Ασθένειες Κάτι περπατάει στο σώμα του κοκατίλ μου

Κατερίνααα

PB New Member
Εγγραφή
14 Ιουν 2014
Μηνύματα
35
Πόλη
Αθήνα
εδώ και αρκετές μέρες είχα παρατηρήσει κάτι μικροσκοπικά μαύρα πραγματάκια πάνω στο σώμα του κοκατίλ μου και πριν λίγες μέρες κατάλαβα ότι μετακινούνται κιολλας. Δεν είναι στρογγυλά έχουν σαν οβάλ σχήμα θα έλεγα... Τι ειναι; Πως μπορώ να το αντιμετωπίσω; Κολλάει στον άνθρωπο;
 
Μαύρη ψείρα, αρκετά σοβαρό πρόβλημα πάρε frontline και ρίξε κάτω από τις φτερούγες του. Αυτό το πρόβλημα το έχω κι εγώ την Άνοιξη - Καλοκαίρι από τις κότες στην αυλή.
 
οποτε να παρω αυτο το σπρευ που μου προτεινες παραπανω δηλαδη το frontline? εχεις να προτεινεις και κατι αλλο αμα δεν το βρω;

Σ'ευχαριστω παρα πολυ :)
 
οποτε να παρω αυτο το σπρευ που μου προτεινες παραπανω δηλαδη το frontline? εχεις να προτεινεις και κατι αλλο αμα δεν το βρω;

Σ'ευχαριστω παρα πολυ :)
Είναι σε όλους τους κτηνιάτρους και στα πετ. Θα το βρεις εύκολα.
 
Υπάρχουν και άλλα σκευάσματα πιο ήπια και ίσως καταλληλότερα από το FrontLine, οπότε μπορείς να ψάξεις να βρεις παρόμοια σκευάσματα όπως το pinex σε σπρέι ή σε σκόνη. Επίσης κατάλληλα αλλά κάπως πιο δυνατά είναι το chevi-tren, κι αυτό.
Ασφαλώς υπάρχουν κι άλλα που τα ξεχνώ.
Μέχρι να βρεις το φάρμακο καλό είναι να διαβάσεις κάποια σχετικά πόστ που έχουν γραφτεί Βοηθεια! Ψειρες κατα την αναπαραγωγη! | PetBirds και Πρόβλημα στην φωλιά (ψείρες) | PetBirds
Η μαύρη ψείρα αντιμετωπίζεται πιο εύκολα σε σχέση με την κόκκινη.
Φωτογραφίες μπορείς να δεις εδω
 
👍
Συμφωνώ απόλυτα με τον Γιάννη, το frontline είναι πολύ δυνατό και ως εκ τούτου επικίνδυνο. Το χρησιμοποιούμε με πολύ περίσκεψη και προσοχή σε προσβολή κόκκινης ψείρας.
Καθάρισε και ψέκασε σχολαστικά το κλουβί και όλα τα σκεύη φαγητού, πατήθρες κτλ. Ψέκασε το σημείο που κρεμάς ή τοποθετείς το κλουβί.
Και τέλος ψέκασε το ίδιο το πουλάκι, με ιδιαίτερη σχολαστικότητα στις φτερούγες στο σημείο της μασχάλης, στη αμάρα και το σβέρκο.
Τι τροφή του δίνεις χύμα; Αν ναι ενδέχεται να της κουβάλησες από εκεί, πέταξε τότε όλη την τροφή και πάρε μία συσκευασμένη.
 
Back
Top