Διατροφή Κίτρινα Μωσαϊκά - Χρωστικά βοηθήματα

GrigorisCY

PB New Member
Εγγραφή
9 Ιουν 2022
Μηνύματα
20
Πόλη
Λευκωσία
Θα ήθελα να ρωτήσω όσον αφορά Κίτρινα Μωσαϊκά καναρίνια, χρειάζεται να τους χορηγηθεί κίτρινη χρωστική για να μπορέσουν να πάρουν αυτό το όμορφο λεμονί χρώμα? Ή μήπως είναι ένας φυσικός χρωματισμός που δε χρειάζεται κάποια χρωστική προσθήκη. Ευχαριστώ.
 

Συνημμένα

  • KANARY-BIRD-MOSAIC.webp
    KANARY-BIRD-MOSAIC.webp
    11,3 KB · Προβολές: 9
Τα πουλιά , δεν χρειάζονται τίποτα πέραν απο τα καροτενοειδή που πέρνουν απο τις φυσικές τροφές που τους παρέχουμε για να παρουσιάσουν το κίτρινο χρώμα. Για να επιτευχθεί όμως η λεμόνι, εκθεσιακού επιπέδου, απόχρωση του κίτρινου, χρειάζεται πέραν απο την πολύ προσεκτική δίαιτα και μια σειρά απο ιδιαίτερους γενετικούς παράγοντες.Πολλές φορές, σε αυτού του επιπέδου τα πουλιά, χορηγούνται "χρωστικά" βοηθήματα.
 
Τι συνιστάται,
Μείγμα σπόρων χωρίς Ρούπσεν και με ποσοστά γύρο στο 85% ασπούρι. Αυγοτροφές ουδέτερες.(για Λευκά). Μόνον ασπράδια αυγών .
τι πρέπει να αποφεύγεται;
Κρόκος αυγού, σπιρουλίνα, σκουλίκι, καρότο, παντζάρι, σπανάκι,
 
@mgerom Κύριε Μάκη άπλα μια διευκρίνηση σχετικά με το ρουπσεν κε τον κρόκο αυγού. Αυτά δεν βοηθάνε το κίτρινο μωσαικό να αναδείξει το χρώμα του?
 
Σωστά, αλλά ... Σε εκθεσιαζόμενα πουλιά δεν είναι απαγορευτικό μόνον το πορτοκαλί. Ακόμα και η απόχρωση του χρυσού, είναι αρκετή για να θέσει εκτός βάθρου ένα εξαιρετικής μορφολογίας Κιτρ. Μωσαϊκό.
 
Back
Top