυδι τα ξεπλενεις και μετα τα στεγνωνεις )Λαχανικα που δεν κανεις να δινεις ειναι ολα τα οξυνα(λαχανο, λεμονι) γιατι τους δημιουργουν θεμα στο στομαχι,.
 
Ναι, ναι μην ανησυχείς, έχω διαβάσει ποιά λαχανικά και φρούτα επιτρέπονται και ποιά όχι. Οπότε αύριο θα πάω να αγοράσω άφθονο μπρόκολο και να τους βάλω. Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Καλή συνέχεια με τα πουλάκια σας!
 
Εμεις οπωσδηποτε καθε παρασκευη που παει η μαμα μου λαικη και φερνει φρεσκο μπροκολο τρωμε μπροκολακι και τρελαινομαστε! Δεν αφηνουν ιχνος! Κουνουπιδι τους δινω πιο αραια αλλα και αυτο το τιμανε! Θα εντυπωσιαστεις απο ποσο θα τους αρεσει το μπροκολο! 😉
 
Αλήθεια, ε; Τους αρέσει τόσο πολύ το μπρόκολο; Δηλαδή δώσε τους μπρόκολο και πάρε τους την ψυχή ένα πράγμα! 😀 Αγαπητή μου Αλίκη κι εγώ πρήζω την μαμά μου να μου πάρει μπρόκολο για τα πουλάκια γιατί έχω διαβάσει ότι τους αρέσει πολύ! Και πάλι ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας παιδιά! Κ. Σταύρο σας ευχαριστώ πολύ για το χρήσιμο άρθρο που μου στείλατε! Φιλικά Αμβρόσιος!
 
Μπρόκολο του του γένους Βράσσικα. ! Σύμφωνα με τα λεγόμενα διατροφολόγον, το μπρόκολο θεωρείτε ο "Βασιλιάς των λαχανικών" μακράν... εξ’ αιτίας των αντιοξειδωτικών και αντικαρκινικών του ιδιοτήτων ! Στην δεύτερη θέση τοποθετούν το κουνουπίδι και στην τρίτη το Λάχανο!

DSCN0089-mikri.jpgDSCN0084.jpg
 
Γειά σας παιδιά! Αγαπητέ kostantakis, ευχαριστώ πολύ για τις φωτογραφίες που μου έστειλες! Εσύ είσαι αυτός που στο youtube έχεις βάλει βίντεο από μια μεγάλη κλούβα πουλιών που είναι στο Ηράκλειο Κρήτης; Αν είσαι εσύ χαίρομαι πολύ που συνομιλούμε! Καλή συνέχεια σε όλους με τα πουλάκια σας! Φιλικά Αμβρόσιος!
 
Αμβροσιε ναι εκεινος ειναι, δεν ειναι μονο η κλουβα ειναι και ολα τα αλλα που εχει κανει! Κυριε Αλεξ το κρεμμυδακι δεν εχει θεμα που φυτρωνει ειχα διαβασει οτι δεν κανει καλο στα πουλακια!~..
 
Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις συμβουλές σας! Οποιαδήποτε άλλη άποψη έχετε, γράψτε μου. Μου αρέσει και έτσι να συζητάμε!
 
Αμβρόσιε αυτός ο... μαστοράκος είμαι βρε! :D

Χάρηκα και εγώ, να σαι καλά !

Γιάννη κρεμμυδάκι δεν έχω δώσει ποτέ μου γιατί έχω ακούσει ότι προκαλούν εμετό, διάρροια, πεπτικά κ. Α!
Παρόλα αυτά η χρήση περιορισμένης ποσότητας κρεμμυδιού ή σκόρδου στο νερό, θεωρείτε γενικά αποδεκτή για πρόληψη κατά των μυκήτων !
 
Βασικά κι εγώ ποτέ δε θα μου περνούσε από το μυαλό να τους προσφέρω κρεμμύδι. Εγώ τους δίνω προς το παρόν σπνάκι και μαρούλι, αλλά θα προσθέσω στην διατροφή τους μπρόκολο,ραδίκι, αντίδι και διάφορα άλλα φρούτα. Κύριε Κωνσταντάκη(άμα μπορείτε πείτε μου και το μικρό σας για να γνωριστούμε καλύτερα, βλέπω συνέχεια τα βίντεο που ανεβάσατε με τα πουλάκια και έχω λατρέψει την κλούβα σας! Κάνετε πολύ καλή δουλειά! Να χαίρεστε τα πουλάκια σας και καλή συνέχεια! Πάντα τέτοια να βλέπουμε! Περιμένω πάλι τις απαντήσεις σας!
 
Αμβροσιε και τσουκνιδακαι ταραξακο ειναι πολυ υγιεινα, αν δεν βρισκεις φρεσκα μπορεις να δινεις και αποξυραμενα ειναι εξισου καλα
 
Back
Top