Φροντίδα Κάποιες ανησυχίες - απορίες για το νέο μου κοκατίλ

Mitsosxatz

PB New Member
Εγγραφή
14 Νοε 2018
Μηνύματα
27
Καλησπερα σε ολους, πριν απο 3 μερες αγορασα ενα κοκατιλ, θα ηθελα να σας πω καποιες ανησυχιες μου αποριες μου γιατι διαβαζω πολλα στο ιντερνετ αλλα θεωρω πως καποιος που ηδη εχει μπορει να βοηθησει περισσοτερο.
Πριν απο 3 μερες λοιπον αγορασα απο πετ σοπ, ενα θυληκο κοκατιλ, πολυ ησυχο και ηρεμο. Μαζι πηρα ενα μεγαλο κλουβι, 2 ταιστρες, ποτηστρα, χωμα για το πατο του κλουβιου, τροφη για παπαγαλο που μου συστησαν απο το πετ σοπ καθως και ενα καθρεφτη. Εχω τοποθετησει το κλουβι σε ενα επιπλο λιγο ψηλο στην ακρη του σαλονιου γιατι ειναι πολυ φοβιτσιαρα οταν πηγαινουμε κοντα της και θεωρησα πως απο εκει θα μπορει να μας παρατηρει και να μας συνηθισει. τρωει αρκετα, κανει την αναγκη του αλλα απο οτι βλεπω δεν πινει νερο. Δεν ειμαι σπιτι ολη μερα για να σας πω με βεβαιοτητα αλλα παρατηρω τη σταθμη του νερου και ειναι σχεδον στο ιδιο σημειο αν οχι ακριβως στο ιδιο σημειο.. Υστερα ουτε λογος για καποια επαφη. Μαλλον ειναι πολυ νωρις φοβαται πολυ ακομα και αν βαλω το χερι μου για να παρω τη ταιστρα και να φυσηξω τα τσοφλια απο τους σπορους. Συνηθως φευγει στην αντιθετη πλευρα του κλουβιου η σκαρφαλωνει και με εχει πλατη. Δεν κελαιδαει ουτε βγαζει καποιο ηχο ειναι πραγματικα σαν να μην υπαρχει μεσα στο σπιτι. Θα ηθελα λοιπον να ρωτησω καποια συμβουλη για να το πλησιασω, τι θα επρεπε να κανω για να μην με φοβαται, αν θα επρεπε να το βγαλω απτο κλουβι, αν θα επρεπε να του κοψω τα φτερα οπως διαβασα για να μην πεταξει και τραυματιστει. Καποια συμβουλη για εμενα τον πρωταρη λοιπον;
 
Καλησπέρα και καλως ήρθες και εγώ είχα αυτές τις απορίες όταν πρώτο πήρα τους παπαγάλους αλλά από ότι ρώτησα και έμαθα θέλουν σχεδόν ένα μήνα να συνηθίσουν τον χώρο όποτε έχεις χρόνο ακόμα και πολύ υπομονή. Και σιγά σιγά θα γίνουν όλα θέληση να υπάρχει. Τωρα με το θέμα που άνοιξες θα ακούσεις πολλές συμβουλές αλλά πατά και αναζήτησή εδώ μέσα για τα κοκατιλ και θα ενημερωθείς πλήρως αλλά και ότι απορία έχεις έχει έδω και έμπειρους ανθρώπους να σε διαφωτίσουν σε κάθε απορία.
Ανέβασε και καμία φωτό να την δούμε.
 
Το μαγαζί μου είπε ότι είναι 5 μηνών. Διαβάζω πολύ αυτές τις μέρες και έχω βάλει στο προγραμμα να κάθομαι τουλάχιστον μια ώρα δίπλα στο κλουβί και να του μιλάω με ήρεμη φωνή για να με συνηθίσει. Επίσης στα άμεσα σχέδια μου είναι να αγοράσω εσωτερική ταιστρα και ξύλινο κλαδί για να κάθεται. Θα ήθελα να ρωτήσω επίσης αν το Κλουβι είναι μικρό η κανονικό για την Κοκη μου.

 

Συνημμένα

  • 46256985_2277227739177544_7936606474992615424_n.webp
    46256985_2277227739177544_7936606474992615424_n.webp
    36,4 KB · Προβολές: 34
  • 46156050_258186148201839_7791842781214801920_n.webp
    46156050_258186148201839_7791842781214801920_n.webp
    43,4 KB · Προβολές: 31
Τελευταία επεξεργασία:
Καλησπερα και Καλως Ηρθες!

Φανταζομαι το πουλακι δεν εχει δαχτυλιδι, σωστα; Σου ειπε ηλικια ο πετσοπας;

Τα πουλια χρειαζονται χρονο για να εγκλιματιστουν στο νεο τους 'σπιτι' - γι αυτο δεν ειναι τοσο ενεργητικη οσο θα περιμενες. Θα πρεπει να εχεις υπομονη με τους παπαγαλους - πολλες φορες πολυ μεγαλη υπομονη.

Προσεχε εκει που εχεις βαλει το κλουβι και τα ρευματα απο πορτα - ο καιρος αλλαζει. Αν μπορεις να εχεις το κλουβι σε επιπλο / τραπεζι που το κλουβι να φτανει περιπου στο σαγονι σου, ειναι σχεδον ιδανικο. Το κλουβι θα πρεπει να ειναι σε ενα μερος που το πουλι να μην 'τρομαζει' - για παραδειγμα να μην εμφανιστεις *ξαφνικά* μπροστα του εσυ η καποιο αλλο μελος της οικογενειας σου απο το 'πουθενα' - νομιζω καταλαβαινεις τι θελω να πω.

Μιλα του με ηρεμη φωνη και περναγε λιγη ωρα μαζι του καθημερινα απλα μιλωντας του - κι εσυ, αλλα και τα αλλα μελη της οικογενειας σου. Αν δεις οτι κανεις κατι που το τρομαξει, απομακρυνσου σιγα - σιγα. Αυτη ειναι μια δυσκολη περιοδος 'προσαρμογης' για το πουλακι και θελει το χρονο του. Ξεκινησε με την ομιλια και τα υπολοιπα αργοτερα.

Θα πρεπει να βγαλεις μια φωτο του κλουβιου και του πουλιου, ωστε να μπορεσουμε να δουμε αν ειναι καταλληλο το κλουβι αλλα και πως ειναι το πουλακι - οπως επισης πως εχεις βαλει τις πατηθρες και καποια αλλα πραγματα, ωστε να μπορεσουν να προτεινουν τα παιδια εδω τι ειναι σωστο και τι θα βοηθησει περισσοτερο στη καλυτερη διαβιωση του.

Προσωπικα θα σου προτεινα να *αλλαζεις* τροφη, οχι να φυσας αυτα που εχει φαει και να προσθετεις.

Θα μπορεσεις να το 'πλησιασεις' οσο περναει ο καιρος. Να το πιασεις τωρα, κοψιμο φτερων η οτιδηποτε αλλο οχι - το μονο που θα καταφερεις ειναι να το τρομαξεις / στρεσαρεις μεχρι εκει που δεν παιρνει.

Στον πατο του κλουβιου, μπορεις να χρησομοποιησεις για υποστρωμα ρολο χαρτι κουζινας που ειναι λευκο. Αυτο βοηθαει ωστε και να δεις τις κουτσουλιες του - *πολυ σημαντικο*.

Θα ηθελες να γραψεις τι τροφη σου εδωσε ο πετσοπας, αν δεν σε πειραζει; Επισης προτου η αν καποιος αλλος αποφασισει να του βαλει φρουτα η λαχανικα, καλο θα ειναι να ρωτησεις - *πολλα ειναι ακαταλληλα*.

Δυστυχως αρκετες φορες τα κοκατιλ παθαινουν 'κρισεις' πανικου. Καποιο βραδυ για παραδειγμα μπορει να το ακουσεις να φτεροκοπαει στο κλουβι. Τσεκαρε το αμεσως. Πλησιασε το με απαλη φωνη και κυταξε το πουλακι προσεκτικα μηπως εχει τραυματιστει - συμβαινει κι αυτο δυστυχως.

Τελευταιο για να μην σε ζαλιζω. Προσεξε να ειναι μακρια απο τη κουζινα - 'τηγανισμα', μυρωδιες κλπ μπορουν να το βλαψουν.

Να σου ευχηθω να σου ζησει!

Να εισαι καλα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Kαλορίζικο και με υγεία! Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι άλλο απο αυτά που κάνεις ήδη. Είναι ακόμη πολύ νωρίς για έξοδο απο το κλουβί. Αστο να συνηθίσει εσάς και τον χώρο και βλέπεις πώς θα πάει. Ούτε υπάρχει λόγος να το πιάσεις για να ψαλιδίσεις τα φτερά πτήσης σε αυτή τη φάση, είσαι και αρχάριος όπως λες οπότε καλύτερα να το αφήσεις προς το παρόν.
Η ποτίστρα πρέπει να βρίσκεται ακριβώς δίπλα σε μια πατήθρα. Ανήκει σε εκείνα τα αυστραλιανά είδη που ζουν σε ξηρές περιοχές κι επειδή είναι φτιαγμένα να περνούν περιόδους με λιγοστό νερό δεν πίνουν και πάρα πολύ. Μάλλον δεν το βλέπεις κιόλας.

Για το φύλο έχω αμφιβολία καθώς η μετάλλαξη αυτή δεν έχει σεξουαλικό διμορφισμό. Θα πρέπει να περιμένεις να δεις αν κάνει διάφορους ήχους και σφυρίγματα.
 
Μητσό νομίζω ότι τα παιδιά σε κάλυψαν!

Το μόνο που έχω εγώ να προσθέσω, επειδή είσαι αρχάριος και επειδή όπως είπες έχεις διαβάσει πολύ, καλό είναι να διαβάσεις άλλο λίγο!
Δες αυτό το άρθρο https://community.petbirds.gr/threads/Οδηγός-φροντίδας-παπαγάλων.26295/ μέσα σε αυτό θα βρεις και άλλα πολύ χρήσιμα άρθρα και θέματα ( θα πατάς πάνω στα έντονα γράμματα).

Μη βιάζεσαι και όλα θα γίνουν με υπομονή και επιμονή!


Να σου ζήσει το μικρούλι σου!
 
Το πουλακι δεν ειχε δαχτυλιδι και την ηλικια μου την ειπε ο πετσοπας. Ηταν στο κλουβι μαζι με ενα αρσενικο. Η τροφη που μου εδωσε ειναι χυμα αλλα απο οτι ειδα εχει κεχρι και σπορους. Πηρα τη πρωτοβουλια να του βαλω και ενα μικρο κομματι αχλαδι γιατι διαβασα οτι ειναι καλο αλλα δεν εβαλα αλλα φρουτα λαχανικα η αυγο μεχρι να βεβαιωθω τι πρεπει και τι οχι. Σημερα του εβαλα και ενα μπολακι με νερο σε περιπτωση που θελει να μπει μεσα. Το κλουβι το εχω σε ενα επιπλο περιπου 2 μετρα ψηλο οποτε μας βλεπει απο λιγο ψηλοτερα απτο σαγονι οπως μου ειπες.. Θα ανεβασω φωτογραφιες για να δειτε το κλουβι να μου πειτε αν χρειαζεται μεγαλυτερο αν εχω τα πραγματα σε σωστη θεση και αν θα επρεπε να βαλω κατι ακομα
Απο οτι καταλαβα θα πρεπει να βαλω το πλαστικο που παταει διπλα απτην ποτηστρα για να πινει και να μην παταει κατω στο κλουβι για να χρειαζεται να πιει νερο; να βγαλω το μπολακι απτο κεντρο η καλα εκανα;
 

Συνημμένα

  • 46137485_1928434257461473_5621779390628102144_n.webp
    46137485_1928434257461473_5621779390628102144_n.webp
    30,1 KB · Προβολές: 22
Απο τη στάθμη του νερού, δεν θα το καταλάβεις :) 2 σταγόνες πίνουν...
Για αρχή χρησιμοποίησε στον πάτο χαρτί κουζίνας να δεις κουτσουλιές και ούρα.
Έχε υπομονή και θα δεις τη σχέση σας να εξελίσσεται.
Πάρε ξύλινες πατηθρες και κανένα παιχνιδάκι.
Επίσης καλύτερα συσκευασμένη τροφή (σπόρους και πελλετς).
Ειναι πάντως κουκλί!
 
Πριν απο 3 μερες λοιπον αγορασα απο πετ σοπ, ενα θυληκο κοκατιλ,
Από τις φωτο που έβαλες πρόκειται για ένα cinnamon pied κοκατιλ... Που οπτικα δε μπορούμε και δε μπορεί ουτε ο πετσοπας να ξεχωρισει το φύλο... Εκτός αν γνωριζει τους γονεις του πουλιου ή έχει κάνει τεστ DNA (κάτι απίθανο πιστευω)
Άρα δε γνωρίζουμε ακόμα το φύλο του...

Μαζι πηρα ενα μεγαλο κλουβι, 2 ταιστρες, ποτηστρα, χωμα για το πατο του κλουβιου, τροφη για παπαγαλο που μου συστησαν απο το πετ σοπ καθως και ενα καθρεφτη.
Το κλουβί για 1 πουλάκι είναι οκκ αν κι εγω προτιμώ μεγαλύτερα κλουβιου όταν τα πουλάκια είναι άγρια γιατί αν δε καταφέρεις στο μέλλον να βγει από το κλουβι να πετάει στο δωμάτιο... Τουλάχιστον να έχει χωρό και να κάνει πεταγματάκια μέσα στο κλουβι.
Οι ταΐστρες δε φαίνονται αλλά είναι καλό να είναι με μεγάλο άνοιγμα για να χωράει άνετα το κεφάλι του και στην αρχή θα το βοηθήσει ώστε να εντοπίσει τη τροφή πιο γρήγορα.
Τι χώμα πήρες για το πάτο; Το κλουβί θα πρέπει να έχει σχάρα ώστε να μην έρχεται σε επαφή με τις ακαθαρσίες του... Οπότε και με χαρτί κουζίνας θα ήσουν μια χαρά,τοποθετημένο κάτω από τη σχάρα.
Ποια τροφή σου πρότειναν και πες μας αν είναι συσκευασμένη (του 1 κιλού) κάποιας εταιρείας ή χύμα σε διαφανές σακουλάκι.
Ο καθρέφτης που σου πρότειναν μόνο αρνητικά μπορεί να προσφέρει και θα σου έλεγα να τον αφαιρέσεις αν τον έβαλες στο κλουβί..


Εχω τοποθετησει το κλουβι σε ενα επιπλο λιγο ψηλο στην ακρη του σαλονιου γιατι ειναι πολυ φοβιτσιαρα οταν πηγαινουμε κοντα της και θεωρησα πως απο εκει θα μπορει να μας παρατηρει και να μας συνηθισει.
Το κλουβί είναι καλό να τοποθετείται σε μια φωτεινή γωνιά και τουλάχιστον η πλάτη του να ακουμπάει σε τοίχο ώστε να νιώθει ασφάλεια. Δε πρέπει να είναι σε σημείο που περνάμε συνέχεια ή που μπορεί να εμφανιζόμαστε μπροστά του ξαφνικά.
Το ύψος δε πρέπει να είναι πάρα πολύ ψηλά... Το ιδανικό είναι το πουλάκι να είναι στο ύψος των ματιών μας ώστε να υπάρχει καλύτερη επικοινωνία μεταξύ μας.

τρωει αρκετα, κανει την αναγκη του αλλα απο οτι βλεπω δεν πινει νερο. Δεν ειμαι σπιτι ολη μερα για να σας πω με βεβαιοτητα αλλα παρατηρω τη σταθμη του νερου και ειναι σχεδον στο ιδιο σημειο αν οχι ακριβως στο ιδιο σημειο..
Το πουλάκι είναι στρεσαρισμένο από τις αλλαγές και αυτό το κάνει ακόμα πιο δυστακτικό στα νέα δεδομένα...υπάρχουν φορές που κάνουν τα πουλάκια να φάνε και να πιούν νερό 2-3 μέρες, μετά από αλλαγή... Και συνήθως τα άγρια.

Υστερα ουτε λογος για καποια επαφη. Μαλλον ειναι πολυ νωρις φοβαται πολυ ακομα και αν βαλω το χερι μου για να παρω τη ταιστρα και να φυσηξω τα τσοφλια απο τους σπορους. Συνηθως φευγει στην αντιθετη πλευρα του κλουβιου η σκαρφαλωνει και με εχει πλατη.
Ειναι φυσιολογικό και θα χρειαστει πιθανόν πολύς χρόνος για να υπάρξει έστω μια αλληλεπίδραση... Θέλει πολύ υπομονη... Επιμονή και μεθοδικότητα ακολουθώντας αργά και σταθερά βήματα.

Δεν κελαιδαει ουτε βγαζει καποιο ηχο ειναι πραγματικα σαν να μην υπαρχει μεσα στο σπιτι.
Ειναι κυριευμένο από το στρές, αλλά μπορει να είναι και συμπεριφορά θηλυκού... Που είναι πιο ήσυχα.Αν είναι κορίτσι δε θα σου κελαηδάει στο μέλλον.

Θα ηθελα λοιπον να ρωτησω καποια συμβουλη για να το πλησιασω, τι θα επρεπε να κανω για να μην με φοβαται, αν θα επρεπε να το βγαλω απτο κλουβι, αν θα επρεπε να του κοψω τα φτερα οπως διαβασα για να μην πεταξει και τραυματιστει. Καποια συμβουλη για εμενα τον πρωταρη λοιπον;
Υπάρχουν πολλά θέματα εδώ στο φόρουμ που συζητάμε τη προσπάθεια προσέγγισης ενός άγριου πουλιου που έρχεται από ένα πετ σοπ... Αναζήτησε, διάβασε και αν δε κατανοείς κάτι, ανοίγεις νέο θέμα για να σου πούμε βήμα βημα πως θα το προσπαθήσεις...
Ξεκινας με το να του δωσεις χρόνο ώστε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα... Κλουβί, χωρο, ανθρωπους,θορυβους, φωτισμο,τροφή και ότι νεο του δόθηκε που δε γνωρίζει.
Δε κάνεις καμια απόπειρα να το βγάλεις εκτος κλουβιου αν δε καταφέρεις πρώτα τα πρώτα βήματα της εξημέρωσης του..Αν το κάνεις και το βγάλεις,θα καταφέρεις να το βάλεις σε κίνδυνο και πιθανον θα αρχίσει να πετάει τρομαγμένο και σα τρελο μέσα στο χώρο.
το κόψιμο των φτερών θα το σκεφτείς αργότερα και αν πρέπει να το κάνεις... Εγω δε θα στο συνιστούσα.Αν το κάνεις τώρα, θα του προσθέσεις περισσότερο στρες και άλλα ένα λόγο να γίνει πιο επιφυλακτικό και να μη σε εμπιστευτεί.

Το μαγαζί μου είπε ότι είναι 5 μηνών.
Αν το πουλάκι δε φοράει μεταλλικό δαχτυλίδι κάποιου χρώματος στο ποδαράκι του, αναφέροντας κάποια στοιχεία... Δε μπορείς να ξέρεις την ηλικία του. Και η ηλικία των 5 μηνών συμφέρει το πετσοπα να στη πει γιατί το πουλάει πιο εύκολα ώς νεαρό πουλί που ίσως καταφέρεις να το εξημερώσεις πιο εύκολα. Οπότε αν δεν έχει δαχτυλίδι, ούτε ηλικία μπορούμε να μάθουμε ποτε.

Διαβάζω πολύ αυτές τις μέρες και έχω βάλει στο προγραμμα να κάθομαι τουλάχιστον μια ώρα δίπλα στο κλουβί και να του μιλάω με ήρεμη φωνή για να με συνηθίσει. Επίσης στα άμεσα σχέδια μου είναι να αγοράσω εσωτερική ταιστρα και ξύλινο κλαδί για να κάθεται. Θα ήθελα να ρωτήσω επίσης αν το Κλουβι είναι μικρό η κανονικό για την Κοκη μου.
Συνέχισε να κάθεσαι κάπου κοντα για να σε συνηθίσει...
Οποσδήποτε ξύλινες πατήθρες και σε μέγεθος που θα βοηθάνε τα ποδαράκια του να πιάνεται σωστά.
Και κανένα παιχνιδάκι,ξύλινο ή σχοινένιο για να ασχολείται λίγο και να μη πλήττει..
Για το κλουβί σου είπα και παραπάνω... Οσο μεγαλύτερο,τόσο καλύτερο.

Να σου ζήσει και να έχετε μια καλή ζωή !
 
Καλως ήρθες και να σου ζήσει το νέο μέλος της οικογένειας.
Τα παιδιά νομίζω σε έχουν καλύψει αλλά είπα να πω κι εγώ δυο πράγματα μήπως σου φανούν χρήσιμα για μέλλον 🙂

1) Η τροφή που σου πρότεινε είναι ακατάλληλη. Πρέπει να την αντικαταστήσεις με μια επώνυμη τροφή πχ Manitoba , Vitakraft κλπ.

2) Όταν συνηθίσει λίγο τον νέο του χώρο, καλό είναι να του πάρεις κανα παιχνιδάκι να έχει να ασχολείται. Ο καθρέφτης είναι ακατάλληλος όπως σου είπαν γιατί μπορεί να αρχίσει να έχει εμμονή μαζί του νομίζοντας ότι είναι άλλο πουλί και γενικά θα του κάνει μόνο κακό αν αποφασίσει να ασχοληθεί με αυτόν.

3) Οπτικα μου φαίνεται μεγαλύτερο των 5 μηνών αν και δεν είναι απόλυτο αυτό. Απλά μου μοιάζει με ενήλικο πουλί. Ίσως έτσι ήξερε ο πετσοπας το φύλο του γιατί μπορεί να είχε δει αυγό η να ήταν ήσυχο σε σχέση με το άλλο (τα αρσενικά τα καταλαβαίνεις γιατί τραγουδάνε, δεν κάνουν μόνο φωνές ). Μπορεί βέβαια να ήταν και όλα τυχαία από ότι σου είπε. Πάντως σε αυτή τη μετάλλαξη δεν μπορείς να ξέρεις οπτικά το φύλο του. Μόνο η συμπεριφορά του θα σε βοηθήσει. :)

Σε γενικά πλαίσια για αρχάριος τα πας πολύ καλά και θα σου έλεγα να συνεχίσεις έτσι.
Μόνο να φροντίσεις να ασχολείσαι μαζί του κάθε μέρα ίδια ώρα μιας και οι παπαγάλοι είναι ζώα της συνήθειας καο του προγράμματος και τα βοηθάει να νιώσουν ασφάλεια :)
 
Sandy από vitakraft είναι η άμμος.
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τα μηνύματα σας. Συνολικά, θα αγοράζω συσκευασμένη τροφή, θα του πάρω παιχνίδι, θα του αντικαταστήσω τα πλαστικά με ξύλινα για να πατάει, θα του βάλω εσωτερική ταΐστρα, θα του μιλάω κάθε απόγευμα για τουλάχιστον μια ώρα και θα περιμένω... Θα ξανά γράψω όταν θα έχω νέα η αν αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα. Σας ευχαριστώ και πάλι
 
Τελευταία επεξεργασία:
Nα το χαίρεσαι.
Τα παιδιά σου είπαν τα περισσότερα και προτείνω να τα ακολουθήσεις με θρησκευτική ευλάβεια. Πέτα τον καθρέφτη όπως είναι και την τροφή και παρε του συσκευασμένη επώνυμη τροφή. Και μην πολυακούς τους πετσοπάδες, έχω ακούσει τέρατα και παραμύθια χωρίς δράκο απ' αυτούς που πάει σύννεφο. Πολλοί δυστυχώς (όχι όλοι ευτυχώς) προκειμένου να πουλήσουν θα σου πουν ότι μπορείς να το ταϊζεις μέχρι και μπριζόλες.
Για το κλουβάκι κι εγώ πάντα είμαι της γνώμης όσο μεγαλύτερο τοσο καλύτερα.
 
να βγαλω το μπολακι απτο κεντρο η καλα εκανα;
το μπολάκι με το νερό θα πρέπει να είναι σε ένα σημείο που να έχει εύκολη πρόσβαση και να μην μπορεί να το κουτσουλάει συνέχεια. Δηλαδή όχι κάτω από πατήθρα. Και όπως σου είπε ο Βαγγέλης, αυτή η ταΐστρα που φαίνεται στην φωτο, δεν είναι κατάλληλα για κοκατίλ. Με το λοφίο δυσκολεύεται.
μπορείς την ώρα που μιλάς μαζί της, να της προσφέρεις έξω από τα κάγκελα καμιά λιχουδίτσα.λίγο μηλαράκι, μια φουντίτσα μπροκολάκι ή λίγο μίλλετ που τους αρέσει πολύ. έτσι θα μάθει πιο εύκολα να σε πλησιάζει και θα έρχεται πιο εύκολα στο χέρι σου

η Κόκη σου είναι κουκλίτσα!(εάν βγάζει μόνο ήχους μονότονους, μάλλον κοριτσάκι είναι.ένα αγοράκι, εάν είναι πέντε μηνών, θα σφύραγε κιόλας)να την χαίρεσαι! 🙂
 
το μπολάκι με το νερό θα πρέπει να είναι σε ένα σημείο που να έχει εύκολη πρόσβαση και να μην μπορεί να το κουτσουλάει συνέχεια. Δηλαδή όχι κάτω από πατήθρα. Και όπως σου είπε ο Βαγγέλης, αυτή η ταΐστρα που φαίνεται στην φωτο, δεν είναι κατάλληλα για κοκατίλ. Με το λοφίο δυσκολεύεται.
μπορείς την ώρα που μιλάς μαζί της, να της προσφέρεις έξω από τα κάγκελα καμιά λιχουδίτσα.λίγο μηλαράκι, μια φουντίτσα μπροκολάκι ή λίγο μίλλετ που τους αρέσει πολύ. έτσι θα μάθει πιο εύκολα να σε πλησιάζει και θα έρχεται πιο εύκολα στο χέρι σου

η Κόκη σου είναι κουκλίτσα!(εάν βγάζει μόνο ήχους μονότονους, μάλλον κοριτσάκι είναι.ένα αγοράκι, εάν είναι πέντε μηνών, θα σφύραγε κιόλας)να την χαίρεσαι! 🙂

Ευχαριστώ πολύ. Έχω προσπαθήσει να της δώσω πράγματα έξω απτό κλουβι αλλά δεν ερχεται ίσα ίσα πάει στην απέναντι πλευρά η σκαρφαλώνει στα κάγκελα και μου γυρνάει πλάτη. Βγάζει μόνο ήχους μονοτονους όπως είπες όποτε μάλλον είναι όντως θυληκο... έχει και αχνό πορτοκαλί μαγουλακι που από ότι διάβασα παίζει ρόλο. Τώρα την ηλικία δεν θα την μάθω ποτε αφού δεν έχει ταμπελίτσα στο πόδι του αλλά τι να κανεις...
 
Τώρα την ηλικία δεν θα την μάθω ποτε αφού δεν έχει ταμπελίτσα στο πόδι του αλλά τι να κανεις...

Και να είχε να έλεγε μόνο τη χρονιά οπότε δεν θα ήταν και τόσο διαφωτιστικό. Φαίνεται ότι είναι νεαρό το πουλάκι.
 
Μια ερωτηση... Η μικρη τρωει συνεχεια απτις ταίστρες που τις εχω.. Οταν λεω συνεχεια εννοω συνεχεια... ειναι φυσιολογικο; να τις βγαλω τις ταίστρες και να τις βαζω συγκεκριμενες ωρες μεσα στη μερα; Επισης δεν ακουμπαει φρουτα. καποιο κολπο για να τα φαει;
 
Καλησπερα.

Αλλαξες τροφη; Αγορασες π.χ. Manitoba?

Τις ταιστρες οχι, τις αφηνεις παντα στο κλουβι δεν τις βαζεις / βγαζεις.

Σχετικα με τα φρουτα / λαχανικα, σιγα - σιγα. Οι Παπαγαλοι ειναι πολυ περιεργα πλασματα - θα γινει, αλλα θα παρει καποιο χρονο.

Να τα πλενεις παντα πολυ καλα - φρουτα και λαχανικα, και μετα μπορεις να τα στεγνωνεις με ρολο χαρτι κουζινας πριν τους τα δωσεις. Προσοχη παντα σε τι τους δινεις, γιατι υπαρχουν και απαγορευμενα...

Δοκιμασε μπροκολο οταν ξαναπας στη λαικη - οι πιθανοτητες ειναι πολυ μεγαλες να το τιμησει.

Συγχαρητηρια για την αγαπη αλλα και προσπαθεια σου για να γινεσαι καλυτερος και να μαθαινεις για το τσουλουφι σου!
 
Αγορασα εσωτερικες ταιστρες και ενα σαν σχοινι για να καθετε και να το δαγκαει κιολας ειναι λεει καλο για το ραμφος του. Τροφη θα παρω συσκευασμενη απο βδομαδα γιατι δουλευα σημερα και δεν προλαβα. Απλα τρωει παρα πολυ και ανησυχω μηπως δεν πρεπει να τρωει τοσο.. Τρωει μονο κεχρι, ουτε ηλιοσπορους ουτε τα υπολοιπα π υπαρχουν. Επισης της καθαρισα ενα κομματι κοκκινο μηλο.. Ουτε να το ακουμπησει... μεσα στη τροφη παει διαλεγει το κεχρι και αφηνει το μηλο στην ακρη... Τι να κανω δεν ξερω
 
Όταν με το καλό παρεις τη συσκευασμένη τροφή, να κάνεις την αλλαγή σταδιακά. Δηλαδή βάζεις και από τις δύο μαζί σε μια ταιστρα μειώνοντας σταδιακά την ποσότητα της τροφής που δίνεις τώρα μέχρι να φτάσεις στο σημείο να δίνεις μόνο από την συσκευασμένη.
Για φρούτα λαχανικά πρέπει να έχεις υπομονή. Βάζε συνέχεια και κάποια στιγμή θα φάει. Δοκίμασε να αλλάξεις τον τρόπο που του τα δίνεις. Για παράδειγμα, είτε κομμάτι στο κάγκελο, είτε μικρά κομματάκια σε εσωτερική ταιστρα είτε τριμμένα. Το παροτλετ μου άλλα τα τρώει σε κομμάτια από την ταιστρα και άλλα μόνο από το κάγκελο.

Συμφωνώ κι εγώ ότι το μπρόκολο μπορεί να του τραβήξει το ενδιαφέρον. Πολύ καλό πλύσιμο με νεράκι και ξύδι και στέγνωμα πριν προσφέρουμε.
 
Back
Top