Γενικά Κάργια (Corvus monedula), ένα από τα πιο έξυπνα πτηνά

thanasis2016

PB New Member
Εγγραφή
2 Νοε 2016
Μηνύματα
106
Πόλη
Διδυμότειχο
Ολοι πιθανος γνωριζεται την καργια,.. Απαντα στον ελλαδικο χωρο σε μεγαλους πλυθησμους..., εκατσα και βρηκα καποια πραγματα για αυτο το πτηνο που μου φανηκαν ενδιαφέρον!
για αρχη να πουμε πως ναι ειναι κατοικιδιο, βασικα εμεις καναμε ολα τα πτηνα κατοικιδια, φυσικα μπορεις να πεις οτι και κανενα πουλι δεν ειναι κατοικιδιο! εξαλου ακομη και οι παπαγαλοι πριν λιγα χρονια πρωτο-αιχμαλοτιστηκαν! διαβασα ενα παλιο αρθρο εδω στο forum που συμπέρασμα δεν εβγαλα, αλλα ενταξει, βρηκα πληροφορίες σε αγγλικες σελιδες.
θκυγυθ.webp

1)ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: ενταξει τωρα δεν θα κατσουμε να λεμε τι χρωμα ειναι, σε ολους μας ειναι γνωστη η καργια, αλλα υπαρχουν χαρακτηριστηκα που ισως δεν γνωρίζατε, καταρχάς μπορούν να
χρησιμοποιησουν εργαλεία(υπαρχουν βιντεο οπου δειχνουν να χρησιμοποιουν ενα κομματι σύρμα για να βγαλουν ενα κομμάτι ψωμι απο ενα ποτηρι), εκτος αυτου μπουρουν να μιμηθούν,(με λιγα λογια μιλανε), στην ελλαδα απαντα το ειδος Corvus monedula.ομως εχει τεσσερα υπο-ειδη.

2)ΑΛΛΕΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ:Στον ελλαδικό χώρο η Κάργια απαντά και με τις ονομασίες Κάργα, Κάρια, Σιταροκοράκι, Κατσικατούλα και Κατσικορώνα (Κύπρος)

3)ΚΑΡΓΙΑ ΩΣ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙO:με μια απλη αναζητηση στο youtube μπορειτε να βρειτε καργιες...η ακομα και κορακια (υπαρχουν εκτροφεία κορακιών στο ηνωμενο βασιλειο!) που δειχνουν να εχουν πολυ φιλικη σχεση με τα (αφεντικα τους) για εμενα ειναι ακριβως το ιδιο με το να εχεις εναν παπαγαλο, εχω εναν φιλο οπου εχει καργια για κατοικιδιο,την ειχε βρει, ειχε πεσει απο φωλια, την εχει σε ενα κλουβι μεγαλου μεγεθους στην βεραντα, αλλα φυσικα εκει παει μονο για να κοιμηθει, ολες της αλλες ωρες ειναι αμολημένη στο σπιτι και παιζει, εχω παει να την δω και πράγματι ζήλεψα, εαν βρω και εγω ενα μικρο που επεσε απο φωλια σιγουρα θα το κρατησω, εξαλου εδω στην επαρχια δεν μπορω να το παω και πουθενα, για να το σωσω θα πρεπει να το κρατησω...

ΤΙ ΤΡΩΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ:
η αγαπημενες της τρωφες συμφωνα με μια αγγλικη σελιδα ειναι:
φρουτα
καρυδια
σαλιγγαρια
αυγο
σκουλικια και καμπιες
ψωμι, σιταρι η βρωμη
ποπ κορν(παντα χωρις αλατι)
χαμηλη σε περιεκτηκοτητα φωσφόρου γατοτρωφη... ( ναι καλα ακουσατε)

Η τροφες που μπορειτε να της δίνετε εαν την εχετε σε αιχμαλωσία ειναι:
φρουτα
καρυδια
αυγο
ψωμι, σιταρι η βρωμη
ποπ κορν(παντα χωρις αλατι)
χαμηλη σε περιεκτηκοτητα
φωσφορου γατοτρωφη... (ναι και παλι καλα ακουσατε)
και εαν ειστε στην επαρχεία ισως καποια σαλιγκάρια.
διαφορετικα επειδη χρειζεται και κρεας, λιγο προ-μαγειρεμενο κρεας μπορειτε να της δινετε.

ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΜΑΚΡΙΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ:
σοκολατα
σποροι μηλου
αβοκαντο
κρεμμυδια
αλκοολ
μανιταρια
φυλλα ντοματιας
αλατι
καφεινη
ξεραμενα φασολια

τα πουλια αυτα ειναι πολυ παρεξειγημενα, μιας και εδω στην επαρχεια μπορει να ακουσεις απο παλιους να λενε πως ειναι ακομα και τα πουλια της ατυχειας... Εσεις τι λετε;,θα κρατουσατε ποτε μια καργια για κατοικίδιο;
 
Μπράβο Θανάση, σ' ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες!
Η Κάργια ανήκει στις Κορακίδες, για τις οποίες έχουμε γράψει ως ομάδα ένα γενικό άρθρο https://community.petbirds.gr/threads/Κορακίδες-corvidae.29456/ και από τα περιλαμβανόμενα είδη, προς το παρόν για την Κίσσα https://community.petbirds.gr/threads/Κίσσα-eurasian-jay-garrulus-glandarius.29524/.
Όταν καταφέρουμε να ξανά συσταθούμε, ελπίζω πως θα ολοκληρώσουμε τα είδη και τότε σίγουρα το υλικό σου θα χρησιμοποιηθεί.
Βέβαια δεν είναι απαραίτητο όταν θαυμάζουμε κάποιο ζώο να το κάνουμε και κατοικίδιο :D
 
Σ'ευχαριστούμε πολύ Θανάση!:D
Εγώ όμως, δεν θα κρατούσα ποτέ στο σπίτι μου, ένα πουλάκι που ανήκει στη φύση! Είμαι κατά!
😛

Συμφωνω εννοειται και εγω 👍
 
Βέβαια δεν είναι απαραίτητο όταν θαυμάζουμε κάποιο ζώο να το κάνουμε και κατοικίδιο :D
ναι σιγουρα, αλλα ας μην ξεχναμε, οτι κανενα ζωο δεν γεννηθηκε για την συντροφιά μας, εμεις τα καναμε,τωρα αν αυτο ειναι καλο η κακο, μαλλον κανενας δεν μπορει να μας απαντησει:D

Εγώ όμως, δεν θα κρατούσα ποτέ στο σπίτι μου, ένα πουλάκι που ανήκει στη φύση!
ολα ανηκουν στην φυση:D
 
Back
Top