Φροντίδα Κάντε δώρο μια φωλιά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Georgina
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Georgina

PB Supporter
Εγγραφή
11 Σεπ 2006
Μηνύματα
6.134
Πόλη
Αθήνα
Αν θέλετε να κάνετε ένα πρωτότυπο, όμορφο αλλά και χρήσιμο δώρο στους φίλους σας, χαρίστε τους μια φωλίτσα!

Το μικρό αυτό απλό ξύλινο σπιτάκι προορίζεται για να στεγάσει μια φτερωτή οικογένεια και μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα ψηλό δέντρο του κηπου μας ή σε ένα δέντρο κοντινού παρκου, προσφέροντας ατέλειωτες ώρες ευχάριστου bird watching.

Ειναι μια εύκολη κατασκευή, ειδικά για όσους ασχολούνται ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά με την ξυλουργική και θα δώσει μεγάλη χαρά όχι μόνο στους φίλους σας, αλλά θα έιναι και ιδιαιτερα χρήσιμο για τα πουλάκια τις παγωμένες χειμωνιάτικες νύχτες! Στολίστε το ανάλογα με το γούστο σας και τοποθετήστε το σε προφυλαμένο απο τον άνεμο σημείο!

Γιατι τα δώρα δεν μετριούνται με την τιμή τους αλλά με την αξία τους!
 

Συνημμένα

  • Folitsa.webp
    Folitsa.webp
    42,6 KB · Προβολές: 111
μου αρεσουν πολυ αυτα τα θεματα που κανεις... Ειναι πολυ συνεσταλμενα και διχνεις τα συναισθηματα σου απεναντι στα πουλια! Εδω ομως θελω να ρωτησω κατι... Τα πουλια κανουν φωλιες την ανοιξη το χειμωνα ομως δεν κριβονται κατω απο τα δεντρα;δηλαδη θα πανε μεσα στην φωλια και θα την χτισουν;
 
Τα πουλιά στις πόλεις δυσκολέυονται όλο και περισσότερο να βρούν υλικά να φτιαξουν τις φωλιές τους. Πολλά βρίσκουν καταφύγιο σε φυσικές κοιλότητες δέντρων, χαλασμάτων, κτηρίων, όχι μόνο για την αναπαραγωγή τους αλλά και να προστατευτούν από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Με τις φωλίτσες αυτές βρίσκουν ένα ασφαλές καταφύγιο και απο τους φυσικούς τους εχθρούς. Υπάρχουν πολλά είδη πουλιών μεταξύ των οποίων καλόγεροι, γαλαζοπαπαδίτσες, μυγοχάφτες που προτιμούν αυτές τις τεχνητές φωλιές! Μπορούν να κρυφτούν ακόμα και μέσα σε κρεμασμένες κάλτσες ή στο κουτί του ταχυδρομείου! 🙂 Τι καλυτερο λοιπον για τα πουλάκια αυτά!

Ασε που αν μένει κανείς στην επαρχία κοντά σε δάσος, μπορεί να επισκεφτούν τις φωλίτσες και σκιουρακια!
 
Για τους καλλιτέχνες της συντροφιάς μας, μερικές ακόμα ιδέες για σχέδια φωλιών!
 

Συνημμένα

  • Φωλιές!!! 003.webp
    Φωλιές!!! 003.webp
    35,2 KB · Προβολές: 94
Τζωρτζινα πολυ καλη ιδεα για δωρο! Και για οσους δεν ειναι των κατασκευων, πωλουνται πλεον και σε μεγαλα pet shops ετοιμες για συναρμολογηση αλλα και για ενα ωραιο περιτυλιγμα δωρου

Φωλιές για αγριοπούλια
 
πολυ καλη και χρησιμη κατασκευη. Για οσους εχουν βεβαια καποιο δεντρο στην περιοχη τους...
 
Και γιατί όχι να τη βάλουμε και στη βεράντα μας, ψηλά σε έναν τοίχο, θα βρούνε προστασία απο το κρύο πολλά πουλάκια τώρα που έρχεται χειμώνας.
 
Μια πολυ ομορφη φωλια απο παρκο στη Σερβια. Τη φωτογραφισα το 2005 που ειχα παει!
 

Συνημμένα

  • Serbia 073.webp
    Serbia 073.webp
    32,1 KB · Προβολές: 78
  • Serbia 074.webp
    Serbia 074.webp
    48,9 KB · Προβολές: 95
  • Serbia 076.webp
    Serbia 076.webp
    61 KB · Προβολές: 80
Back
Top