Αναπαραγωγή Κάνουν αυγά αλλά τα σπάνε ή τα τρώνε

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης chripana
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

chripana

PB New Member
Εγγραφή
14 Οκτ 2018
Μηνύματα
7
καλησπερα σας. Πριν δυο εβδομαδες περιπου εκαναν 2 αυγα αλλα πεσανε κατω. τα πηρα και τα εβαλα στη φωλια και την ιδια μερα το ενα ελειπε και το αλλο το βρηκα σπασμενο εξω απτη φωλια. Προχτες εκανε αλλο ενα αυγο μεσα στη φωλια. καθοταν το ζευγαρι μεσα στη φωλια πανω στο αυγο και σημερα ελειπε το αυγο το βρηκα στο πατο του κλουβιου σπασμενο και διεκρινα μονο το τσοφλι. Γιατι το κανουν αυτο; το τρωνε η το πετανε; σας ευχαριστω εκ των προτερων και αναμενω απαντηση με αγωνια γιατι εχω στεναχωρηθει πολυ.
 
γεια σας και ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον σας. εχω παραδεισια ζεμπρακια, ζουν σε κλουβι, προετοιμασια δεν εκανα(δεν ηξερα οτι πρεπει να κανω), εχω βαλει φωλια κλειστη σαν ινδιανικη μοιαζει μου την εδωσαν απο petshop. Οσο για την ηλικια δε γνωριζω, ουτε καν σκεφτηκα να ρωτησω για να ειμαι ειλικρινης οταν τα αγορασα. Βασικα ειμαι εντελως αρχαρια και αποτι καταλαβα εχω κανει αρκετα λαθη.
 
Δεν είχα ποτέ αυτό το είδος, αλλα θα σου πω οτι για όλα τα πουλάκια που έχουμε στη συντροφιά μας θα πρέπει να ακολουθούμε βασικές διαδικασίες 'ωστε να αποφύγουμε αποτυχίες και να μη βάζουμε σε ταλαιπωρία τα ζευγαράκια μας χωρίς αποτέλεσμα.
Πριν προχωρήσουμε σε αναπαραγωγή...
θα πρέπει να έχουμε φροντίσει για ένα ευρύχωρο κλουβί
Θα πρέπει να κάνουμε διατροφική προετοιμασία για ΄περίπου 1 μηνα ώστε το ζευγάρι μας να έχει εφόδια για την επίπονη διαδικασία που τα βάζουμε... Μέσα από λαχανικά, αυγοτροφή, σουπιοκόκαλο, φύτρα σπόρων, αυγό σφικτό κ. Α θα πάρουν όλα αυτά που χρειάζονται και θα τους δημιουργηθεί το αίσθημα της αφθονίας οπου θα τα ωθήσει να αναπαραχθούν.
Φροντίζουμε να τοποθετήσουμε το κλουβί σε ένα ήσυχο μέρος με αρκετό φως και δε τα ενοχλούμε ώστε να νιώσουν ασφάλεια και να προχωρήσουν ανενόχλητα στη γέννα τους
Παρακολουθούμε το ζευγάρι μας και βλέπουμε αν υπάρχουν δείγματα ότι προχωράνε σε γέννα... Ταΐσματα ή ζευγαρώματα...
Τοποθετούμε φωλιά που έχει κατασκευαστεί για το είδος που έχουμε και προσπαθούμε να είναι προσβάσιμη σε εμάς ώστε να μπορούμε να την ελέγχουμε ή να επέμβουμε, μόνο αν χρειαστεί.Βολεύουν πολύ εκείνες που τοποθετούνται εξωτερικά...

Οι λόγοι που μπορεί να είχες αυτά τα αποτελέσματα είναι οτι ίσως τα πουλάκια είναι άπειρα...ή δε νιώθουν ασφάλεια...ή δεν είναι καλά προετοιμασμένα και νιώθουν οτι δε θα καταφέρουν να φέρουν εις πέρας τη γέννα...ή μπορεί να είναι έτοιμο το κορίτσι και ανέτοιμο το αγόρι, με αποτέλεσμα να πετάει τα αυγά εκτός φωλιάς.

Διάβασε διάφορα συζητήσεις που υπάρχουν στο φόρουμ και αναφέρονται στο είδος αυτό ώστε να δεις και να διορθώσεις τυχόν λάθη ή παραλείψεις.
 
σας ευχαριστω πολυ για τον χρονο που διαθεσατε και μου γραψατε με λεπτομερειες ολοκληρο κειμενο, το εκτιμω ιδιαιτερως. με βοηθησατε πολυ σαν αρχικο σταδιο και θα κανω πραξη την καθε σας λεξη. Βασικα το αυγο δεν μου το τρωνε και μου κανει εντυπωση. Ολα τα υπολοιπα τους τα εχω σαν διατροφη συν τις βιταμινες τους και τα στικακια τους. εχω ξεκινησει ηδη και διαβασω συζητησεις και ευελπιστω στην επομενη γεννα η οποια θεωρω οτι θα ειναι συντομα, να την βγαλω εις περας. καληνυχτα σας.
 
Back
Top