Φροντίδα Κάποια συμβουλή γα να ανέβει στο χέρι μου;

christina07

PB Member
Εγγραφή
14 Απρ 2020
Μηνύματα
1.213
Πόλη
Κομοτηνή
Από τοτε που φτιάξαμε το σταντ ο μικρός μου δεν ξεκολλάει από εκεί πέρα. Τα πάμε σαφώς καλύτερα (να ναι καλά οι συμβουλές σας) και υπάρχει πρόοδος (βάζω το χέρι μου στο κλουβι και μόνο το κοιτάει, σιγά σιγά τον πλησιάζω. Μάλιστα χτες παραλίγο να προσγειωθεί από το σταντ πάνω μου). Η ερώτηση μου είναι η εξής: όταν ανεβαίνει στο σταντ και προσφέρω το χέρι μου για να ανεβεί πετάει και μπαίνει μέσα στο κλουβι. (Φυσικά εγώ τον αφήνω όταν μπαίνει στο κλουβι)Να κρύψω ή να απομακρύνω το κλουβι;(έτσι με συμβούλεψαν να κάνω) Κάθε συμβουλή θα βοηθούσε ως προς την εξοικείωση του με τα χέρια μου!
 
Νομίζω το να μπορει να παει στο κλουβί τον κανει να νιώθει μεγαλυτερη ασφάλεια και του μειώνει το άγχος, δεν θα του το έκρυβα. Θέλουμε να επιλέξουν να μας εμπιστευτούν, οχι να μην εχουν που αλλου να πάνε και σε αυτό βοηθάει να εχουν παντα την επιλογη να φυγουν και να ησυχάσουν. Προσπάθησε να αυξήσεις το κίνητρο (πχ κεχρί αν το λατρεύει μονο στο χέρι πουθενα αλλού) και να του προτεινεις το χέρι στην μια άκρη του σταντ, όχι καταπανω του(οποτε θα έφευγε) ωστε να το βλέπει και να έρθει αυτος οταν νιώσει έτοιμος. Μπορει να μην ερθει αρχικά, αστον και ξαναδοκιμασε σε 5 λεπτά κλπ.
[automerge]1591614352[/automerge]
Μπορεί να σου φανεί αστείο αλλά με εχει βοηθήσει πολύ συχνά : εκτος του να μιλας ήσυχα δοκίμασε να χασμουριεσαι, να ξυνεις το κεφάλι σου, να " τρίβεις το ράμφος σου" ανοιγοκλεινοντας το στομα και να κάνεις σαν να καθαριζεσαι κλπ, αν σε αντιγράψει σημαίνει οτι πήρε το μήνυμα. Έτσι λένε και μεταξύ τους "ολα καλά, αράζω εγω" 😉
 
Τελευταία επεξεργασία:
@myr κατάλαβα σε ευχαριστώ! Σίγουρα θέλω να έρθει επειδή με εμπιστεύεται και όχι να τον αναγκάσω (θα το είχα κάνει ήδη μέσα στο κλουβι) ως κίνητρο έχω το μήλο που το λατρεύει και κυριολεκτικά ορμάει για να το πάρει πάντα βέβαια από το χέρι μου.

το έχω παρατηρήσει.. Προσπαθώ πάντα να του δείχνω ότι «Μοιάζουμε» και ότι είμαστε φίλοι. Κάνω τις ίδιες κινήσεις που κάνει και προσπαθώ να του δείξω ότι τα χέρια μου είναι όπως τα φτερά του ας πούμε. Πολλές φορές τον έχω δει να με αντιγράφει κυρίως όταν δοκιμάζω μπροστά του φρούτα (τραγικό χαχα)

σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου θα τις ακολουθήσω!
 
Back
Top