Pegasos1982
PB Member
Η συνταγή για το κέικ είναι πολύ απλή και είναι πολύ πλούσιο σε βιταμίνες και ασβέστιο. Τα καναρίνια μου το έχουν λατρέψει. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι: ένα ταψάκι 30χ12, μισό κιλό βιολογικό καλαμποκάλευρο, 10 φρέσκα αυγά, λίγα καρύδια 1 σουπιοκόκαλο, 3 κουταλιές της σούπας μέλι, 1 κουταλάκι του γλυκού μουρουνέλαιο, 2 κουταλάκια ζάχαρη, φρέσκα φρούτα και λαχανικα (τις αρέσκεια σας και φυσικά των πουλιών).
Διαδικασία Ετοιμασίας: Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 120C για όση ώρα κάνουμε τα παρακάτω.Λαδώνουμε το ταψάκι. Σπάμε τα αυγά και τα βάζουμε σε ένα μπολ, βάζουμε τα τσόφλια στο multie για να γίνουν πολύ μικρά κομματάκια, το ίδιο κάνουμε στα καρύδια και στο σουπιοκόκαλο, μετά τρίβουμε τα φρούτα και τα λαχανικά (εγώ βάζω 4 καρότα και 3 μήλα) και δημιουργούμε πολτό, Ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο στο μπολ που έχει τα αυγά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ζύμη, μετά ρίχνουμε στη ζύμη τα ψιλοκομμένα τσόφλια τα καρύδια και το σουπιοκόκαλο, τον πολτό φρούτων, το μουρουνέλαιο, το μέλι, και την ζάχαρη και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά. Αδειάζουμε το μείγμα στο λαδωμένο ταψάκι και το βάζουμε στον φούρνο στους 180C για περίπου μία ώρα.
Τρόπος σερβιρίσματος: Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και το κόβουμε σε φέτες (κάθε φέτα να είναι ίση με την ποσότητα που τρώνε όλα τα καναρίνια σας) και τις βάζουμε στην κατάψυξη. Κάθε φέτα που σερβίρω την βγάζω από την κατάψυξη από το προηγούμενο βράδυ για να ξεπαγώσει και την τρίβω στο multie (μπορείς να προσθέσεις ότι άλλο θέλεις) μετά τα καναρίνια απολαμβάνουν ένα χορταστικό και πλούσιο σε βιταμίνες γεύμα.
Διαδικασία Ετοιμασίας: Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 120C για όση ώρα κάνουμε τα παρακάτω.Λαδώνουμε το ταψάκι. Σπάμε τα αυγά και τα βάζουμε σε ένα μπολ, βάζουμε τα τσόφλια στο multie για να γίνουν πολύ μικρά κομματάκια, το ίδιο κάνουμε στα καρύδια και στο σουπιοκόκαλο, μετά τρίβουμε τα φρούτα και τα λαχανικά (εγώ βάζω 4 καρότα και 3 μήλα) και δημιουργούμε πολτό, Ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο στο μπολ που έχει τα αυγά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ζύμη, μετά ρίχνουμε στη ζύμη τα ψιλοκομμένα τσόφλια τα καρύδια και το σουπιοκόκαλο, τον πολτό φρούτων, το μουρουνέλαιο, το μέλι, και την ζάχαρη και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά. Αδειάζουμε το μείγμα στο λαδωμένο ταψάκι και το βάζουμε στον φούρνο στους 180C για περίπου μία ώρα.
Τρόπος σερβιρίσματος: Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και το κόβουμε σε φέτες (κάθε φέτα να είναι ίση με την ποσότητα που τρώνε όλα τα καναρίνια σας) και τις βάζουμε στην κατάψυξη. Κάθε φέτα που σερβίρω την βγάζω από την κατάψυξη από το προηγούμενο βράδυ για να ξεπαγώσει και την τρίβω στο multie (μπορείς να προσθέσεις ότι άλλο θέλεις) μετά τα καναρίνια απολαμβάνουν ένα χορταστικό και πλούσιο σε βιταμίνες γεύμα.