Φροντίδα Κίνδυνοι τραυματισμού από ελεύθερες πτήσεις παπαγάλων στο σπίτι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης pianist
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

pianist

PB New Member
Εγγραφή
28 Σεπ 2009
Μηνύματα
19
Πόλη
Θεσσαλονίκη
παιδια το προβλημα μου ειναι οτι τα πουλακια οταν τα αφηνω ελευθερα κουτουλανε πολλες φορες στον τοιχο οταν πετανε.. Δεν ειναι και πολυ ισιος ειναι η αληθεια εχει εξογκωματα.. Μηπως επειδη ειναι μικρα ακομα; Μα καλα ρε παιδια δεν βλεπουν η ηλιθια ειναι;😀 πλακα κανω.. Τι να κανω φοβαμαι μην τραυματιστουν..
 
Κι'εμείς φοβόμαστε, αλλά την τελευταία στιγμή κάνει στο πλάι, βρίσκεται δεξιά ή αριστερά απ'το μεγάλο εμπόδιο! Αν και είναι επικίνδυνο, ελπίζουμε ότι όλα θα πηγαίνουν καλά!
 
Καλησπέρα! Πόσο καιρό τα έχεις τα πουλάκια; Αν είναι λίγος, μην διακινδυνεύεις και τα βγάζεις από τώρα. Δώσε τους χρόνο να εξοικιωθούν με το νέο τους περιβάλλον, να εμπιστευτούν εσένα και τυχόν άλλα άτομα που μένουν στο σπίτι, να νοιώσουν άνετα... Αν δεν ξέρουν καλά τον χώρο κι εσάς, είναι εύκολο να τρομάξουν και να πετάξουν χωρίς να προσέξουν που πηγαίνουν, με αποτέλεσμα τραγικό ίσως γι' αυτά! Φαντάσου ότι όταν εμείς μετακομίσαμε (είχαμε ήδη τον Ροκάκο 2 χρόνια), περίπου για ενάμισυ μήνα ο μικρός μας δεν πετούσε από πάνω μας και παρατηρούσε τον νέο του χώρο. Αφού τον έμαθε καλά και υπολόγισε κάθε χιλιοστό (το πιστεύω όσο περίεργο και αν ακούγεται) κι ένοιωσε και πάλι ασφαλής, ξεκίνησε να πετάει και εδώ και ενάμισυ χρόνο δεν έχει ακουμπήσει πουθενά! Λίγο προσοχή και όλα θα πάνε καλά! ΜΑΡΙΑ
 
τα εχω λιγο μια βδομαδα περιπου αλλα κι εμενα μην φανταστεις οταν τα βγαζω δεν πετανε πολυ.. Πανε και καθονται σε καποια μερη που τους αρεσει. Πετανε στην αρχη οταν τα βγαζω για καποια δευτερολεπτα μονο και μετα οταν ασχολουμαι μαζι τους γιατι τα παιζω κιολας οταν ειναι εξω. Ο αρσενικος μου μαθαινει πολυ ευκολα καθεται στο χερι μου και μια φορα τον εβαλα και στον ωμο μου.. Το κακο ειναι η θηλυκια μου που ειναι αντιδραση κι επηρεαζει τον μπομπορικο μου. Γιατι ενω παιζω στο χερι με τον μπομπορικο τον φωναζεςι η μπαρμπαρελα μου και πεταει αυτος κι αντε παλι απο την αρχη..λυπαμαι ομως να βγαζω μονο το ενα θελω και τα δυο κι ας αργησουν να με μαθουν λιγο.. Τα παω καλα ομως.
 
μια βδομάδα και κάθεται στο χέρι σου; Τι ηλικία έχουν γιατί εγώ την θηλυκιά την έχω σχεδόν 5 μήνες και έκατσε μόνο μια φορά και αυτό γιατί ήταν κουρασμένη
 
ειναι πολυ μικρα τα δικα μου..3 μηνων.. Καθεται ναι αλλα οχι παντα και καμια φορα τον ζαλιζω λιγο επειδη επηρεαζεται απο την θηλυκια που δεν καθεται καθολου. Τον πιεζω με την καλη εννοια. Για παραδειγμα την πρωτη φορα τον ζορισα πολυ μεσα στο κλουβι για να καθησει.. Πλεον βαζω το χερακι εκει που ειναι κι ανεβαινει και του μιλαω γλυκα! Αλλα το προβλημα μου ειναι αυτο που σου ειπα.. Οταν βαζω το χερι μεσα στο κλουβι καμια φορα η θηλυκια πεταει απο εδω κι απο εκει και επηρεαζει και τον αρσενικο μου και αρχιζει κι αυτος τα ιδια.. Μετα ομως απο λιγο καθεται ο αρσενικος, η θηλυκια οχι ακομα. Ο μπομπορικος μου ειναι αστερι, πιστευω αν τα χωρισω σε διαφορετικα δωματια θα μαθει πολλα ο μπομπορικος μου πολυ γρηγορα. Αν δεν φταιει το φυλο οπως λενε καποιοι τοτε παιζει σημαντικο ρολο η προσωπικοτητα του πουλιου σου.σιγουρα ομως και η ηλικια. Ποσο ειναι το δικο σου;
 
Απο την συγκρουση με τον τοιχο μπορει να παθουν καποιο αιματωμα στο κεφαλι με το μοιραιο επακολουθο... Τα κηνυγας να τα πιασεις μηπως; Καλυτερα να μην τα βγαζεις εξω ενω δεν ειναι πληρως εξημερωμενα.
 
τι Λάρα όταν την πήρα πριν απο 5 μήνες ήταν ενός έτους και τον Σπύρο το πήρα πριν από δύο εβδομάδες και είναι εναμίση έτους περίπου είναι ίδια και τα δύο νομίζω . Και γώ δεν νομίζω ότι πρέπει να τα ξαναβγάλω αλλά βλέπω τη Λάρα που θελει να τεντωσει τα φτερά της και τη λυπάμαι.
 
Back
Top