Φροντίδα Κάνω καλά που βγάζω τα καναρίνια μου έξω;

sotiris1989

PB New Member
Εγγραφή
16 Δεκ 2022
Μηνύματα
87
Πόλη
περιστερι
Καλησπερα.Τωρα το πρωι βγαζω τα πουλακια εξω και τα εχω μεχρι μια συγκεκριμενη ωρα μεχρι της 6 ..μετα ομως τα μαζευω μεσα λογο του κρυου ....Κανω καλα που τα βαζω μεσα η πρεπει να τα εχω μονιμα εξω ?
 
Καλημέρα. Κανονικά θα πρέπει να επιλεχθεί να τα έχει κανείς τα πουλιά είτε μέσα είτε έξω από το σπίτι μόνιμα. Το "έξω" έχει το πλεονέκτημα της επαφής με το φυσικό διάχυτο φως (σύνθεση βιταμίνης D από τον οργανισμό τους), καθώς και της φυσιολογικής διάρκειας ύπνου τους (ξύπνημα με την ανατολή, ύπνος με το σούρουπο) που βελτιώνει την κατάσταση υγείας τους, τα κρατά δε ρυθμισμένα σωστά στις διάφορες φάσεις του ετήσιου κύκλου ζωής τους, πτερόρροια, ανάπαυση, αναπαραγωγή, ανάπαυση. Επομένως καλύτερα να βρίσκονται έξω. Το 'έξω' έχει το μειονέκτημα ότι τα πουλιά θα πρέπει να είναι προστατευμένα κυρίως από τους διάφορους ιπτάμενους και μη θηρευτές, από τα κουνούπια ομοίως καθώς μεταφέρουν την ασθένεια της ευλογιάς, και από ακραίες θερμοκρασίες (καύσωνας, παγετός), αλλά και από τα ρεύματα αέρος. Συμπερασματικά λοιπόν θα έλεγα να εντοπιστεί ένα κατάλληλο σημείο σε εξωτερικό χώρο, που να μην βρίσκεται σε ρεύματα αέρος και επίσης να μην το χτυπά απευθείας ο ήλιος και εκεί να γίνει μια κατασκευή προστατευτική για τα πουλιά.
Το μέσα - έξω ειδικά τώρα τον χειμώνα, με την έντονη διαφορά θερμοκρασιών που επικρατούν στους δύο χώρους είναι ό,τι χειρότερο.
 
Back
Top