Γενικά Κάποιες σκέψεις μου σχετικά με τα πρώτα μου καναρίνια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Mina
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Mina

PB New Member
Εγγραφή
5 Μαϊ 2020
Μηνύματα
93
Πόλη
Ηράκλειο
Καλησπέρα σε όλους! Επιτρέψτε μου να πω κάποιες σκέψεις μου σχετικά με τα πρώτα καναρίνια που απέκτησα πριν 3 χρόνια. Λοιπόν, ο αρσενικός όταν τον είχα χωρίσει από την κανάρα για πρώτη φορά, είχε πάθει τα πάντα! Τι αναπνευστικό, τι ψυχολογικό, τι ακάρεα... δεν κελαηδούσε, μαδούσε, ξυνόταν, τα πάντα. Νόμιζα ότι θα τον χάσω... Τον είχα πάει λοιπόν σε πτηνίατρο και μου είχε πει ότι είχε ψώρα επειδή μαδούσε στο κεφάλι, του έδινα ιβερμεκτίνη, αλλά να σας πω την αλήθεια, ποτέ δεν πίστεψα κάτι τέτοιο.Το πουλί ζούσε σε άψογες συνθήκες, το κλουβί το καθάριζα καθημερινά κι έκανε κάθε μέρα μπάνιο, το ψέκαζα για τυχόν παράσιτα εβδομαδιαίως και τα λοιπά. Μόλις επέστρεψα τον αρσενικό στην θηλυκιά, έκτοτε, δεν είχε ποτέ κανένα πρόβλημα! Ποτέ ξανά μέχρι σήμερα! Τυχαίο;
 
Μόλις επέστρεψα τον αρσενικό στην θηλυκιά, έκτοτε, δεν είχε ποτέ κανένα πρόβλημα! Ποτέ ξανά μέχρι σήμερα! Τυχαίο;
Τα καναρίνια είναι πολύ ευαίσθητα σε αυτό που λέμε στρές.Η πτερόρροια, αν δεν είναι η φυσιολογική ετήσια, προέρχεται κατα βάσην απο μια τέτοια κατάσταση. Στρεσογόνοι παράγοντες είναι πολλοί. ΣΤΡΕΣ.Πέραν απο κάποιες διατροφικές αστοχίες, μπορεί να το προκαλέσουν, ο φόβος και η ανασφάλεια, η κακή υγεία, τα παράσιτα, ο καιρός, άλλα και η σχέση με τα άλλα άτομα του είδους. Γι' αυτό πρέπει να γνωρίζουμε την βασική φυσιολογία του πουλιού και τα θέλω του, ώστε να αποφεύγουμε λάθος κινήσεις. Οπως η συνεχής επαφή όλο τον χρόνο, σε περιορισμένο χώρο, είναι ανεπιθύμητη για τα πουλιά, άλλο τόσο και ο διαχωρισμός τους, σε εποχές που η φύση τους επιδιώκει την επαφή τους.
 
@mgerom Σας ευχαριστούμε πολύ για τις πολύτιμες συμβουλές σας κύριε Μάκη! Ευτυχώς, βρήκα αυτό το forum και μαθαίνω καθημερινά πολλά πράγματα, όπως και οι περισσότεροι! Να είστε όλοι καλά!
 
Back
Top