Διατροφή Κέικ αυγού με φρούτα και λαχανικά

Pegasos1982

PB Member
Εγγραφή
1 Μαϊ 2008
Μηνύματα
255
Πόλη
Αθήνα
Η συνταγή για το κέικ είναι πολύ απλή και είναι πολύ πλούσιο σε βιταμίνες και ασβέστιο. Τα καναρίνια μου το έχουν λατρέψει. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι: ένα ταψάκι 30χ12, μισό κιλό βιολογικό καλαμποκάλευρο, 10 φρέσκα αυγά, λίγα καρύδια 1 σουπιοκόκαλο, 3 κουταλιές της σούπας μέλι, 1 κουταλάκι του γλυκού μουρουνέλαιο, 2 κουταλάκια ζάχαρη, φρέσκα φρούτα και λαχανικα (τις αρέσκεια σας και φυσικά των πουλιών).

Διαδικασία Ετοιμασίας: Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 120C για όση ώρα κάνουμε τα παρακάτω.Λαδώνουμε το ταψάκι. Σπάμε τα αυγά και τα βάζουμε σε ένα μπολ, βάζουμε τα τσόφλια στο multie για να γίνουν πολύ μικρά κομματάκια, το ίδιο κάνουμε στα καρύδια και στο σουπιοκόκαλο, μετά τρίβουμε τα φρούτα και τα λαχανικά (εγώ βάζω 4 καρότα και 3 μήλα) και δημιουργούμε πολτό, Ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο στο μπολ που έχει τα αυγά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ζύμη, μετά ρίχνουμε στη ζύμη τα ψιλοκομμένα τσόφλια τα καρύδια και το σουπιοκόκαλο, τον πολτό φρούτων, το μουρουνέλαιο, το μέλι, και την ζάχαρη και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά. Αδειάζουμε το μείγμα στο λαδωμένο ταψάκι και το βάζουμε στον φούρνο στους 180C για περίπου μία ώρα.

Τρόπος σερβιρίσματος: Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και το κόβουμε σε φέτες (κάθε φέτα να είναι ίση με την ποσότητα που τρώνε όλα τα καναρίνια σας) και τις βάζουμε στην κατάψυξη. Κάθε φέτα που σερβίρω την βγάζω από την κατάψυξη από το προηγούμενο βράδυ για να ξεπαγώσει και την τρίβω στο multie (μπορείς να προσθέσεις ότι άλλο θέλεις) μετά τα καναρίνια απολαμβάνουν ένα χορταστικό και πλούσιο σε βιταμίνες γεύμα.
 

Συνημμένα

  • Τσόφλια με καρύδια.webp
    Τσόφλια με καρύδια.webp
    35,4 KB · Προβολές: 131
  • Κέικ αυγού με φρόυτα.webp
    Κέικ αυγού με φρόυτα.webp
    40,9 KB · Προβολές: 127
Πολύ προσοχή στις ημερομηνίες λήξεώς των προϊόντων και πολύ καλό πλύσιμο στα φρούτα
 
πολυ ωραιο ακουγετε την συνταγη αυτη την σκεφτηκες μονο σου η την διαβασες απο καπου;
 
Πρωτη φορα ακουω κε'ι'κ για καναρινια. Πρεπει να ειναι πολυ καλο.
 
-Ο καθένας μπορεί να φτιάχνει για τα πουλάκια του ό,τι νομίζει καλύτερο.
Η βασική όμως σκέψη όταν φτιάχνουμε δικής μας επινόησης διατροφικά
σκευάσματα, είναι να προσφέρουμε κάτι πιο πλούσιο σε θρεπτικά
στοιχεία, αλλά ταυτόχρονα να εξασφαλήσουμε την ποιότητα και την φρεσκάδα.
Απο το κέικ του φίλου μας του Αντώνη προκείπτουν τα εξής ερωτήματα.
-Οταν τα φρούτα που περιέχονται έχουν ψηθεί επι μία ώρα στους 180 βαθμούς
έχουν τις ίδιες βιταμίνες που έχουν ωμά;
-Το καλαμποκάλευρο είναι διατροφικό στοιχείο των πουλιών;
-Η ζάχαρη πρέπει να περιέχεται στην διατροφή τους;
-Το μέλι και το μουρουνέλαιο διατηρούν τις γνωστές τους
ιδιότητες όταν ψήνονται στους 180 για μια ώρα;
Προσωπικά, μου είναι πολύ χρήσιμο, να ελέγχω τις ποσότητες αυγού
που δίνω στα πουλιά μου για να κανονίζω ανάλογα και την παροχή
πολυβιταμινών στην διατροφή τους ανάλογα με τις εποχές. Εξ άλλου
είναι πηγή πληροφορίας, το ποιό μέρος του αυγού προτιμούν
κάθε εποχή. Δεν θα ήθελα με τίποτα να χάσω αυτήν την γνώση
ανακατεύοντας το αυγό με άλλα συστατικά.
Η γνώμη μου λοιπόν είναι...
-Προτιμώ να δίνω τα φρέσκα, άψητα -και τα αυγά, αυγά,όχι κέικ.
 
Noμιζω πως ειναι ενα καλο σνακ, ετσι για να σπαει τη ρουτινα της ιδιας διατροφης. Κι εμεις δεν το ριχνουμε... Εξω καμια φορα😛; Σιγουρα ο Αντώνης δεν το προτεινει για να υποκαταστησει κατι αλλο.
Αν θελει κανεις να τους βαλει κεηκ, σαφως θα ειναι καλυτερο απο αντιστοιχα του εμποριου.
 
Τα καναρίνια είναι αποκλειστικά σποροφάγα πουλιά με μόνη εξαίρεση τα ωμά - φρέσκα φρούτα και λαχανικά και το αβγό (σε ειδικές περιπτώσεις) το οποίο εισήχθη στη διατροφή τους από τον άνθρωπο, από τη στιγμή που άρχισε να τα εκτρέφει. Τα καναρίνια δεν τρώνε αβγά στη φύση. Η προσθήκη ζάχαρης στη διατροφή τους δεν επιτρέπεται. Τα σάκχαρα που χρειάζονται τα λαμβάνουν μέσω της φυσικής τους τροφής.

Η άποψή μου είναι ότι το μόνο που χρειάζονται τα πουλιά εφόσον θέλουμε να είναι υγιή είναι ένα μείγμα σπόρων καλής ποιότητας, πού και πού κανένα λαχανικό ή φρούτο (προσωπικά προτιμώ τα λαχανικά) και αβγό ή αβγοτροφή σε αυστηρά καθορισμένη συχνότητα και δόσεις, ανάλογα την εποχή.

Η Διατροφή και η συμβολή της στην καλή υγεία των πουλιών
 
Η ζάχαρη δεν είναι σε μεγάλη ποσότητα και την έβαλα γιατί την έχω δει στα συστατικά σε τροφές του εμπορίου. Επίσης δεν σταματάω να τους δίνω σπόρους, το κέικ είναι πολύ καλό συμπλήρωμα διατροφής αφού περιέχει πολλές βιταμίνες που αρκετές σίγουρα χάνουν αρκετή από την αξία τους στο ψήσιμο, αλλά διατηρούνται καλά και κάνουν σαν τρελά για να το φάνε.
 
Παίχτη τι να σου είσαι η βέφα τον καναρινιών άξιος και ωραία η συνταγή σου μου έρχεται να το δοκιμάσω κι εγώ ο ίδιος 🙂 .
 
Οχι εμεις! Τα καναρινια μας. Εμεις θα δοκιμασουμε να το φτιαξουμε.
 
Back
Top