Φροντίδα Κάνουν παρέα τα ringneck με τα lovebird;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Semina A
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Semina A

PB New Member
Εγγραφή
13 Φεβ 2021
Μηνύματα
100
Πόλη
Βόλος
Γεια σας,
Εδώ και περίπου 6 μήνες έχω ένα θηλυκό ringneck που τώρα τελευταία έχουμε αρχίσει να δενόμαστε , δηλαδή τρώει από το χέρι μου και καμιά φορά ανεβαίνει πάνω μου (μόνο για να φαει).Την βγάζω έξω καθημερινά για ώρες και όταν λείπω από το σπίτι της βάζω μουσική.Ομως κάθε φορά που πάω δίπλα από το κλουβί της φεύγει και πολλές φορές με δαγκώνει.
Τώρα τελευταία έχω βρει ένα αρσενικό lovebird που έχει κινήσει το ενδιαφέρον όλης της οικογένειας. Αυτο που θέλω να ρωτησω είναι αν είναι καλή ιδέα να το πάρω, αν θα επηρεάσει την σχέση μου με το ringneck μου και αν μπορώ να το βάλω στο ίδιο δωμάτιο με το άλλο παπαγαλάκι.
 
αν θα επηρεάσει την σχέση μου με το ringneck μου και αν μπορώ να το βάλω στο ίδιο δωμάτιο με το άλλο παπαγαλάκι.
Αν αφιερώνεις χρόνο και το ρινγκνεκ σσου τότε δεν νομίζω ότι θα πεηρεαστεί αρνητικά η όποια σχέση έχετε αναπτύξει. Το άλλο πουλάκι θα μπορεί να μπει στο ίδιο δωμάτιο σε δικό του φυσικά κλουβί (ξεχωριστό) μετά απο καραντίνα. https://community.petbirds.gr/threads/Καραντίνα-στα-πτηνά.17677/

Θα χρειάζεται προσοχή στις εξόδους τους λόγω της διαφοράς μεγέθους ή να βγαίνουν ξεχωριστά και με επίβλεψη διότι ακόμη και μέσα απο τα κάγκελα μπορεί να δαγκωθούν πόδια πολύ άσχημα αν κάποιο προσγειωθεί πάνω στο κλουβί του άλλου.
 
Δηλαδή πιστεύεται πως δεν υπάρχει περίπτωση να είναι φίλοι και να μην δαγκώνουν το ένα το άλλο;
 
@Semina A Αυτό δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε ούτε να το απαντήσουμε με ασφάλεια ώστε να μπορέσεις να πάρεις κάποια απόφαση. Το γεγονός είναι ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην αλληλεπίδραση πουλιών διαφορετικού μεγέθους.
 
Ναι δίκιο έχεις και είναι αρκετά επιθετικη δηλαδή να φανταστείτε μια μέρα είχε κολλήσει το δάχτυλο της κάπου και για να φύγει το έκοψε με το ράμφος της
 
Back
Top