Ασθένειες Κάτι προεξέχει στην περιοχή της αμάρας

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης stav67
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

stav67

PB New Member
Εγγραφή
30 Ιουν 2018
Μηνύματα
5
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Εχω ένα καναρίνι αρσενικό και είναι το πρώτο μου, περίπου 3 μήνες Ολα καλά ως εδώ αλλά εχει 2 μέρες που δεν κελαηδάει και υπέθεσα ότι είναι ίσως γιατί χάνει λίγα φτερά αλλά σήμερα που το παρατηρούσα είδα στην περιοχή της αμάρας (σήμερα ανακάλυψα τη λέξη) ότι κάτι προεξέχει ασπριδερό το οποίο δεν υπήρχε πριν, Το πουλάκι τρώει κανονικά και ασχολείται αρκετά με τα φτερά του. Κινείται κανονικά είναι ζωηρό, αλλα δεν κελαηδάει. Προσπάθησα να πάρω μια φωτογραφία αλλά τρομάζει πολύ όταν πλησιάζω το κινητό οπότε απέτυχα. Θα πρεπε ν ανησυχήσω η όχι;
 
Γεια σου. Ναι, θα πρέπει να πάρεις μια φωτό και να την ανεβάσεις στο φόρουμ ώστε να τη δούμε για να καταλάβουμε περί τίνος πρόκειται.
Να υποθέσουμε ότι το πουλάκι δεν γεννήθηκε εφέτος;
Εύχομαι να μην πρόκειται για κάτι σοβαρό!
 
Καλημέρα Σήμερα το πήρα στο χέρι μου και το έπλυνα και τελικά ήταν ξεραμένες ακαθαρσίες. Ακόμα δεν κελαηδησε και είδα κι ένα μεγάλο φτερό κάτω αλλά ισως να φταίω εγώ όταν το βγαλα απ'ο το κλουβί γιατί ταράχτηκε. Θα ανεβάσω μια φωτο πάντως να τον δείτε.
rsz_img_20180701_094056.webp
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Νομίζω ότι δεν μας απάντησες για την ηλικία του. Γνωρίζεις σχετικά;
Ξεραμενες κουτσουλιές στην αμάρα δεν ειναι σύνηθες για καναρίνι. Μπορείς μήπως να μας βάλεις τις κουτσουλιές σε φωτό; Βλέπεις να έχει διάρροια;
Τι τρώει; Πες μας τροφή μάρκα, λαχανικά, χορταρικά, φρούτα, αυγό, αυγοτροφή, έξτρα σπόροι... Με τι συχνότητα δίνεις.
Κόκκαλο σουπιάς υπάρχει μόνιμα στο κλουβί;
Ποιό ειναι το μήκος του κλουβιού;
Και ένα τελευταίο... Μπανιέρα; Βάζεις μπάνιο για 20 λεπτά κάθε πρωι;
Καλημέρα!
 
ο άνθρωπος που το πήρα μου είπε ότι είναι δίχρονο Τροφή μου δίνει ο ίδιος απ κει που το αγόρασα είναι μίξη σπόρων με διάφορα άλλλα κόκκινα πράσινα είναι χύμα δηλαδή. Του δίνω και φρούτα ροδάκινο αχλάδι μήλο δυοφορές έδωσα αυγό δεν ήξερα ότι το τρώνε και απο λαχανικά μαρούλι. Οσο για μπάνιο επειδή δεν έδειξε ενδιαφέρον για την μπανιέρα τον ψεκάζω με νερό και βάζω λίγο ξύδι μέσα. Το κλουβί είναι 38*27*50 και σκέφτομαι να π'αρω άλλο γιατί αυτό είναι μεταχειρισμένο και έχει φύγει το χρώμα σε κάποια σημεία. Το καθαρίζω κάθε βδομάδα με νερό και ξύδι.

έχει και κόκκαλο σουπιάς και βταμίνες επίσης όμως χύμα
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Θα σου γράψω τη γνώμη μου για όσα αναφέρεις:
  1. Κλουβί: θα μπορούσες να του παρέχεις ένα αρκετά μεγαλύτερο μήκους 60 εκατοστων με αποσπώμενη σχάρα και αποσπώμενο ταψι όπως αυτό που σου παραθέτω https://www.pet4u.gr/pet-camelot-9672.html. Το κλουβί στο οποίο το έχεις ειναι σχετικά μικρό και δεν του δίνει τη δυνατότητα να ασκηθεί καθόλου, δλδ να ανοίξει τα φτερά του
  2. Τροφή, βιταμίνες χύμα... Ποτε ξανά. Ειναι αμφίβολης ποιότητας, καθαρότητας, σύστασης, συντήρησης κλπ. Μπορεί μάλιστα να φέρουν κι επικίνδυνο μικροβιακό φορτίο και να αρρωστήσει το πουλί. Θα ρωτήσεις εδώ και θα σου πουν επώνυμα μείγματα, αξιόπιστα, και καλό θα ήταν να μην έχουν μπισκοτάκια έγχρωμα μέσα.
  3. Χύμα: μην δίνεις καθόλου χύμα προϊόντα για τους παραπάνω λόγους. Μόνο επώνυμα, συσκευασμένα, σφραγισμένα, των οποίων τη συσκευασία θα ανοίγεις εσύ η ίδια. Κι ο εκτροφέας σου μπορεί να έχει συσκευασμένο μείγμα πχ 25 κιλών και να σου δίνει από εκεί. Προτείνω να το αποφύγεις, εκτός κι αν ανοίξει τη συσκευασία εκείνη τη στιγμή, σε καθαρό χώρο. Όποτε, βιταμίνες, αυγοτροφες κλπ χύμα, αν θέλεις σταμάτησε τα. Ομοίως και τρόφιμα τύπου παστέλι.
  4. Αυγό: θα πρέπει να ειναι υπό βρασμό τουλάχιστον 12 λεπτά. Δινεις το 1/4 με το τσόφλι και το αφήνεις στο κλουβί περίπου 2-3 ώρες και το αφαιρείς διότι αλλοιώνεται. Η συχνότητα παροχής του μπορεί να ειναι έως 3 φορές την εβδομάδα στη φάση της πτερορροιας και εκτός από την αναπαραγωγή, στις άλλες περιόδους μία φορά εβδομαδιαίως η στο δεκαήμερο.
  5. Φρούτα: απέφυγε τα ώριμα φρούτα διότι αλλοιώνονται εύκολα. Απέφυγε επίσης τα φρούτα αν μπορείς να δίνεις χόρτα ή λαχανικά η βότανα, διότι τα φρούτα έχουν πολλά σάκχαρα και ευνοούν την ανάπτυξη μυκητων. Όταν παρέχεις φρούτα, μην τα αφήνεις πολλή ώρα μέσα στο κλουβί διότι και αυτά αλλοιώνονται σύντομα.
  6. Λαχανικά, χορταρικά, βότανα: όσο συχνά θέλεις, για να παίρνει και τις απαραίτητες βιταμίνες. Π.χ.ζωχο, γλιστρίδα, ραδίκια... Πιπεριές, καρότο ή κολοκυθάκι τριμμένο...ρίγανη, δυόσμο, βασιλικό, απλώς τα βότανα τα δίνουμε την πρώτη φορά ένα ένα και όχι όλα μαζί.
  7. Μπανιέρα: βάζε του κάθε πρωι και πήγαινε κάπου άλλου, ώστε να μην σε βλέπει. Τότε θα κάνει με μεγαλύτερη πιθανότητα μπάνιο, αν δεν αντιλαμβάνεται δλδ την παρουσία σου. Σε 20 λεπτά το αργότερο την αφαιρείς, διότι αποφεύγεις έτσι το να πάει νερό με μικρόβια πχ από τις ακαθαρσίες του. Φυσικά η μπανιέρα δεν μπαίνει κάτω από πατήθρα, ακριβώς για να μην κουτσουλησει μέσα σε αυτήν και όταν του έχεις μπανιέρα, βγάζεις τις ταιστρες από το κλουβί, ώστε να μην βρέχεται η τροφή. Ψέκασμα μην κανεις. Αν θέλεις στην μπανιέρα, προσθέτεις και μια δυο σταγόνες ξύδι.
  8. Πατηθρες: καλό θα ήταν να ειναι ξύλινες, δύο, διαμέτρου 10 και 12 χιλιοστών ( στο σημείο αυτό, επειδή δεν είμαι καλός με τα νούμερα, ας διορθώσει κάποιος αν χρειάζεται) και μπαίνουν στις άκρες του κλουβιού, Π.χ πάνω αριστερά και κάτω δεξιά, ώστε να αφήνουν χώρο στο πουλί να πετά, αλλά σε τέτοια απόσταση από τα κάγκελα, που να μην ακουμπά η ουρά του σε αυτά, καθώς γυρίζει, ώστε να μην φθείρεται.
 
Ευχαριστώ πολύ για τις οδηγίες πολύ βοηθητικές όλες Θα προσπαθήσω να τις ακολουθήσω . Ο σύνδεσμος για το κλουβί με βγάζει σε ζευγαρώστρες και δεν είναι αυτό που χρειάζομαι. Τα κλουβιά που βλέπω σε σχετικά προσιτές τιμές είναι γύρω στα 40-45 εκ. Πλάτος Θα ψάξω πάντως Οσο για την τροφή αν έχετε να μου συστήσετε καποια συγκεκριμένη θα βοηθούσε.
 
Ευχαριστώ πολύ για τις οδηγίες
Πέραν του να γίνουμε φίλοι και να μοιραζόμαστε ενίοτε από κοινού την κοινή μας αγάπη για τα πουλιά, ένας άλλος λόγος ύπαρξης του φόρουμ είναι και αυτός...η σωστή ενημέρωση του κοινού, μελών μας και μή δλδ, για την έρυθμη συνάπαρξη μας με τα πτηνά.
Επί του προκειμένου. Γνωρίζω ότι το κλουβί του συνδέσμου που σου προτείνω είναι ζευγαρώστρα, και ότι πιθανά η αναπαραγωγή καναρινιών δεν είναι στις επιδιώξεις σου τη δεδομένη στιγμή. Παρόλα αυτά, θεωρώ ότι στη σχέση κόστους - οφέλους το συγκεκριμένο κλουβί υπερέχει κατά πολύ από άλλα, διότι δίνει ένα ικανοποιητικό μήκος στο πουλάκι, και πέραν της δυνατότητάς σου για καθαρισμό χωρίς τη μετακίνησή του (αποσπώμενη σχάρα και ταψί), στη διάταξή του περιέχονται και 6 ταΐστρες, δύο πλαϊνές πόρτες και η δυαντότητα να το χωρίσεις στη μέση για να :
περιορίσεις τον χώρο και να πιάσεις πιο εύκολα το πουλί
βάλεις στο εσωτερικό του με ασφάλεια τη μπανιέρα, την αυγοθήκη, έχοντας το καναρίνι μπλοκαρισμένο στην άλλη πλευρά, μην κινδυνεύοντας έτσι να το χάσεις, βάζοντας και βγάζοντας πράγματα από μέσα.
Αν πάλι το οικονομικό είναι αυτό που σε προβληματίζει, νομίζω ότι το συγκεκριμένο κλουβί το έχουν και στο petmat ή στο petsupermarket σε κατά λίγα ευρώ χαμηλότερη τιμή.
Όσο για τις τροφές...χρησιμοποιώ το μείγμα Manitoba best premium, το οποίο θεωρείται κάπως "βαρύ" για όλες τις εποχές. Ένα άλλο καλό είναι το Manitoba T3 Platino, και ένα επόμενο που δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά ακούω καλές κριτικές είναι αυτό της Vadigran canary 4 seasons.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Back
Top