Γενικά Κάπνισμα στο χώρο εκτροφής καναρινιών

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης RED
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

RED

Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα και καλό μήνα σε όλους.
Θα ήθελα να θέσω προς συζήτηση ένα θέμα σχετικά με την (βλαβερή) συνήθεια του καπνίσματος στον χώρο εκτροφής των καναρινιών ή απλά στον χώρο διαμονής τους.
Έχω διαβάσει οτι ο καπνός βλάπτει την υγεία των πουλιών (εδω βλάπτει του ανθρώπου) χωρίς όμως να αναφέρονται περισσότερες πληροφορίες.
Θεωρώ πως η συζήτηση του θέματος θα βοηθήσει όλους τους φίλους του site ακόμη και όσους δεν αφορά άμεσα.
Ελπίζω όσοι έχουν γνώση περί του θέματος να καταθέσουν την άποψη και εμπειρία τους.

Ευχαριστώ.

Το αναπνευστικό σύστημα των μικρών πουλιών είναι πολύ ευαίσθητο. Γι' αυτό τα είχαν στα ορυχεία ώστε να εντοπίζουν τις διαρροές βλέποντας απλά το καναρίνι που είχαν στο τούνελ. Αν το έβλεπαν νεκρό, ακόμα και αν οι άνθρωποι δεν αισθάνονταν τη μυρωδιά του αερίου, σήμαινε ότι υπήρχε διαρροή.

Σωστα! Εχω διαβασει και αρθρα που υποστηριζουν οτι το καπνισμα επηρεασε κατοικιδιους παπαγαλους και τους προκαλεσε να αρχισουν να μαδανε τα φτερα τους. Επισης καλο ειναι για οσους καπνιζουνε και εχουν πουλια που τα πιανουνε η παιζουνε μαζι τους βαζοντας τα χερια στο στομα των πουλιων να πλενουνε τα χερια τους πριν διοτι η νικοτινη μενει στα δαχτυλα.

Συμφωνω οτι το καπνισμα βλαπτει τα καναρινια και σε μεγαλο βαθμο μαλιστα ασε που αμα εθιστουν μπορει να σου ζητανε και τζουρα. Και τζουρα με την τζουρα θα ρθει και το πακετο και βαλε και αλλα εξοδα. Γι' αυτο λοιπον κομενο το καπνισμα σε χωρους με καναρινια.

*Να προσθέσω ότι έχω διαβάσει σε βιβλίο ότι η παραμονή ειδικά καναρινιών σε κουζίνα που μαγειρεύουμε και ειδικά με τηγάνι ΑΝΤΙΚΟΛΗΤΙΚΟ τα αέρια που εκλύονται συχνά οδηγούν σε θάνατο.
*Φανταστείτε το κάπνισμα τι κάνει στα καναρίνι και τα αντικολητικά μακροχρόνια σε εμάς.
* Επιπλέον όλα τα πτηνά στο αναπνευστικό είναι πιο ευαίσθητα από τον άνθρωπο. Γιαυτό το λόγο στον Α΄ΠΠ χρησιμοποιούσαν... Κότες και περιστέρια για να ανιχνεύσουν χημικά αέρια, καθώς πεθαίναν άμεσα και οι στρατιώτες προλαβαίναν να φορέσουν προσωπίδα.

ειναι φυσικο το καπνισμα να βλαπτει τα καναρινια μας αφου κανει ζημια σε εμας που ειμαστε ενας μεγαλος οργανισμος φανταστητε στα καναρινια τι ζημια θα προκαλει.

Πιστεύω πως δεν υπάρχει λόγος να εκθέτουμε τα πτηνά μας όπως εκθέτουμε τον εαυτό μας αρκετοί απο εδώ μέσα στον καπνό που φουμάρουμε και δεν είναι και δα τόσο δύσκολο να πάμε σε κάποιον άλλον χώρο να κάνουμε το τσιγάρο μας ή στην τελική να αφήσουμε την μαγεία των πτηνών μας να μας αποσπάσει για λίγο απο το τσιγάρο!

Φανταστείτε οτί παθαίνουν ζημιά στο αναπνευστικό τους και όχι μόνο και από την κακή ποιότητα αέρα που υποτίθεται είναι δικιά τους μυρωδιά. Πόσο μάλλον ο καπνός του τσιγάρου μας! Αλλά πέραν αυτού εμείς έχουμε την επιλογή να το κάνουμε και ας μας βλάπτει τα πουλιά όμως είχαν δικαίωμα να βρίσκοντε ελεύθερα και τους το στερίσαμε, άρα ας τους έχουμε καλή και υγείη περιποίηση!

Συμφωνω με ολους σας. Ευτυχως το εκοψα το τσιγαρο και δεν θα νιωθω ενοχες τωρα!

Ευτυχώς που κι εγώ μετά 43 χρονια το έκοψα.
Σήμερα συμπληρώνω τρεις (3) Μήνες.
Είναι από τα απίστευτα κι όμως αληθινά!
Κόψτε το όλοι παιδιά.
Δεν είναι καθόλου δύσκολο. Για να το λέω εγώ κάτι ξέρω.
Φιλικά παππου Κώστας

Σχετικά θέματα

Back