Διατροφή Κίτρινη βιταμίνη και Cockatiel

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης tilathan
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

tilathan

PB New Member
Εγγραφή
9 Νοε 2008
Μηνύματα
81
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα σας,

πήγα στο πετσοπ σήμερα το πρωί και ζήτησα αυγοτροφή. Μου έδωσε τη κλασσική κίτρινη (ευοδιαστή) βιταμίνη που τρώνε τα καναρίνια (εγώ ως τέτοια την ήξερα μέχρι τώρα τουλάχιστον...) Βάζω και μια φωτογραφία για να καταλάβετε τι εννοώ..

Να του δώσω; 😕
 
Tηλεμαχε αν ειναι αυτες οι χυμα οι "βιταμινες" που υποψιαζομαι να μην την δωσεις. Μονο βιταμινη δεν ειναι! Καλυτερα να του παρεις αλλες βιταμινες να του βαζεις στο νερο. Κοιτα εδω. https://community.petbirds.gr/threads/bogena-multi-vit-για-παπαγάλους.6131/(Να κοιταξεις τις οδηγιες)
Και καλυτερα να του ετοιμαζεις εσυ αβγοτροφη.Βρασε αβγο ολοκληρο με το τσοφλι, να το λιωσεις και δωσ'το.Ή αν δεν το τρωει υπαρχουν και ετοιμες συσκευασμενες αβγοτροφες επωνυμες. Και αβγοτροφη με μετρο γιατι ειναι παχυντικη.
 
Ευχαριστώ για την απάντηση σου..

Πράγματι χύμα είναι. Βιταμίνη του βάζω στο νερό.. Απο άλλο πετσοπ είχα πάρει μια απο αυτες τις επώνυμες αυγοτροφές που λες και του άρεσε πολύ. Γι αυτό είπα να ξαναπάρω..
 
Από τη μικρή μου εμπειρία με τα κοκατίλ θα σου πώ μόνο ότι επειδή πίνουν πολύ λίγο νερό (σε σχέση με τα καναρίνια και τον όγκο τους) προσπάθησε να του μάθεις να τρώει αρκετά πράσινα λαχανικά για να παίρνει όσο το δυνατόν περισσότερες βιταμίνες από εκεί.
Ένα μείγμα με ψιλοβρασμένο ρύζι κατά προτίμηση σκούρο, μερικούς σπόρους από την τροφή που του δίνεις και ψιλοκομμένα λαχανικά είναι ότι καλύτερο. Επίσης σε κάποιο άλλο θέμα έχουν αναφερθεί "κολπάκια" για να μάθουν να τρώνε λαχανικά και φρούτα. Ψάξε λίγο και θα τα βρεις!
Και εγώ τους βάζω multivit στο νερό 1-2 φορές την εβδομάδα αλλά πιστεύω ότι πολύ μικρή ποσότητα φτάνει στον οργανισμό τους.
Η αυγοτροφή είναι κάτι διαφορετικό και προτίμησε τις συσκευασμένες γιατί οι χύμα είναι για πέταμα. Μόνο η άγνοια δικαιολογεί τη χρήση τους!
 
Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου.. Είμαι στην προσπάθεια να τον πείσω να φάει λαχανικά κλπ.. Θα τα καταφέρω που θα πάει..
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Το έκανα κι εγώ αυτό μια φορά και όντως έπιασε και με τη Ζουζού και με τα μπάτζι. Πάντως έχω παρατηρήσει οτι τρώνε πολύ ότι είναι πράσινο(τουλάχιστον τα δικά μου).
 
Εμένα πάντως έχει μαλώσει με όλα τα πράσινα 😛
Εγώ Τηλέμαχε βάζω στον δικό μου μισό αβγουλάκι βρασμένο την βδομάδα... 😉
 
Εμένα ειδικά η Ζουζού μόλις βλέπει πράσινο ορμάει... Και δε φτάνει αυτό, μέχρι να της το τοποθετήσω με το μανταλάκι στα κάγκελα γκρινιάζει και με μαλώνει γιατί φοβάται μην της το πάρω.
Τηλέμαχε κι εμένα στην αρχή μόνο τα κοίταζε και δεν τα ακουμπούσε. Τώρα τα τρώει. Μόνο φρούτα δεν πλησιάζει ακόμα
 
Καλησπερα Τηλεμαχε!
Η "βιταμινη"στη φωτογραφια σκουπιδια ειναι! Πετα την εξω να την φανε τιποτα σπουργιτακια ετσι σαν να τρωμε μια σοκολατα εμεις,1φορα το χρονο
 
Όπως είπαν και τα παιδια, η χύμα βιταμίνες είναι για πέταμα. Μάλιστα μερικοί pet shopαδες εδώ που είμαι όταν τους ρωτάω αν έχουν βιταμίνες μου λένε οτι έχουν χύμα της raff(πως γίνεται και μου λένε όλοι την ίδια φίρμα δεν μπορώ να καταλάβω, όπως επίσης έχω δει απο το νετ οτι η ραφ έχει κουτί ενώ αυτοί το δίνουν σε σακουλάκι δικό τους), άντε τώρα να τους πιστέψεις. Αλλά, πες οτι λένε την αλήθεια κάποιοι, την ημερομηνία λήξης που θα την δεις;(μπορεί να στη δίνει ληγμένη ή να λήγει σε κάτι μέρες). Γιαυτό καλό είναι να παίρνουμε βιταμίνες πάντα απο γνωστές εταιρείες, με το κουτί συσκευασίας τους(αναγράφει και ημερομηνία λήξης και παραγωγής) και έτσι έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.
 
Από ότι διαβάζω εδώ και καιρό έχω καταλάβει οτι οι χύμα τροφές και βιταμίνες δεν σας αρέσουν νομίζοντας, οτι είναι άχρηστες, το αντίθετο είναι επώνυμες στο τσουβάλι και βγαίνουν πιο οικονομικά για εμάς. Επίσης καταλαβαίνω οτι δεν έχετε κάποιο πετ για τις μόνιμες αγορές τροφών, και δεν έχετε εμπιστοσύνη τι σας δίνουν, και ακόμα τι θα σας συμβουλέψουν. Εγώ εδώ και μια δεκαπενταετία που ασχολούμε με καναρίνια και παπαγάλους και δίνω χύμα τροφές δεν μου έχουν παρουσιάσει το παραμικρό (ελπίζω να μην με παρεξηγήσετε και να μην νευριάσετε για όσα σας έγραψα. Σαε ευχαριστώ)
 
Back
Top